TEST: Fitbit Versa

Jo da, den ligner litt

Aktivitetsklokken Fitbit Versa ligner til forveksling på Apple Watch. Men, gjør det noe?

Publisert Oppdatert

Versa heter den nyeste aktivitetsklokken fra markedsledende Fitbit.

Versa ligner til forveksling på en Apple Watch. Selv om de deler noen egenskaper, så er prisen på Fitbit versa et godt stykke under Apple Watch.

Uten GPS

Sammenligner vi Fitbit Versa med «storebror» i Fitbits serie av aktivitetsklokker, Fitbit Ionic, så er det kun mangelen på GPS som skiller disse to Fitbit-modellene.

I tillegg er Versa rimeligere og lettere. Visuelt synes vi Versa er mer feminin enn «storebror» Ionic, som på sin side er mer maskulin.

Til vanlig er det ikke ofte vi savner GPS-en som «mangler» i Versa. Det er kun om man er ute på tur uten at mobilen er med, at man da går glipp av et GPS-spor med tilhørende data. Har du med mobilen, vil den kunne bøte på dette.

Brukervennlig

Funksjonelt er det også et velkjent og, etter hvert, velpolert univers vi beveger oss rundt i. Det gjelder både brukergrensesnittet på selve klokken og den tilhørende appen.

Fitbit sørger for automatisk å logge gåturer og noen andre treningsformer – alt basert på en kombinasjon av vårt bevegelsesmønster over tid.

Går, løper eller sykler du i mer enn 15 minutter, får du automatisk logget en «treningsøkt». Versa teller også etasjer, skritt, kalorier og noe til.

God pulsmåling

Aktivitetsklokken logger også pulsen din 24 timer i døgnet – om man velger å sove med klokken på. Til forskjell fra tidligere modeller, synes vi Vera gikk greit å ha på håndleddet natten gjennom.

Tidligere modeller har enten vært litt for store og tunge (Ionic) eller vi har blitt plaget av det grønne blinkende lyset som måler pulsen vår. En fordel med å bruke klokken om natten, er at man får logget søvnmengden, eller mangel på søvn, og man får logget pulsen mens man sover.

Pulsmålingen på Fitbit Versa er god. På de tidligste Fitbit-modellene var pulsmålingen relativt unøyaktig, men på de siste smartklokkene er pulsmålingene begynt å nærme seg nivået til et godt pulsbelte. På Versa målte vi sjelden mer enn fem pulsslag i avvik under jevn belastning. På raske pulsendringer, kan man oppleve et noe større etterslep. Uansett er pulsmålinger på håndleddet nå blitt så bra at for vanlige mosjonister er det mer enn bra nok.

Musikk

Vi må også nevne at Versa kan lagre MP3-filene dine lokalt på klokken, slik at du kan høre på musikk via et trådløst hodesett -uten bruk av mobiltelefon. Du får også med et tre måneders prøveabonnement på musikktjenesten Deezer, som også har en offline-funksjon for Fitbit.

Fitbit Versa er en fin oppgradering om du har en tidligere versjon av Fitbit – og ønsker noe som ligner mer på en klokke. Versa er også et bra valg om du synes Ionic blir for dyr eller for maskulin – og du ikke trenger GPS på selve klokken.

SPESIFIKASJONER: Fitbit Versa

Skjerm: 1,34 tommer
Oppløsning: 300 x 300 piksler
Vekt: 37 gram
Bluetooth: Versjon 4.0
GPS: Nei, kun via mobil
Intern lagringsplass: 4 GB

VÅR VURDERING

PLUSS: Design, vekt, funksjonalitet, offline musikk

MINUS: Ikke GPS, litt for lik Apple Watch?

Karakter: 5 |

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her