<b>EGET GAMINGMODUS:</b> Nye OnePlus 7 Pro kommer med et eget gaming-modus.
EGET GAMINGMODUS: Nye OnePlus 7 Pro kommer med et eget gaming-modus. Foto: OnePlus

Test av OnePlus 7 Pro

Denne mobilen vil få sjefene i Samsung og Huawei til å se rødt

OnePlus 7 Pro er en utrolig bra mobil med en prislapp som gjør den svært interessant for norske mobilkjøpere.

Publisert Oppdatert

I dag lanserte mobilprodusenten OnePlus selskapets nye toppmobiler, OnePlus 7 Pro og OnePlus 7. Vi har hatt gleden av å teste den aller gjeveste modellen, OnePlus 7 Pro, i en liten uke. En mobil som er spekket med den nyeste teknologien, men har en prislapp som trolig vil få toppsjefene i Samsung og Huawei til å se rødt.

Den dyreste 7 Pro-modellen har en pris på 8.299 kroner, mens den rimeligste OnePlus 7 koster 5.499 kroner. Det gjør at den nye 7-serien til OnePlus er svært konkurransedyktig, både når det kommer til pris og ytelse, mot toppmodellen fra både Huawei og Samsung.

<b>STOR SKJERM:</b> OnePlus 7 Pro har en 6,67 tommers stor AMOLED-skjerm.
STOR SKJERM: OnePlus 7 Pro har en 6,67 tommers stor AMOLED-skjerm. Foto: Hallvard Lunde

Kantløst design

Når vi legger OnePlus 7 Pro og Huawei P30 Pro side om side med fronten opp, er det nesten ikke mulig å se forskjell på disse to Android-toppmobilene.

LES OGSÅ: Test av Surface Pro 6

Begge har et nærmest kantløst design, der skjermen strekker og bøyer seg rundt kanten på mobilen. OnePlus 7 Pro har en litt større skjerm enn Huawei P30 Pro, 6,67 tommer mot 6,47 tommer. Begge har AMOLED-skjermer som er lyssterke, leverer sterke og gode farger og god kontrast.

Det vil liker godt med OnePlus 7 Pro er at den har en avansert skjermkalibrering. Her kan du velge to ulike forhåndsinnstillinger eller du kan velge avansert modus, som gir deg flere valg som støtte for sRGB.

Vi synes skjermen på Huawei P30 Pro er hakket bedre når det kommer til kontrast. P30 Pro har en hvitere bakgrunn enn OnePlus 7 Pro, noe som gir bedre lesbarhet på for eksempel nettaviser.

LES OGSÅ: Test av Surface Laptop 2

Verdt å merke seg er at OnePlus 7 Pro er verdens første mobilskjerm med en oppfriskningsrate på 90 Hz. Det vanlige på mobilskjermer er 60 Hz. Ifølge reklamen skal dette gi et «mykere» bilde og være nyttig når man gamer. I praktisk bruk er ikke dette noe en vanlig mobilbruker legger merke til. Ved å skru hastigheten ned til 60 Hz, kan man få noe bedre batterilevetid.

Ytelse

Vår testtelefon er utstyrt med 12 GB ram, den nyeste og raskeste brikken fra Qualcomm og en åttekjernet prosessor. Det bidrar til at OnePlus 7 Pro yter helt i topp i våre målinger.

<b>FLOTT:</b> Fargen "Nebula Blue" er virkelig flott.
FLOTT: Fargen "Nebula Blue" er virkelig flott. Foto: Hallvard Lunde
TO LIKE: Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille den ene toppmobilen fra den ander. Her ligger OnePlus 7 Pro til høyre og Huawei P30 Pro til venstre.
TO LIKE: Det blir vanskeligere og vanskeligere å skille den ene toppmobilen fra den ander. Her ligger OnePlus 7 Pro til høyre og Huawei P30 Pro til venstre. Foto: Hallvard Lunde

OnePlus 7 Pro slår Huawei P30 Pro i Geekbenhc-testen, men må se seg slått av iPhone Xr i samme test. I den relativt korte testperioden vi har brukt mobilen, har OnePlus 7 Pro oppført seg eksemplarisk. Her har vi ikke opplevd at noe lugger eller at ting tar uventet lang tid. Er du «gamer» vil du like at telefonen har et eget gaming-modus.

Batterilevetiden har vi målt til 19 timer og 16 minutter. Det er litt mindre enn Huawei P30 Pro, men absolutt godkjent.

Godt kamera

OnePlus Pro 7 er utstyrt med en trekameraløsning bestående av et vidvinkelobjektiv, et zoomobjektiv og et hovedobjektiv på 48 megapiksel med ekstra stor bildebrikke fra Sony. Sammen med OnePlus-programvare som «UltraShot» og støtte for HDR+, så lover OnePlus at mobilen skal ta svært gode bilder.

Kameraappen til OnePlus 7 Pro er enkel, sett fra en brukers ståsted. Her er det ikke mange valg eller innstillinger man trenger å forholde seg til. Et valg vi forstår, men du å fotografere og gjøre egne innstillinger, så velg en annen mobil. Liker du å «peke og klikke» for å ta bilder, så er OnePlus 7 Pro midt i blinken.

<b>ONEPLUS:</b> Nattmodus på OnePlus fungerer bra.
ONEPLUS: Nattmodus på OnePlus fungerer bra. Foto: Hallvard Lunde
<b>HUAWEI:</b> P30 Pro har ekstreme nattfotoegenskaper. Vurder selv hvilket bilde du liker best. P7 Pro til venstre og P30 Pro til høyre.
HUAWEI: P30 Pro har ekstreme nattfotoegenskaper. Vurder selv hvilket bilde du liker best. P7 Pro til venstre og P30 Pro til høyre. Foto: Hallvard LUnde

Kameraet tar gode bilder. I godt lys konkurrerer den med de aller beste mobilene på markedet akkurat nå. I mørket må den nok se seg slått av Huawei P30 Pro, selv om forskjellene ikke er kjempestore.

Sprett-opp-kamera

Selfiekameraet er av typen «sprett-opp». Kameraet er skjult inne i mobilkroppen, men spretter opp så raskt du «snur» kameraet i appen eller du skal åpne mobilen ved hjelp av ansiktsopplåsing. Ansiktskameraet spretter opp så raskt at du ikke rekker å lure på hva som skjer.

Skulle du være uheldig å miste telefonen mens kameraet stikker ut, ja så trekker det «hodet» inn i kroppen lynraskt slik at kameraet ikke skal knuses om uhellet er ute. Mekanismen er testet for å tåle å bli "poppet ut" 300.000 ganger, noe som burde holde for de fleste av oss.

LES OGSÅ: Test av Huawei Watch GT

Konklusjon

OnePlus 7 Pro er på mange områder en verdig utfordrer til dagens toppmobiler fra Samsung og Huawei, som er de to mobilprodusentene som til nå har styrt toppmobilmarkedet for Android-mobiler. Sony har på mange områder meldt seg litt ut de senere årene, selv om også de fortsatt lager potente mobiler.

Den viktigste grunnen for å gå for topputgaven OnePlus 7 Pro, er at du får bra innmat med en rask prosessor og hele 12 GB minne. Den viktigste årsaken til ikke å velge OnePlus 7 Pro er om du liker å ha litt flere valg når du fotograferer. Personlig savner vi noen funksjoner, som saktefilm, tidsforløp og noen av de andre funksjonene Huawei med hell har integrert i sin kameraprogramvare.

Likevel, pris, ytelse, design og en god totalopplevelse gjør at OnePlus 7 Pro får terningkast 6.

SPESIFIKASJONER: OnePlus 7 Pro

OS: Android 9
Skjerm: 6,67 tommer
Oppløsning: 3120 x 1440 piksler, 516 PPI
Prosessor: Snapdragon 855, Octa Core
Ram: 6–12 GB Harddisk: 128–256 GB
Kamera: 3x, 48 MP hovedkamera, 8 MP tele og 16 MP vidvinkel
WiFi: 2x2 MIMO, 802.11 a/b/g/n/ac
Størrelse: 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
Vekt: 206 gram

Pris: 8.299 kroner (vår testtelefon), 12GB RAM/256 GB harddisk

Priser:

OnePlus 7 Pro, 6 GB RAM/128 GB harddisk: 7.199 kroner
OnePlus 7 Pro, 8 GB RAM/256 GB harddisk: 7.499 kroner

OnePlus 7, 6 GB/128 GB harddisk: 5.499 kroner (4. juni)
OnePlus 7, 8 GB/256 GB harddisk: 6199 kroner (4. juni)

VÅR VURDERING

PLUSS: Design, ytelse, pris

MINUS: Få valg i fotoappen, sprutsikker, ikke vanntett

KARAKTER: 6 |

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her