<b>SIKKERHETSKOPI AV IPHONE:</b> Husk å ta sikkerhetskopi av iPhone. Det er lettere enn du tror.
SIKKERHETSKOPI AV IPHONE: Husk å ta sikkerhetskopi av iPhone. Det er lettere enn du tror. Foto: Stokpic fra Pixabay

Ta backup av mobilen

Slik tar du sikkerhetskopi på iPhone

Sikkerhetskopi av iPhone– det er enklere enn du tror

Publisert Oppdatert

En sikkerhetskopi av innholdet på mobilen din er det viktigste du kan gjøre – uansett hva du skal gjøre i sommer og resten av året. Som mangeårig teknologijournalist har jeg personlig opplevd at mange rett og slett ikke aner hvordan dette gjøres, men det er mye enklere enn du tror.

Blir telefonen ødelagt eller stjålet, vil alt du har av bilder, meldinger og annen informasjon gå tapt. Har du tatt backup på riktig måte, får du alt tilbake på en ny mobil.

Slik tar du backup av iPhone: Den enkle metoden

Gå til Innstillinger -> (1) Trykk på navnet ditt helt øverst -> (2) Velg din enhet i listen (for eksempel iPhone 8) -> (3) iCloud-sikkerhetskopi -> Skru på.

Her kan du også sjekke når det siste ble tatt en sikkerhetskopi av telefonen og du kan sette mobilen i gang med å sikkerhetskopiere dataene til iCloud.

BACKUP: Sørg for at du tar backup av mobilen din. Det er raskt å sikkerhetskopier til iCloud.
BACKUP: Sørg for at du tar backup av mobilen din. Det er raskt å sikkerhetskopier til iCloud. Foto: Illustrasjon, SIDE3

NB! For å ta sikkerhetskopi på denne måten, trenger du lagringsplass på iCloud. Du får 5 GB gratis, men trolig vil du trenge mer. 50 GB vil holde for mange. Det koster 10 kroner per måned. 200 GB koster 29 kroner per måned. Er dere en familie, så kan det lønne seg å ta et familieabonnement. Her koster 2 TB med lagringsplass 99 kroner per måned. For å kunne kjøpe et lagringsabonnement, må du ha et betalingskort tilknyttet din Apple ID.

Slik tar du backup av iPhone: Den rimelige metoden

Her trenger du en PC. Koble din iPhone til PC-en og åpne programmet iTunes. Her må du godkjenne PC-en på telefonen om de ikke har vært koblet sammen tidligere.

Når mobil, PC og iTunes er koblet sammen, vil et mobilikon dukke opp øverst til venstre i programmet iTunes på PC-en. Dette mobilikonet representerer din mobil.

Velg hva som skal inkluderes i sikkerhetskopien og velg «Sikkerhetskopier nå».

NB! Dette bør du bare gjøre på en privat PC som du disponerer. Denne sikkerhetskopieringen vil ikke sikre deg og feriebildene når du er på tur. Blir PC-en ødelagt eller stjålet, vil du også miste sikkerhetskopien din.

<b>SIKKERHETSKOPI VIA ITUNES:</b> Du kan fortsatt sikkerhetskopiere iPhone til iTunes på en lokal PC/Mac. Det er gratis, men ikke like sikkert som å bruke iCloud.
SIKKERHETSKOPI VIA ITUNES: Du kan fortsatt sikkerhetskopiere iPhone til iTunes på en lokal PC/Mac. Det er gratis, men ikke like sikkert som å bruke iCloud. Foto: Skjermbilde

Denne siste metoden er gratis. Du kan også bruke andre løsninger for sikkerhetskopiering av innhold, som Dropbox, Jotta, Google Drive og OneDrive. Her vil du normalt bare sikkerhetskopiere innhold som bilder og dokumenter - ikke nødvendigvis innhold som meldinger og innstillinger.

VIDEO: Så enkelt er det å bytte iPhone:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her