MANGLER PASSORD: Etter kryptovalutabørsens sjef døde, mangler selskapet passordet som gir til gang til kryptoverdier tilvarende 1,3 milliarder kroner.
MANGLER PASSORD: Etter kryptovalutabørsens sjef døde, mangler selskapet passordet som gir til gang til kryptoverdier tilvarende 1,3 milliarder kroner. Foto: Faximile BoingBoing

Kryptovaluta-gründer døde. Nå mangler passordet som kan låse opp 1,3 milliarder kroner

Sjefen i kryptovalutabørsen Quadriga CX' plutselige bortgang skaper problemer.

Publisert

Sjefen i kryptobørsen, Quadriga CX, Gerald Cottons, plutselig bortgang skaper store problemer for selskapet og deres kunder. Cotton var angivelig den en eneste som hadde passordet som kan låse opp kontoer med ulike kryptovalutaer med en samlet verdi på 1,3 milliarder kroner.

Les også: De 20 mest brukte passordene

Totalt skal det være snakk om 190 millioner dollar i ulike kryptovaluter som Bitcoin, Litecoin, Ether og andre digitale verdisaker som selskapet oppbevarte for sine kunder. Ifølge Bloomberg News er det en app som styrer nøklene for å sende og motta kryptovalute, som nå kan se ut til å ha gått tapt.

Ifølge BoingBoing.net har krypovalutabørsen Quadriga CX nå søkt kreditorbeskyttelse, siden selskapet heller ikke kan betale gjelden selskapet har på cirka 450 millioner kroner.

Les også: Musikkanlegget for deg med mange CD-er

Kryptobørs-gründeren, Gerald Cotton, skal ha vært svært opptatt av sikkerhet. PC, e-postadresser og meldingssystemet han brukte for å drive det fem år gamle selskapet, skal ha vært kryptert, ifølge en melding fra gründerens kone, skriver Bloomberg.

Eksperter som har vært leid inn for å prøve å komme rundt krypteringen, skal ikke ha lykkes i sine forsøk.

Den tette sikkerheten er forståelig, skriver Bloomberg, og viser til at denne typen kryptovaluta-børser ble utsatt for minst fem alvorlige angrep i fjor.

Dersom ikke enken finner passordet eller de innleide sikkerhetsekspertene klarer å bryte seg inn i tjenesten, så risikerer selskapets kunder å måtte se langt etter kryptovaluten de har plassert i Quadriga CX.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her