Nettdaing

Ny tjeneste lar deg sjekke om partneren din er utro på Tinder

For 41 kroner skal du kunne finne ut om partneren din er på Tinder.

Publisert

Dating-appen Tinder tok verden med storm da den ble lansert for noen år tilbake. Spør en singel person i dagens samfunn om de er eller har vært på Tinder, og vi tipper 7 av 10 vil svare at nikke bekreftende.

Men ettersom Tinder gir tid og rom for en het natt med en fremmed relativt anonymt, er det ikke et ukjent fenomen at personer med en kjæreste på jakt etter et sidesprang har latt seg friste til å bruke.

Nå skriver Vanity Fair at utro partnere kan få et problem.

En ny nettside hevder nemlig at de kan la kvinner og menn sjekke om deres (dårlige) halvdel er på appen. Nettsiden heter Swipe Buster og tar 4.99 dollar, litt over 41 kroner, for et søk.

Les også: 28 jenter på Tinder som var brutalt ærlige

Brukerne fyller ut navn, alder og sted på personen de vil sjekke opp. Eventuelle søketreff forteller egentlig bare at partneren din er på Tinder, men nettsiden antyder at det neppe er godt nytt.

Ifølge Vanity Fair henter Swipe Buster data om Tinders brukere fra appens åpne grensesnitt (API). Det er ikke uvanlig for teknologiselskaper  å tilby et API, slik at andre utviklere kan lage applikasjoner eller nettsider for som kan supplere den originale ideen.

Les også: Slik lykkes du på Tinder

Mannen bak nettsiden ønsker å være anonym, men sier til magasinet at han ikke skapte nettsiden kun for å tjene penger. Han vil gjerne vise brukere akkurat hvor mye informasjon apper og nettsider har om sine brukere.

- Det er for mye informasjon der ute om brukerne som brukerne selv ikke er tilgjengelig. Ikke bare deler folk for mye informasjon om seg selv, men selskapene er for dårlige til å opplyse brukerne om at de gjør det, sier skaperen til Vanity Fair.

Les også: Disse kjendisene kan du treffe på Tinder

Overfor magasinet sier han at han vil legge ned nettsiden så raskt Tinder beskytter sin offentlig API bedre.

Side3 har selv ikke testet nettsiden.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her