Foto: Faksimile (spmg.no)

Spillmagasinet

Nå vekkes Spillmagasinet til liv igjen

Nettavisen, Blogg.no og Side3 starter nytt spillmagasin.

Publisert

Spillmagasinet så dagens lys for over ti år siden. Med Mediehuset Nettavisen i ryggen, ble det snart en av Norges største spillportaler.

Etter noen år i brakk vekker nå Nettavisen og Blogg.no, i samarbeid med Side3.no, Spillmagasinet til liv igjen.

- I en tid hvor andre legger ned sine spillsatsninger, er det jo litt ekstra gøy at Spillmagasinet nå reiser seg som en fugl Fønix, sier Side3-redaktør Lars Wærstad. Wærstad var tidligere redaktør for Spillmagasinet.no.

Det nye Spillmagasinet er å finne på SPMG.no, og er et bloggmagasin.

SPMG vil basere seg på innhold fra norske bloggere. Det skal knytte til seg samarbeidsbloggere som vil blogge fast for magasinet, men vil også hente blogginnlegg om spill fra hele blogg.no.

- Dette skal bli gamernes eget magasin, som fokuserer på mer enn de store spilllanseringene. Vi skal selvsagt ha med dem også, men vårt mål er at alle typer spillere, uavhengig av kjønn eller alder, skal føle seg hjemme og oppleve at de kan bidra, forteller Kjetil Manheim.

Bernt Erik Sandnes er gamer på sin hals. Han leder nå den nye spillsatsingen spmg.blogg.no.
Bernt Erik Sandnes er gamer på sin hals. Han leder nå den nye spillsatsingen spmg.blogg.no.

Manheim leder til daglig blogg.no. Han legger til at de også ønsker å etablere et bredt samarbeid med andre som skriver om spill, eller har sine egne produksjoner.

Spillveteran Bernt Erik Sandnes leder den nye spillsatsningen.

- Jeg har alltid drømt om å kunne være med på et slikt prosjekt som SPMG.no er. Det finnes så mange flinke, underholdende og seriøse gamere som lager det helt utroligste. Om du er kjent eller ukjent, så er målet å gi alle muligheten til å kunne presentere sitt unike innhold gjennom en stor aktør som Nettavisen er. Ingen andre steder samles bloggere, podcastere, youtubere, twitchere og etter hvert spillutviklere på en slik måte. Her er det hjerterom for alle og alle skal føle seg hjemme på SPMG.no, sier Sandnes.

- Et spillmagasin på spillernes premisser?

- Ja, vi mener bestemt at det er gamerne som lager det beste materialet og da vil SPMG.no være stedet å kunne presentere dette på en fin måte.

- Jeg er selv en aktiv blogger, har egen youtube-kanal og selvsagt aktiv gamer som liker alt som har med spill i dagens samfunn. Jeg liker det å kunne dele mine spillopplevelser med andre og det er nettopp dette SPMG.no gir alle de andre som liker det samme som meg muligheten til å gjøre.

FALLOUT 4: - Spillmagasinet skal selvsagt ha med de store lanseringene, men målet er at alle typer spillere, uavhengig av kjønn eller alder, skal føle seg hjemme og oppleve at de kan bidra, sier bloggsjef Kjetil Manheim.
FALLOUT 4: - Spillmagasinet skal selvsagt ha med de store lanseringene, men målet er at alle typer spillere, uavhengig av kjønn eller alder, skal føle seg hjemme og oppleve at de kan bidra, sier bloggsjef Kjetil Manheim.
blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.