Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)

iPhone 6 og iPhone 6 Plus

iPhone 6 i virkeligheten

Vi har prøvd Apples nye, store smartmobiler!

Publisert

CUPERTINO: Mens Watch kom som en stor overraskelse, var ikke iPhone 6 like hemmelig på forhånd. Det har tross alt lekket spesifikasjoner og spionbiler i månedsvis allerede.

Phone 6, iPhone 6 Plus och iPhone 5S side om side ...
Phone 6, iPhone 6 Plus och iPhone 5S side om side ... Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)
... og baksiden hvor man ser større forskjell på mobilene.
... og baksiden hvor man ser større forskjell på mobilene. Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)

iPhone 6 ligger bedre i hånden enn 5S, som har litt skarpe kanter. De nye modellene er avrundede og kjennes bedre å holde i. Apple har også lykkes med å gjøre de nye modellene betydelig tynnere enn tidligere. Etter vår mening er det ingen som slår Apple når det gjelder kvalitetsfølelse.

Ikke så lite tynnere enn iPhone 5S.
Ikke så lite tynnere enn iPhone 5S. Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)

Mange har lenge savnet en større iPhone. Apple har tidligere svart på kritikken mot den «lille» 4-tums skärmen at man ikke kan styre en større mobil med en hånd. Løsningen er så enkel som å dobbelklikke på hjemknappen, så flyttes øvre skjermhalvdel til den nedre, og vips kan man nå den delen av skjermen med tommelen. Den nya plasseringen av knappena gjør også lettere å betjene enn en del konkurrenter.

Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)

Den større og mer høyoppløste skjermen oppskalerer eldre apper på en overraskende bra måte: De er langt like grovkornete som man kunne ha fryktet. Og med apper tilpasset til skjermstørrelsen kan man legge til mer innhold. Akkurat som med iPad-versjonen av visse apper, der man for eksempel kan se innboksen i mailen samtidig som man leser en mail på resten av skjermen. Det gjør mobilene mer anvendelige og mer enn bare «flere piksler».

Den forbedrede autofokusen fungerte ypperlig i vår raske test i Flint Centre. En panorering over lokalet flyttet lynraskt fokus fra objekter i forgrunnen til objekter i bakgrunnen. Vi er skuffet over at den mindre iPhon 6-modellen bare har digital bildestabilisering, men desto gladere for at 6 Plus har fått en ordentlig optisk bildestabilisering. Dessverre stikker linsen nå litt ut fra baksiden, så ett deksel er nesten ett must for ikke å skade den.

Foto: Jonas Ekelund (Lyd & Bilde)

Alt i alt har vi litt blandede følelser. Først og fremst blir det skjønt å få en større skjerm med plass til mer innhold og lettere lesbar tekst. Og, i alle fall i Plus-modellen, få et raskere kamera som kan ta skarpere bilder. Men forøvrig kjennes iPhone 6 litt… jaha. Alla parametre har blitt et hakk bedre: den er litt raskere, litt tynnere og har raskere oppkobling. Men det kjennes kanskje ikke så revolusjonerende som mange hadde håpet. Om man ikke har savnet større skjerm og bedre kamera er det ingen grunn til å bli spesielt opphisset over iPhone 6.

Artikkelen er først publisert på lydogbilde.no. Les også:

iPhone 6 i virkeligheten

Vi har prøvd Apple Watch

Her er Apple Watch!

Apple Watch bildegalleri

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her