Mobile World Congress 2014

Hva avduker Samsung i kveld?

Samler verdenspressen i Barcelona.

Publisert

Mandag kveld klokken 20.00 har teknologigiganten Samsung invitert til pressekonferanse på Mobile World Congress i Barcelona.

Dette er et av Samsungs «Unpacked»-arrangement, som innebærer at selskapet mener de har noe ekstra spennende å pakke ut. Flaggskipmobilen Galaxy S4 ble for eksempel avuket på et slikt arrangent i mars 2013.

Det er med andre ord forventet at Samsung kommer til å avduke oppfølgeren Galaxy S5 mandag kveld.

I samarbeid med Cnet dekker Side3 pressekonferansen fra klokken 19.00 i Barcelona direkte. Følg med på livestudio.side3.no.

Kampen om den råeste smarttelefonen er hard, og er Samsung i stand til overgå konkurrentene? Dette er hva vi tror vi vet om Galaxy S5:

Design

Det var ingen særlige designforskjeller mellom S3 og S4, men S5 vil få et «premiumpreg» om vi skal tro kilder i Samsung Bloomberg har snakket med.

Til sammenlikning med for eksempel Apples iPhone, har plastfinishen til samsungmobilen virket litt billig. Informasjonen fra Bloomberg går hånd i hånd med en rapport fra SamMobile som sier at Samsung endelig bytter ut plast med metall.

Det meldes også om at skjermen på Galaxy S5 blir hakket større enn på forgjengeren, opp til 5,2 tommer.

Skjermen

Skjermen vil ikke bare være litt større, den vil også være skarpere, ifølge  @evleaks. Twittersladrespalten har en temmelig respektabel historie når det gjelder tidligere antagelser, og i forhold til Galaxy S5 hevder de å vite at telefonen er utstyrt med en QHD 2K-skjerm med en oppløsning på 2560x1440 bildepunkter.

Til sammenlikning hadde Galaxy S4 en Super AMOLED-skjerm med en oppøsning på 1920x1080 - som for øvrig er den samme oppløsning Nexus 5 og HTC One har.

Det ryktes også om 3D-funksjonalitet, hva nå enn det skal være godt for ...

Batteri

Batteri er kanskje det kjedeligste punktet på en liste med tekniske spesifikasjoner, men det er få ting som i praksis betyr så mye for brukeren.

Og her sies det at Samsung virkelig skal ha flesket til, med et batteri på 4000 mAh. Sett opp mot batteriene i Galaxy S4 (2600 mAh) og iPhone 5S (1570 mAh) er det en ganske kraftig oppdatering.

Det kan i teorien bety at S5 vil holde ut mer enn to dager på én oppladning, skriver Gizmodo.com.

Raskere og bedre

Andre mer eller mindre interessante rykter går ut på en fingeravtrykksleser liknende den vi finner i iPhone 5S (men som kan registrere åtte forskjellige fingre), bedre kamera (16 megapiksler) og naturligvis en raskere prosessor.

Galazy S4 har en Snapdragon 600 under panseret, og det er dermed ikke utenkelig at at S5 er utstyrt med en Snapdragon 800.

Les også: Rykteflom rund Samsung Galaxy S5

Toner ned seg selv?

Et av de absolutt mer interessante ryktene er at Samsung toner ned fokuset på sine egne, strengt tatt unødvendige apper. 

Samsung kjører Googles Android-system, men er beryktet og kritisert for å spesialtilpasse det til en egen samsungutgave med apper som ikke gjør annet enn å tømme batterier. Samsung har derfor hintet om ny design.

Galaxy S4 ble lansert i slutten av april 2013, en drøy måned etter avdukingen i mars. Vi regner med at Samsung vil følge liknende opplegg i år. S4 koster i dag 4000-4500 kroner, så regn med en pris på omtrent det samme eller litt høyere.

Det er temmelig sikkert at Samsung avduker Galaxy S5, men det ryktes at selskapet også vil avduke neste utgave av smartklokken Galaxy Gear.

I samarbeid med Cnet dekker Side3 pressekonferansen fra klokken 19.00 i Barcelona direkte. Følg med på livestudio.side3.no.

Du kan også se konferansen direkte på www.samsung.com/uk/unpacked.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.