<b>RIMELIG:</b> Du trenger ikke betale 10.000 kroner for en god mobil. Motorola Moto G7 Plus beviser at man får mye mobil for under 3.000 kroner.
RIMELIG: Du trenger ikke betale 10.000 kroner for en god mobil. Motorola Moto G7 Plus beviser at man får mye mobil for under 3.000 kroner. Foto: Motorola

Test: Motorola Moto G7 Plus

Her får du mye mobil for pengene

Hvorfor betale 10 000 kroner for en ny mobil, når du kan komme unna med 3000 kroner?

Publisert Oppdatert

Forskjellen mellom toppmobilene og gode mellomklassemobiler har trolig aldri vært mindre. I hvert fall om vi vurderer dem på bakgrunn av de opplevde forskjellene i ytelse. Prisforskjellen, derimot, har kanskje aldri vært større. Motorola Moto G7 Plus er et svært godt eksempel på akkurat dette.

Stor skjerm

Splitter nye Moto G7 Plus har en stor og god skjerm på 6,2 tommer, den har en rask fingeravtrykksleser og et godt kamera med ansiktsgjenkjenning.

LES OGSÅ: Test av Huawei P30 Pro

Telefonen ligger riktignok et godt stykke bak de beste toppmobilene i våre ytelsesmålinger, men den opplevde ytelsen av Moto G7 Plus er god.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>GODT KAMERA:</b></strong></span> Hovedattraksjonen på Motorola Moto G7 Plus er kameraet.
GODT KAMERA: Hovedattraksjonen på Motorola Moto G7 Plus er kameraet. Foto: Motorola

Rask nok

Vi opplever den ikke som treg, den har et raskt og godt kamera, og den har funksjoner vi til nå stort sett bare har fått på toppmobiler, som opplåsing av startskjermen ved hjelp av ansikts-
gjenkjenning.

Legg til muligheten for dobbelt SIM-kort og minnekort, så kan Moto G7 Plus faktisk by på ting som toppmobilene ikke kan.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>FINGERAVTRYKK:</b></strong></span> Vi er ikke kjempeglade i fingeravtrykkslesere på mobilens bakside, men på Moto G7 Plus kan du velge å bruke ansiktsopplåsing i steden.
FINGERAVTRYKK: Vi er ikke kjempeglade i fingeravtrykkslesere på mobilens bakside, men på Moto G7 Plus kan du velge å bruke ansiktsopplåsing i steden. Foto: Motorola

Bra kamera

Hovedattraksjonen på Moto G7 Plus skal uansett være kameraet med optisk stabilisering.

LES OGSÅ: Billig og bra aktivitetsarmbånd

Det tar bilder med 16 megapiksels oppløsning og kan filme video i 4K-oppløsning. Kameraet har mange manuelle muligheter, det har en rekke modus som portrett, punktfarger (beholder kun én farge i motivet), saktefilm, fortfilm og direktestrømming til YouTube.

Kvaliteten på bildene vi tar matcher de vi tar med vår iPhone 8 Plus. Moto G7 Plus har en litt overtydelig HDR-effekt. Her er iPhone litt mer forsiktige, med noe mer naturlige farger som resultat.

Konklusjon

Moto G7 Plus kommer med nyeste versjon av Android. Tar vi med at den er fuktsikret (tåler litt regn), at den har stereohøyttalere, inngang for hodetelefoner og at prisen er under 3000 kroner, da er det lett å konkludere med at dette rett og slett er mye mobil for pengene.

VÅR VURDERING

PLUSS: Skjerm, kamera, oppleves som rask, rimelig

MINUS: Fingeravtrykksleser på baksiden

KARAKTER: 5

SPESIFIKASJONER: Motorola Moto G7 Plus

OS: Android 9
Skjerm: 6,2 tommer
Oppløsning: 1080 x 2270 punkter, 405 ppi
Prosessor: Octa-core 1,8 GHz Kryo 260
Minne: 4 GB Ram
Lagringsplass: 64 GB
Kamera: 16 MP + 5 MP
Batteri: 3000 mAh
Størrelse: 157 x 75,3 x 8,3 mm
Vekt: 176 gram
Annet: Sprutsikker, fingeravtrykksleser på baksiden

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her