Googles mobiltelefon Pixel ble kronet som «planetens beste telefon» av det anerkjente magasinet Wired. Det var en avdeling i HTC som sto for utviklingen av mobilen, og Google har nå kjøpt opp drømmelaget for 1,1 milliarder dollar.
Googles mobiltelefon Pixel ble kronet som «planetens beste telefon» av det anerkjente magasinet Wired. Det var en avdeling i HTC som sto for utviklingen av mobilen, og Google har nå kjøpt opp drømmelaget for 1,1 milliarder dollar. Foto: Spencer Platt (AFP)

Google

Google overtar HTC-team for 1,1 milliarder dollar

Drømmelaget bak Googles kritikerroste Pixel-mobil slukes av Google.

Publisert

Google har signert en samarbeidsavtale på 1,1 millarder dollar med mobilgiganten HTC, skriver selskapet i en pressemelding. Med i avtalen følger bruksrett til HTCs patenter og åndsverk.

Ryktene om avtalen dukket først opp i begynnelsen av september.

Søkemotorgiganten har i de siste satset hardere på maskinvare, og HTC-avtalen er siste ledd i strategien.

- Gjennom denne avtalen vil dyktige HTC-ansatte bli en del av Googles maskinvareavdeling, sier Googles Rick Osterloh i en kommentar.

Han tenker da spesielt på teamet som utviklet den kritikerroste Google-mobilen Pixel.

Google tar halve staben

Ifølge New York Times betyr avtalen at HTC slanker staben fra rundt 4000 til 2000 personer. HTC skal fremdeles utvikle smarttelefoner, men forventes å strømlinjeforme utvalget i større grad enn i dag.

HTC har de siste årene slitt i konkurransen med Apple og Samsung, og har ikke klart å produsere en smarttelefon som skiller seg ut.

I sin pressemelding understreker HTC at de kommer til å følge opp flaggskipmobilen HTC U11 lansert tidligere i 2017, og vil også satse videre på teknologi som virtuell og utvidet virkelighet og kunstig intelligens.

Det er ikke førte gang Google tar over et mobilselskap. I 2011 kjøpte selskapet Motorola for 12,5 milliarder dollar, men solgte det tre år senere til Lenovo for under 3 milliarder dollar.

Riktignok hadde Google solgt unna andre deler av selskapet på forhånd, og beholdt Motorolas patenter, men Business Insider skriver at det ikke er åpenbart hvordan avtalen med HTC skal bli en suksess.

Følger Apples strategi?

Det spekuleres i om Google nå beveger seg mot Apples strategi, med kontroll på både program- og maskinvaren i sine enheter. Googles mobil-operativsystem kjører i dag på en rekke forskjellige plattformer med diverse tilpasninger til hver enkelt produsent.

Det verserer rykter om at Google også ønsker å utvikle sine egne prosessorer til maskinvaren sin for å konkurrere med blant annet Apples dypt integrerte systemer. I dag er Google avhengig av å tilpasse sine produkter med samarbeidspartnere som Qualcomm.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.