Google annonserte Pixel 2 (t.v.) og Pixel 2 XL onsdag  4. oktober 2017.
Google annonserte Pixel 2 (t.v.) og Pixel 2 XL onsdag  4. oktober 2017. Foto: Jeff Chiu (AP)

Google Pixel 2

Google gjør som Apple og fjerner hodetelefon-inngang på nye mobiler

Apple ble av mange kritisert for å ha fjernet hodetelefonutgangen på selskapets nye mobiltelefoner. Nå lanserer også Google mobiler uten hodetelefonutgang.

Publisert

Google viste onsdag fram en ny versjon av smartmobiltelefonen Pixel.

Den nye Pixel 2 og den større versjonen Pixel 2 XL legges ut for salg i seks land umiddelbart.

Begge modellene har aluminiumkarosseri og er selskapets første mobillansering etter overtakelsen av deler av taiwanske HTC. Google foretar samme grep som Apple har gjort med sin nye iPhone X og inkluderer større, skarpere skjermer som utnytter mest mulig av mobilens overflate. Forbedret kamera er også blant salgsargumentene.

Blogg: Nå knuser Google Apple på alt

Ingen av de to nye mobiltelefonene har hodetelefonutgang. Apple foretok samme beslutning for ett år siden med daværende iPhone 7, en beslutning som ikke ble forbigått i stillhet.

Pixel Buds skal oversette språk i sanntid

I likhet med Apple har Google utviklet egne trådløse hodetelefoner.

De nye Pixel Buds kan ikke bare brukes som vanlige hodetelefoner til blant annet å høre musikk eller føre telefonsamtaler. De skal også kunne oversette språk i sanntid ved hjelp av innebygd oversettelsesprogramvare i mobiltelefonene.

Her er Googles nye Home- og Pixel-produkter utstilt. Hodetelefonene Pixel Buds skal kunne oversette språk i sanntid.
Her er Googles nye Home- og Pixel-produkter utstilt. Hodetelefonene Pixel Buds skal kunne oversette språk i sanntid. Foto: Elijah Nouvelage (AFP)

Ny Pixelbook

Google presenterte onsdag også sin nye bærbare datamaskin Pixelbook.

Maskinen kan også brukes som nettbrett og kjører operativsystemet Chrome, som konkurrent til Microsofts Surface og Apples iPad Pro.

Google Home Mini

Et tredje produkt ble også kunngjort – en ny og mindre versjon av selskapets nettoppkoblede høyttaler, kalt Google Home Mini.

Denne kan styres med stemmen og er tiltenkt en rolle lik den Amazon Echo og Apples kommende HomePod – en nettbasert sentral i hjemmet som blant annet kan lese opp nyheter, foreta netthandel, spille musikk og styre belysning og innetemperatur.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.