<b>NY GET BOX:</b> Torbjørn Aamodt og Espen Åtland (th) i Get lanserte i dag ny TV-boks, nytt brukergrensesnitt og nye strømmetjenester.
NY GET BOX: Torbjørn Aamodt og Espen Åtland (th) i Get lanserte i dag ny TV-boks, nytt brukergrensesnitt og nye strømmetjenester. Foto: Hallvard Lunde

Get med ny TV-boks, ny programvare og nye strømmetjenester

Snart får 1,8 millioner nordmenn en ny TV-opplevelse

I løpet av våren får GET-brukere en ny TV-hverdag med ny programvare, to nye strømmetjenester og tilgang til en ny Get Box.

Publisert Oppdatert

Rundt 1,8 millioner Nordmenn får en ny TV-hverdag når Get gjør den største oppgradering av selskapets produkter på flere år. Dagens trippellansering består av:

  • NY TV-BOKS: En ny TV-boks basert på operativsystemet Android TV fra Google. Den nye Get Box-en vil på sikt fase ut Get Box II og Get Box Mikro.
  • NY PROGRAMVARE: Get oppdaterer programvaren på tvers av alle plattformer, men flere nye funksjoner.
  • NYE STRØMMETJENESTER: Get inkluderer to nye strømmetjenester kundene kan velge å inkludere i sitt abonnement; Fox+ og National Geographic+

Les også: Disse ørepluggene har et batteri som holder til fire marathon

Slik blir nye Get Box

Ny Get box er basert på operativsystemet Android TV fra Google.

- Android TV representerer innovasjonskraft og funksjonsrikdom. Den bringer oss inn i et økosystem der vi får tilgang til funksjonalitet som vi vanskelig kunne fått til på egen hånd, sier Torbjørn Aamodt, produktdirektør i Get. Han peker på funksjoner som stemmestyring via Google Voice, tilgang til apper via Google Play og innebygd støtte for Chromecast.

<b>GET BOX: </b>I mars kommer en ny TV-opplevelse til cirka 1,8 millioner Get-brukere. Den nye Get-boksen ligner ikke så lite på Apple TV både i form og størrelse.
GET BOX: I mars kommer en ny TV-opplevelse til cirka 1,8 millioner Get-brukere. Den nye Get-boksen ligner ikke så lite på Apple TV både i form og størrelse. Foto: Hallvard Lunde

Get Box får også en Bluetooth-basert fjernkontroll med mikrofon, slik at den kan brukes til fremtidige stemmebaserte tjenester.

Les også: Så kalt er det egentlig - lær om effektive kuldegrader

Aamodt trekker dessuten fram fleksibiliteten til Android TV, som gjør at Get kan tilpasse brukeropplevelsen kundens behov og sikre at den er enhetlig på tvers kundens ulike enheter.

Du kan teste nye Get Box

Vil du teste den nye boksen før alle andre, har du mulighet til å bli en av de første til å teste den ved å melde deg på via selskapets nettsider. Selve hovedlanseringen skjer i mars i år.

Den nye TV-boksen vil støtte 4K, HDR og kunne kobles til din vanlige TV-kabel (koaksial), kablet nettverk eller WiFi. For optimal kvalitet anbefaler Get at du bør velge en kablet tilkobling.

Nye Get Box vil ikke funger som WiFi-ruter/modem, slik Get Box II gjør.

Nytt brukergrensesnitt for alle

Samtidig som nye Get Box kommer i salg, vil samtlige av Gets kunder få et nytt brukergrensesnitt for sin TV-opplevelse via Get. Hvor «ny» du opplever det nye brukergrensesnittet avhenger av hva du bruke i dag.

- Dersom du primært bruker Get på en Apple TV er ikke overgangen stor, men en som bruker Get Box II vil absolutt oppleve at vi har fornyet oss, sier Espen Åtland, som er leder for tv og underholdning i Get.

Les også: Boeing 747 - giganten som gjorde verden mindre

Blant nyheten er søk på tvers av apper og tjenester. Søker du etter en film, vil Get lete i alle tjenestene du bruker. Vilkåret er at leverandøren bruker Android TV-plattformen og at appen «snakker» med Android TV. På samme måte vil Get gi deg anbefalinger som både er automatiserte, basert på det du ser, og redaksjonelle som fysiske personer i Get plukker ut.

Syv eller 30 dagers arkiv

- Vårt mål er å samle innholdet og gi kundene våre en enkel brukeropplevelse enten den kommer fra Get eller en tredjepart. Vårt mål er at brukeropplevelsen skal være god og enkel for folk flest, sier Torbjørn Aamodt.

<b>APPER: </b>Slik ser den nye Hjem-skjermen ut på nye Get. Legg merke til "Apper"-fanen helt til høyre. Her kan du laste ned apper fra Google Play.
APPER: Slik ser den nye Hjem-skjermen ut på nye Get. Legg merke til "Apper"-fanen helt til høyre. Her kan du laste ned apper fra Google Play. Foto: Skjermbilde fra Get

Er du Get-kunde kan du se det meste av Gets innhold uansett hvilken enhet du velger å bruke. Du kan se det på en iPhone, et Android-nettbrett, på TV-en via Get box eller på en Apple TV.

Som en del av tjenesten har du tilgang til enten et 7 dagers eller 30 dagers arkiv, alt etter hvilke avtaler Get har med innholdsprodusentene.

Vil du ha opptaksfunksjon på nye Get Box, må du bestille en skytjeneste som koster 99 kroner per måned. Da kan du lagre 500 timer med opptak, som du vil ha tilgang til uansett hvilken enhet du ser på.

Den nye Get Box-en koster 49 kroner per måned. I tillegg kommer et etableringsgebyr på 499 kroner.

Mer innhold

Samtidig med lanseringen av Get Box og nytt brukergrensesnitt, lanserte Get også to nye innholdspartnere.

- Fox+ er ikke ny i Norge, men vi har inngått en mer helhetlig avtale med Fox+ som blant annet innebærer at du får se hele sesonger av populære serier, som for eksempel Walking Dead, sier Torbjørn Aamodt.

National Geographic+ er også en ny innholdsleverandør i Get-universet.

- National Geographic satser mye på egen merkevare og egen plattform og selv om lineær-TV er viktig, så er det ikke tvil om at fremtiden tilhører plussløsningen, sier Aamodt.

Han peker på at Get har det mest komplette innholdstilbudet i markedet og at de hver uke har kundene tilgang til cirka 100.000 ulike titler de kan velge blant.

- Ingen andre som har flere enkelttitler gjennom grunntilbudet, men det setter også krav til oss å gjøre det enkelt for kundene å finne innhold de ønsker å se, sier Aamodt. Han forventer at «noen titusen» har oppgradert til den nye Get Box-en i løpet av 2019.

Likte du denne saken? Sørg for å få godt lesestoff rett i innboksen din: Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her