Facebook hevder de har fikset problemet med at Facebook-appen stjeler strømmen fra iPhone-batteriet. Strømforbruket de siste 24 timene på Side3s iPhone 6S viser at appen fremdeles bruker svært mye strøm.
Facebook hevder de har fikset problemet med at Facebook-appen stjeler strømmen fra iPhone-batteriet. Strømforbruket de siste 24 timene på Side3s iPhone 6S viser at appen fremdeles bruker svært mye strøm. Foto: Lars Wærstad (Side3.no)

Teknologi

Facebook-appen tømmer batteriet på din iPhone

Facebook innrømmer feil, men hevder den er fikset.

Publisert

De siste ukene har en rekke brukere, bloggere og nyhetsnettsteder rapportert at Facebooks app til iOS tapper batteriet for strøm.

Les også: Slik ser du listen over alle som ignorerer deg på Facebook

I ekstreme tilfeller har appen sugd ut over 70 prosent av strømmen i batteriet.

Facebooks utviklingssjef, Ari Grant, skriver at Facebook skal ha identifisert problemet, som var knyttet til lydløs bakgrunnsvideo og at appen uten grunn sendte mer eller mindre uavbrutte forespørsler til telefonens prosessor.

Grant sammenlikner det hele med å ha et barn i baksete som ustanselig lurer på når bilturen er over.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

We recently heard reports of some people experiencing battery issues with the Facebook iOS app and have been looking...

Posted by Ari Grant onThursday, October 22, 2015

Facebook hevder har rettet feilen og oppdatert appen. En ny versjon ble tilgjengelig i App Store den 23. oktober 2015, som skal ha fått bukt med problemene.

Side3 har overvåket strømbruken til Facebooks app på en iPhone 6S de siste syv dagene. Og til tross for oppdateringen har vi ikke merket nevneverdig forskjell. Vi har aldri opplevd et så ekstremt strømforbruk som Andreia Geita rapporterer om på Twitter, men på denne telefonen er Facebooks app fremdeles den appen som stjeler mest strøm fra batteriet i forhold til tiden vi bruker på appen.

I alle tilfeller skal strømbruket ikke være tilknyttet posisjonhistorie-funksjonen, slik det har vært spekulert i.

Slik slår du av Facebooks bakgrunnsoppdatering

Som det går fram av skjermbildene i denne artikkelen, er det bakgrunnsoppdateringen Facebook-appen driver med, som bidrar til det store strømforbruket.

Les også: Fem enkle grep som gir deg mer batteri på iPhone

Dette kan du lett slå av under "Innstillinger" på iPhone:

  1. Åpne "Innstillinger" på iPhone
  2. Gå til "Generelt"
  3. Velg "Bakgrunnsoppdatering"
  4. Slå av bakgrunnsoppdateringen ved å flippe bryteren for Facebook

SLÅ AV BAKGRUNNSOPPDATERINGEN TIL FACEBOOK-APPEN: Åpne "Innstillinger" på iPhone. Gå til "Generelt". Velg "Bakgrunnsoppdatering". Slå av bakgrunnsoppdateringen ved å flippe bryteren for Facebook.
SLÅ AV BAKGRUNNSOPPDATERINGEN TIL FACEBOOK-APPEN: Åpne "Innstillinger" på iPhone. Gå til "Generelt". Velg "Bakgrunnsoppdatering". Slå av bakgrunnsoppdateringen ved å flippe bryteren for Facebook. Foto: Skjermbilde (Side3.no)

Et annet alternativ er å avinstallere hele Facebook-appen og bruke en nettleser til å logge på facebook.com. Det gjør om trent samme nytten:

LITEN FORSKJELL: Facebook-appen og nettsiden på mobil tilbyr mer eller mindre det samme.
LITEN FORSKJELL: Facebook-appen og nettsiden på mobil tilbyr mer eller mindre det samme. Foto: Skjermbilde (Side3.no)

I bildekarusellen nedenfor kan du se øyeblikksbilder av strømforbruket til Facebook-appen på en iPhone 6S i én uke:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her