Foto: Apple

Sikkerhet

Ekstremt alvorlig feil avduket i Apples macOS

Apple: - Vi er lei oss og beklager til alle Mac-brukere.

Publisert

Oppdatert: Apple har rullet ut en oppdatering som fikser problemet. Mer lenger ned i saken.

Tirsdag kveld dukket det opp en liten bombe på Twitter: Utvikleren Lemi Ergin postet en melding som viste at Apples siste operativsystem MacOS High Sierra har en ekstremt alvorlig sikkerhetsfeil.

Det viser seg nemlig at hvem-som-helst kan logge seg en Mac - og få fulle administratorrettigheter - bare ved å skrive inn brukernavnet "root" og trykke på "Unlock"-knappen to ganger.

Root er navnet som brukes på fulle administratorrettigheter i Mac- og Linux-verdenen.

Feilen ble bekreftet av Apple natt til onsdag norsk tid.

We are working on a software update to address this issue. In the meantime, setting a root password prevents unauthorized access to your Mac. To enable the Root User and set a password, please follow the instructions here: https://support.apple.com/en-us/HT204012. If a Root User is already enabled, to ensure a blank password is not set, please follow the instructions from the ‘Change the root password’ section.
Apple

Forutsetningen er at du har flere brukere på PC-en, og at du aktivt ikke har satt et passord på root/administratortilgang.

Feilen ser ut til å stamme fra at root-brukeren ved et uhell blir aktivert når et passord ikke er satt, og du prøver denne fremgangsmåten.

TechCrunch oppforet nå alle Mac-brukere til å ikke la maskinen sin stå uten tilsyn frem til Apple har rullet ut en sikkerhetsoppdatering.

Apple: - Vi snublet

Apple rullet onsdag ettermiddag ut en oppdatering som fikser problemet, som i løpet av dagen automatisk vil installeres på alle Mac-er med macOS High Sierra.

- Da våre utviklere ble klar over svakheten tirsdag ettermiddag, begynte vi umiddelbart å jobbe med en oppdatering som fikser sikkerhetshullet. I dag klokken 17 norsk tid ble en oppdatering gjort tilgjengelig, skriver Apple i en uttalelse.

- Vi er veldig lei oss for denne feilen og vi beklager til alle Mac-brukere, både for at vi har sluppet programvare med denne feilen og for bekymringen som har oppstått. Våre kunder fortjener bedre. Vi går nå gjennom vår utviklingsprosess for å hindre at dette skal skje igjen.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.