FACEBOOK OPPKLARER: Medlemmer av Facebook opplever at det kan være uklart hva som er lov og ikke lov på Facebook. Nå blir Facebook mye klarere i retningslinjene sine.
FACEBOOK OPPKLARER: Medlemmer av Facebook opplever at det kan være uklart hva som er lov og ikke lov på Facebook. Nå blir Facebook mye klarere i retningslinjene sine. Foto: Karen Bleier (Afp)

Letter på sløret

Dette er forbudt på Facebook

Facebook klargjør retningslinjene sine. To typer nakne bilder er tillatt.

Publisert

Det har skjedd fra tid til annen at Side3s offisielle facebookside har blitt sensurert av Facebook. Ingen slipper til, og administratorene får en ørefik i form av et (muligens) usømmelig bilde og et spørsmål om vi egentlig har forstått retningslinjene til Facebook.

Noen ganger er det innlysende, men andre ganger har vi klødd oss litt i hodet. Hva er egentlig galt med dette bildet?

Blir mye klarere

Det er det flere som sliter med å forstå, og nå gir Facebook ut en klargjøring av hva som er tillatt og hva som er forbudt i det gigantiske nettverket.

Til BBC forteller Facebooks innholdssjef Monika Bicket at de mottar mengder med henvendelser fra folk som ikke forstår hva som er lov og hva som ikke er lov. Hun håper de nye retningslinjene vil hjelpe.

Facebook tillater for eksempel ikke terrororganisasjoner å opprette en side. Men hva med støtteerklæringer til organisasjoner eller hyllester av terrorister?

- Nå gjør vi det klart at vi heller ikke tillater støtte til terrorgrupper, deres handlinger eller ledere, noe som ikke var klart tidligere, sier Bicket.

DÅRLIG IDE: Dette bildet kunne vi ikke publisert på Facebook uten at Facebook hadde slått ned på det. Med mindre Miley Cyrus samtidig hadde ammet et barn. Eller operert bort et bryst.
DÅRLIG IDE: Dette bildet kunne vi ikke publisert på Facebook uten at Facebook hadde slått ned på det. Med mindre Miley Cyrus samtidig hadde ammet et barn. Eller operert bort et bryst.

Rumpe er også forbudt

De nye retningslinjene er på 2500 ord, nesten tre ganger mer enn den forrige utgaven. Seksjonen som omhandler nakenhet er blitt mye mer konkret. Tidligere var det snakk om "begrensninger", nå står mye skrevet i klartekst.

"Bilder av fullt eksponerte rumper er forbudt, det samme er kvinnebryster dersom brystvortene synes", skriver Facebook.

Det samme gjelder for tegninger eller datagafikk. Unntaket kan være bilder som er publisert i undervisningsøyemed eller som humor eller satire.

Facebook kan også slå ned på pornografiske tekster.

Det er imidlertid tillatt å publisere bilder av kvinner som ammer og som har arr etter kirurgisk fjerning av et bryst.

Andre seksjoner som nå har bedre forklarende tekst er mobbing, hatefulle ytringer, kriminelle handlinger, selvskading og grafisk vold.

Les mer på facebook.com/communitystandards.

Kilde: BBC

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her