OneCall var tidlig ute med massiv reklame, og for tiden er det nærmest en reklamekrig mellom mobiloperatørene.
OneCall var tidlig ute med massiv reklame, og for tiden er det nærmest en reklamekrig mellom mobiloperatørene. Foto: (Onecall.no)

Mobil

Derfor er det så mye reklame for mobilabonnement over alt

Best, billigst, best dekning og mest fornøyde kunder.

Publisert

Det er knapt en reklamepause på TV og radio uten at du får en eller flere oppfordringer til å bytte mobilabonnement.

Telenor og Netcom er nær over alt, og det samme er de mindre operatørene som gigantene i stor grad eier - inkludert Chess, One Call, Djuice og Talkmore.

Men når alle tilsynelatende selger et mer eller mindre identisk produkt, det bare er to fysiske leverandører av mobilnett - og prisene ikke skiller sånn all verden: Hvorfor er det så mye reklame?

2000 bytter hver eneste dag

Årsaken er ganske enkel: Reklamen fungerer! Norske mobilbrukere er nemlig veldig utro mot sin mobiloperatør.

Foto: Helge Skodvin

Tall fra Nasjonal Referansedatabase viser at 730.000 personer byttet mobiloperatør i året som gikk. Det betyr 2000 bytter hver eneste dag.

Dette er en liten oppgang fra året før, selv om Post- og teletilsynets egen sammenligningstjeneste Telepriser.no ikke lenger er tilgjengelig. Dermed har reklamen fått enda større verdi enn tidligere.

Overgang til datamengde

Chess-sjef Arve Andreassen sier til Side3 at han tror at litt av årsaken til økningen er at mange flere har blitt bevisst på viktigheten av inkludert datamengde.

- Mobilbrukerne jager naturligvis de laveste prisene med de høyeste datamengdene. Det er ikke lenger antallet taleminutter og antallet SMS som er den utløsende konkurransefaktoren. Datamengder og hastighet er blitt like avgjørende som pris, sier Andreassen.

I dag er gjerne både samtaleminutter og SMS ubegrenset i mobilabonnementene, noe som fjerner dette som et stort salgsargument. Derimot skiller abonnementene seg i stor grad på inkludert datamengde - gjerne på fulgt av svært høye ekstrakostnader ved å gå over denne mengden.

Eller sagt på en annen måte: Hvis en opplever at mobilregningen plutselig blir veldig mye større fordi en går over inkludert datamengde, så blir en umiddelbart lydhør når noen forteller at de har noe bedre å tilby.

PS! Selv om Post- og teletilsynet har lagt ned sammenligningstjenesten Telepriser.no, har fortsatt Tek.no et alternativ.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.