Det skal være avdekket spionprogramvare på flere kinesiske telefonmodeller.
Det skal være avdekket spionprogramvare på flere kinesiske telefonmodeller. Foto: Isaac LAWRENCE (AFP Photo/NTB scanpix)

Advarer mot kinesiske smarttelefoner til under 1000 kroner

Det er avdekket spionprogramvare på flere av modellene.

Publisert

Det er avdekket spionprogramvare på flere av de billige kinesiske modellene, skriver Dagens Næringsliv.

Kinesiske produsenter gjør det godt i markedet og de største aktørene og utfordrerne til Samsung og Apple, er Huawei, Oppo og Vivo, ifølge avisen. I tillegg til en rekke mindre produsenter fra Kina og Sør-Korea.

 Sikkerhetsspesialister advarer nå mot de  billige telefonene, som koster under tusen kroner.

Telefonene benytter operativsystemet Android, som er utviklet av Google. Dette får produsentene gratis, men selskapene installerer andre programmer, ofte med reklame, for å få ned prisen. Nå skal det altså være avdekket spionprogramvare på flere modeller.

Hva betyr det?

Spionprogramvare betyr at det er mulig å installere apper, ha telefonsamtaler, ta bilder av skjerm og innhold på mobilen, uten at brukeren vet det.

Det skal være rundt 700 millioner smarttelefoner som har installert programvaren, men ikke alle sender informasjon til Kina og programvaren skal ikke finnes på dyrere telefoner fra de større selskapene i Kina.

Salget av enkelte telefoner er allerede stoppet

Salg av populære Blu-telefoner er stoppet hos Amazon. Telefonen var den tredje mest solgte på nettstedet og telefonen var særlig populær i USA, ifølge nettstedet Digital Trends.

Har du sett denne videoen?

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.