HACKET? En gruppe hackere påstår at de har tilgang til over 300 millioner iCloud-kontoer, og at Apple ikke vil betale løsepengene de krever for å ikke slette folks bilder og innhold.
HACKET? En gruppe hackere påstår at de har tilgang til over 300 millioner iCloud-kontoer, og at Apple ikke vil betale løsepengene de krever for å ikke slette folks bilder og innhold. Foto: Richard Drew (AP / NTB scanpix)

Apple

300 millioner iCloud-kontoer kan være hacket

Hevder Apple nekter å betale 75.000 dollar i løsepenger.

Publisert

En hacker eller hackergruppe som kaller seg "Turkish Crime Family" hevder de har tilgang til minst 300 millioner iCloud-kontoer, skriver magasinet Vice på nettsiden Motherboard.

Hackerne påstår de vil la dataene ligge dersom Apple går med på å betale løsepenger på 75.000 dollar i form av Bitcoin eller Ethereum, eller 100.000 dollar i iTunes-gavekort.

- Jeg vil bare ha pengene mine, og tenkte dette ville være interessant for Apples kunder å få vite om, sier en av hackerne til Motherboard.

Nettsiden skal også ha fått tilgang til e-post-korrespondanse mellom Apple og "Turkish Crime Family" hvor Apple angivelig skal ha bedt hackerne om å ryke og reise - i konsernlingo.

Gruppen skal ha postet en video på YouTube hvor de angivelig logger seg inn på kontoen til en eldre kvinne.

We firstly kindly request you to remove the video that you have uploaded on your YouTube channel as it's seeking unwanted attention, second of all we would like you to know that we do not reward cyber criminals for breaking the law.
Angivelig svar fra Apple til gruppe som hevder de har hacket 300 millioner iCloud-kontoer

Ifølge Motherboard truer nå hackerne med å slette dataene på folks kontoer dersom ikke Apple hoster opp pengene innen 7. april.

"Turkish Crime Family"skal ikke ha framlagt noe bevis på at de faktisk har tilgang til millioner av kontoer, og Motherboard fant også inkonsekvente påstander i korrespondansen de fikk tilgang til.

Apple i USA har ikke svart på henvendelser fra nettsiden.

Det er all grunn til å ta disse påstandene med en solid klype salt, samtidig som det kan være på tide å bytte passord til din AppleID samt aktivere totrinnsbrekreftelse.

Det er ikke lenge siden det stormet rundt Apple etter at hackere fikk tilgang til en rekke kontoer tilhørende skuespillere, modeller og kjendiser og lekket nakenbilder lagret i iCloud.

Hackerne hadde den gang ikke klart å bryte seg inn på Apples servere, men snarere fått tilgang til kontoer på grunn av folks sløve holdning til sterke passord.

Les med en gang: Slik lager du et sikkert passord

Glemte du å klikke? Gjør det nå: Slik lager du et sikkert passord

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.