<b>TROLLING:</b> En mann forsøkt utsatt for svindel av en kvinne som kalte seg selv Beatrice, tok seg tid til å ha det litt moro på svindlerens bekostning. Til internetts store glede.
TROLLING: En mann forsøkt utsatt for svindel av en kvinne som kalte seg selv Beatrice, tok seg tid til å ha det litt moro på svindlerens bekostning. Til internetts store glede. Foto: Imgur

Svindel

Slik reagerer svindleren når offeret ber om nakenbilder

Dette er hva som skjer når du lar en svindler smake sin egen medisin.

Publisert Oppdatert

Det går nesten ikke en uke uten at jeg blir forsøkt svindlet på en eller annen måte. Enten det er snakk om på telefon («Hei, jeg ringer fra Microsoft»), merkelige venneforspørsler på Facebook eller dårlige kamuflerte Nigeria-brev på epost, svindlere i det 21. århundre skyr ingen midler i håp om å få tak i noen kroner.

Jeg er ikke alene. Økokrim og andre sikkerhetsinstanser har gjentatte ganger de siste årene gått ut i media og advart mot den økende svindeltrusselen på internett.

Én mann som dog ikke lot seg lure, var amerikanske Jay Hall fra Virginia i USA. For ikke lenge siden ble Hall kontaktet av en kvinne som utga seg for å være Beatrice Stephenson. Etter å ha chattet litt sammen, tok det ikke lang tid før damen begynte å be om penger i form av gavekort fra iTunes. Hall luktet heldigvis lunta raskt og så sitt snitt til å ha det litt moro med svindleren.

Hele samtalen la Hall like så godt ut på nettsiden Imgur.

De var ikke kommet langt i samtalen før «Beatrice» begynte å be Hall kjøpe iTunes-gavekort.

Hall på sin side, ba like så godt om nakenbilder. Hvorfor ikke prøve seg?

Der et normalt menneske ville kastet mobiltelefonen etter mannen som maste om nakenbilder, fortsette svindleren å mase om iTunes-gavekort. Et avslørende tegn på at Beatrice ikke var den hun utga seg for være.

Det hele toppet seg da Hall sa ja til å kjøpe gavekortene, men latet som han ikke helt skjønte hva og hvordan han skulle få overlevert varene til Beatrice.

Da han endelig hadde kjøpt det svindleren ville ha og skjønte hvordan han skulle få sendt over gavekortene, lot han som han ikke skjønte helt hvordan kamera på telefonen fungerte.

På et tidspunkt smeltet han også kortene i mikrobølgovnen.

Hall er ikke den eneste som har hatt det moro på en svindlers bekostning. Nylig forsøkte noen å svindle den britiske mannen Tom Sheerin via Facebook. Da tok den britiske mannen saken i egne hender - til stor latter for internett.

Godt jobbet, karer.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her