Varianter av pensko som vi digger

Fra Oxfords til Loafers - Dette er de ulike typene pensko du velger.

Et par sko som går mot det pyntede er essensielt i enhver manns garderobe, men det finnes mange ulike versjoner av pensko. Hvilke du skal gå for er ikke alltid så lett å finne ut av. Hver type pensko har et eget uttrykker, så her gjelder det å velge sko utifra hvilken type som kompletterer din stil. 

Hva vil du si med din mote? Hvilket uttrykk har du selv lyst til å gi? En sko er ikke bare en sko, for den forteller mye om den personen som bruker skoen. 

Her er en oversikt over de ulike skotypene som går mot det formelle. Det betyr ikke at de kun skal brukes ved formelle anledninger. En miks mellom ulike stiler er alltid kult.

Sjekk ut alt av pensko her.


Oxfords

Et par Oxford-sko er karakterisert ved at delen på skoen med snørehullene er festet fast til resten av skoen. De er klassiske og rene, og vil alltid være aktuelle. Å gå for et par slike sko er en god investering.

Oxford

J. Lindeberg – Loake – HugoLoake – Barker


Derbys

Det som skiller Derbys fra Oxfords er nettopp den delen hvor snørehullene er. På denne typen er denne delen løs. Dette gjør skoene litt mer anvendelige, og kanskje også litt mer behagelige.

Bilde

GantHugo – Crockett & JonesTiger of Sweden – Magnanni


Brogues

Brogue-typen sitt kjennetegn er hull-dekoreringen som skoen har. Du finner den i både Oxford- og Derby-varianter. Denne typen sko skiller seg litt ut fra mengden, og gir ditt antrekk noe ekstra – kanskje akkurat det lille ekstra du trenger for å fullføre din stil.

Bilde

LoakeClarks – Lloyd – Crockett & Jones – Clarks


Munkesko

Munkeskoene plasseres komfortabelt mellom Oxfords og Derbys når det kommer til formalitet. Det er stroppene som karakteriserer disse skoene, og du kan enkelt dresse disse skoene opp eller ned.

Bilde

Crockett & JonesJ. LindebergLoakeSandCordwainer

Loafers fungerer fint i en formell setting, men gir en mer avslappet følelse. Det som gjør skoene pyntede er helen. Den sørger for at skoen går mot det preppy-formelle. Loafersene med dusker er en fin detalj som fort kan være prikken over i-en på ditt uttrykk.

Bilde

Crockett & JonesLoake – BossTiger of Sweden – Fratelli Rossetti


Den røffere varianten – Dr. Martens

Dr. Martens er kjent for sine gatestil-vennlige sko. De leker seg med de klassiske pensko-typene, og gjør dem litt mer edgy. Om du ser etter urbane og tøffe sko går du for en modell fra Dr. Martens.

Bilde

Sko 1Sko 2Sko 3


Les også:

Jobbstilen du skal gå for

Sesongens nyheter fra Skandinavia

Vårjakkene vi gleder oss til å bruke

LES OGSÅ