Foto: Sunglassesshop.no
Foto: Sunglassesshop.no

Solbriller

Solbrilletrendene for menn, 2016

Del på facebook Del på twitter Del på google+ Daniel Bratterud

Det er straks vår, sommer og sol, og det er på tide å finne frem vårt favorittilbehør, nemlig solbrillene. På samme måte som trendene endrer seg i klessegmentet, forandres også hva som er "in" på nesa.

Vi tok en prat med noen av landets ledende brilleaktører, og fant ut hvilke solbrilletrender som kommer til å være gjeldende for menn fremover.

Om det er til påskefjellet, sydentur eller til hverdags - her er solbrillene du skaffer deg nå.
Clubmaster-form

Denne ikoniske formen med ramme kun på oversiden regjerer stadig.

- Clubmasterformen blir fremdeles gjeldende, men nå kan de gjerne ha en enda tykkere stripe over glassene, forklarer Monica Bruland i Synsam.


Øverst fra venstre: Petroleumsfargede glass - Sorte med gullfargede stenger - Tortoise med brune glass - Brune glass med treramme - Helsorte - Tortoise med blå glass - Sølvfargede glass - Tortoise med oransje glassTre

Trerammer er en trend som slo skikkelig an for noen år siden, og norske VUDD har lenge vært en lokal favoritt. Skal du virkelig skille deg positivt ut på trendsiden, går du for en av disse.

- På grunn av variasjon i treverket er ingen briller like. De er alle one of a kind, forklarer Vidar Mohaugen i VUDD.

-Husk også at skikkelige modeller er laget i ekte tre, så behandle dem deretter.

Fra venstre: 1: Kerbholz, 2: Wood Fellas, 3: Kerbholz, 4: VUDD, 5: VUDD, 6: Wood Fellas, 7: VUDD, 8: VUDDRund form

Bruland forteller videre at også runde former fortsatt er hot:

- Runde modeller er gjerne litt større i formen enn tidligere. "Cat-eye"-formen er også gjerne litt rundere nå.

Fra venstre: Emporio Armani (modellen) - Komono - Kerbholz - Dior - Ray-Ban - Emporio Armani - Ray-Ban - Polaroid - Le SpecsTransparent acetat

En annen trend er gjennomsiktige modeller i det sterke plastliknende stoffet acetat. Skal vi tro Monica Bruland i Synsam, kommer vi til å se flere solbriller i dette materialet.

- Det vil også være flere transparante briller hvor metalldelene synes igjennom acetaten, forklarer hun.

Øverst fra venstre: Komono (modellen) - Polaroid - Monokel - Marc By Marc Jacobs - Emporio Armani - Ray-Ban - Emporio Armani - Monokel - KomonoIndustrielt design

En tilbakevendende trend er det industrielle designet, med kun tynt metall rundt brillen - om det i det hele tatt er noe metall rundt. Her vil vi også se solbriller hvor stengene og nesebroen er festet rett i glasset.

Øverst fra venstre: Maui Jim - Ray-Ban - Tom Ford - Ralph Lauren - Ray-Ban - Maui Jim - Tom FordMetallisk

Selv om det er en overvekt av acetatbriller, finnes metall i så å si alle kolleksjoner, ifølge Bruland. Hun nevner matte farger, sølv og gull og en miks av matt metall og krom.

Øverst fra venstre: Tom Ford - Dolce & Gabbana - Polo Ralph Lauren - Persol - Komono - Le Specs - Le Specs - Lacoste - Ray-Ban (modellen)Designer

Få solbriller er like populært som skikkelige designerbriller. Her kan du ofte velge av ypperste kvalitet, og skal vi tro Arvid Krogh i Krogh Optikk vil designerbrillene ligge nærmere selve kleskolleksjonene til merkene fremover.

- Det aller mest spennende som skjer på solbrillefronten akkurat nå, er at merkene tar tilbake kontrollen over produksjonen av solbrillene. Gucci, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni og Saint Laurent, for å nevne noe, forklarer han

-Det vil si at det vil bli en tettere link mellom solbrillene og motehusenes kles- og tilbehørs-kolleksjoner. Det vil også si at det vil bli lagt mye større vekt på kvalitet.

Rad 1: Tom Ford - Burberry - Ray-Ban

Rad 2: Paul Smith - Tom Ford - Dior

Rad 3: Dolce & Gabbana - Prada - Burberry

Her finner du alleaktive Smartbuyglasses rabattkoder og tilbud

Les også:

Trendene for herre vår og sommer 2016

Supermodell: 5 ting menn må ha i garderoben


Herredetaljene som gjør alt

Eksklusivt: Side3 møtte Tommy Hilfiger