Møt regnet med stil

Vi har alle hørt uttrykket “Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær,” og det stemmer at visse plagg er mer egnet for regnværet enn andre, men praktiske klær trenger ikke å gå på bekostning av stil.

Det finnes mange forskjellige typer regntøy. Du har de jakkene som går mot gatestil og det urbane, de sporty variantene som går fint til hverdags, og de jakkene som går mot det formelle.

Les også: Tre freshe høstantrekk

Nå som høsten er her, og det går mot gråere vær, er det viktig og ha en jakke som takler høstens skikkelige regnværsdager. Sjekk ut de ulike jakketypene vi har samlet sammen nedenfor, og se hvordan du kan style de ulike modellene.

Se på alt av regntøy hos Care of Carl her!


Husk å følge @Side3Stiltips på instagram!


Urbane

Med den riktige typen regnjakke kan du få en “streetwear”-stil som er vanskelig å oppnå med andre jakketyper. De helfargede jakkene fra Stutterheim og Rains er modellene du går for dersom du vil gå for et kult og urbant uttrykk. Ta gatestil-looken fult ut med andre liknende plagg, eller miks jakkens urbane utseende med formelle aspekter.

Rød jakkeMosegrønn jakkeGrønn jakkeMarineblå jakkeBeige jakke


Bruker du de urbane regnjakkene sammen med pyntede aspekter mikser du det uformelle med det formelle på en fin måte. Foto: CareofCarl

Formelle

Når man føler for å pynte seg litt, og det regner ute, så er dette med regntøy alltid litt vrient. Regntøy er ikke kjent for å være formelt av seg, men om du ser etter en regnjakke som du kan bruke til penere plagg, så er disse jakkene gode alternativ. Jakkene fra UBR er varme og gode, itillegg til at de er minimalistiske og ryddige i stilen.

Den klassiske trenchcoaten er alltid aktuell som beskyttelse mot regn og rusk  samtidig som de hjelper deg å beholde den velkledde stilen.

Marineblå UBR-jakkeTrench coatSvart UBR-jakke


Slik kan du bruke jakken:

JakkeBukseTurtle neckChelsea bootsSekk


Sporty varianter

De modellene som er litt sporty i stilen er perfekt til hverdagslig bruk, og de er veldig anvendelige. Bruk de sammen med jeans for et avslappet uttrykk, men en fortsatt gjennomført og fin stil.

Svart UBR-jakkeSvart Sail Racing jakkeMarineblå Polo Ralph Lauren jakke


Tilbehør

En paraply kommer alltid godt med på regnværsdager dersom du ikke vil gå for regnjakken de dagene det høljer ned. Da er kalosjene også viktig, for om du har fine skinnsko må du beskytte de mot vann for å ikke skade materialet.

Støvler er også et godt sko-alternativ på de verste dagene, og disse fra Swims er laget i en chelsea boots fasong som gjør at de får en mer formell vibbe.

Marineblå paraplySorte kalosjerBlå kalosjerSort paraplyStøvler


Rains ryggsekk

Den populære vanntette ryggsekken fra Rains er veldig populær blant nordmenn. Det minimalistiske designet gjør den både tidløs og anvendelig.

Kjøp den her!

 

LES OGSÅ