Fem fete Chelsea boots alle menn bør eie

Slik skor du deg i høst!

I høst er et av de sikreste valgene på føttene Chelsea boots. De er rimelig stilige og svært populære når sommeren nå er på hell.

Lewis Hamilton Bulls_000gv096

Formel 1-fører Lewis Hamilton er flere ganger kåret til en av verdens best kledde menn, og sverger ofte til Chelsea boots. Her på British Fashion Awards i 2015. Foto: Bulls

De ikoniske, ankelhøye støvlene uten snøring stammer helt tilbake fra viktoriatiden, da dronning Victorias skomaker J. Sparkes-Hall skapte fottøyet under navnet J. Sparkes-Hall’s Patent Elastic Ankle Boots. Over hundre år etterpå fikk skoen en renessanse da både Rolling Stones og Beatles tok dem inn i varmen, stylet med skreddersydde dresser.

Som vi vet dør ikke klassikerne, og Chelsea boots regjerer fortsatt motebildet for stilige menn – mye på grunn av at de funker like godt til fritidsantrekk som til pentøy. Her er fem varianter alle menn bør ha i skohylla si denne sesongen.

Det aller viktigste paret med Chelsea boots du kommer til å trenge er de klassiske, blanke sorte. Dette er skoene du kommer til å bruke så å si hver dag, så her er det ekstra viktig å tenke kvalitet, og finne et par som virkelig varer sesong etter sesong. Hugo Boss er mestere på dress, og tyskerne skorter heller ikke på skofronten. Disse passer like godt til mørke jeans på byen som til dressen på kontoret, og er en klar favoritt.

Boss

Chelsea boots fra Hugo Boss


Når du har fått på plass de klassiske sorte er det naturlige valget å bevege seg over i bruntoner. Det London-baserte luksusmerket Ted Baker er skomakeren du går til når du skal ha sko som både er klassiske, men som skiller seg ut på en positiv måte. Her ligger detaljene i en gradert, mørkere tupp, samt en diskré strikk i mørkeblått. Disse skoene passer ekstra godt til årets store hit – grove ulldresser. De funker også like perfekt til lysere jeans eller plagg i jordfarger som grønt, mørkebrunt og burgunder.

Ted Baker

Chelsea boots fra Ted Baker


Har du klassikerne i hus kan du begynne å teste ut tekstur. Et par semskede sko gjør seg ekstra godt, og hever plagget på en diskré måte. Om du heller ikke er fan av blanke sko er semskede varianter en super løsning. Disse Chelsea boots-ene fra Gant koster ikke skjorta, men får resten av antrekket til å se ut som om det gjør nettopp det.

download

Chelsea boots fra Gant


semsket bulls

Også Jennifer Anistons ektemann Justin Theroux og Kanye West er begge fans av støvlene uten snøring. Her i modeller i semsket, brunt skinn. Foto: Bulls

Nå har du skaffet deg de semskede sorte, og sikkert forstått hva det neste paret er: Nemlig semskede brune. For å bryte opp litt i skohylla, og for å gi deg enda flere muligheter til å style antrekket, anbefaler vi disse grå-brune fra Tiger of Sweden. Det svenske merket er kjent for sin utrolige kvalitet, og designet deres imponerer sesong etter sesong. Disse bootsene er supre til både sorte og blå jeans, og lysebrune eller grå dresser i matte overflater. 

download (1)

Chelsea boots fra Tiger of Sweden


For å perfeksjonere garderoben bør du få for minst ett par i farger, og vi digger dette paret i blått, semsket skinn. De er fra Zalando sitt egne merke Zign, som betyr at de koster en slikk og ingenting. Kjør disse til mørkeblå eller sorte dresser med smale bukseben, og vis at du har stålkontroll på stil. Eventuelt kan du gå for grå eller mørkeblå jeans, for en avslappet og oppgradert look.

Zign

Chelsea boots: Zign

LES OGSÅ