Det perfekte tilbehøret du gir til menn

Eksperten forklarer: Smykkene menn kan bruke

Er det én ting vi menn kan bli både bedre og tøffere på, så er det å bruke smykker – og ikke minst å bruke smykker riktig. Men hvordan gjør man egentlig det?

Vi tok en prat med den danske smykkedesigneren Henning Kern. Sammen med Gitte Dyrberg står han bak det velkjente, danske smykkemerket Dyrberg/Kern, som akkurat åpnet butikk i Oslo.

Vi fikk en innføring i hvilke smykker menn kan gå i, og ikke minst masse inspirasjon til julegaver.

Se våre smykkefavoritter og julegavetips lenger ned i saken


_RAS8960_330 - Kopi

Henning Kern, den ene halvdelen av designduoen Dyrberg/Kern. Foto: Dyrberg/Kern

Klokker

Henning Kern forteller at uret i lang tid har vært det eneste smykket mange menn har tillatt seg å være, men at det er i forandring:

– Menn har typisk flere ur å velge mellom – sporty, tech-uret, og den nyeste tendensen som er det litt mer vintage- og retroinspirerte uttrykket. Det er cool, føles nytt og understated, forteller smykkeekspert Kern.

– Tidene skifter dog, og vi har lenge fått forespørsler fra kunder om de litt mer “larmende armbånd”, de som setter prikken over i-en som man sier.

Se klokker fra Boozt her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PicMonkey Collage

Armbånd: Rao HER – Baron HER – Berar HER, Klokke: Force Sm HERSe flere av våre klokkefavoritter under:

Untitled-1

Fra venstre: Harper & Brooks HER – Knut Gadd HER – Komono HER – Daniel Wellington HER – Dyrberg/Kern HER – Komono HER – Thomas Sabo HER


Armbånd

– Mine favoritter er helt klart armbånd, og jeg går med dem hver dag ved siden av klokken. Det er utrolig hva et kult armbånd kan gjøre enten du er skjortetypen, eller ikke har en daglig uniform som du skal gå i, sier Henning Kern

– Et kult smykke gir bare personlighet – it is as simple as that.

Her viser Dyrberg/Kern hvordan menn enkelt kan inkorporere smykker i garderoben på en maskulin og stilig måte:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PicMonkey Collage

1: Dewan HER, 2: Mihr HER, 3: Kern HER, 4: Baron HER

TIPS: Kjøp gjerne flere armbånd og kombiner etter humør, antrekk og smak. Her er flere av våre favoritter:

Untitled-1 - Kopi

1: Arno De France HER, 2: Thompson HER, 3: Icon Brand HER, 4: Arno De France HER, 5: Saddler HER, 6: Guess HER, 7: Diesel HER, 8: Icon Brand HER

Se flere herresmykker fra Boozt her


Ringer

Ringen er et annet smykke som mange menn går med uten å tenke over det. Mange glemmer at det finnes mye mer enn bare forlovelses- og gifteringer der ute. Dyrberg og Kern forteller at de har en klar grunntanke når de designer hele herrekolleksjonen.

– Vi har tatt et designmessig utgangspunkt når det kommer til vår herrekollektion, som kretser rundt den nordiske minimalisme, som hvis du spør meg har et casual, stilig og selvbevisst uttrykk.

Smykker tilføyer det lille ekstra til ethvert outfit. De gjør helhetsutrykket fullendt, sjekket og gjennomført, og det gjelder faktisk for både menn og kvinner.

PicMonkey Collage

Fra venstre: Dyrberg/KernDyrberg/KernIcon BrandTommy HilfigerIcon BrandFossil

Her finner du flere herreringer hos Zalando


Gavetips: Mansjettknapper

Smykker som vi i Side3 Stiltips syns er en perfekt julegave, er mansjettknapper. Det er elegant og klassisk tilbehør som alle kan bruke, og som er fint å få til jul. Spesielt om man går for skjorte med mansjett på julekvelden eller nyttårsaften.

Untitled-1 - Kopi

1: Tateossian HER, 2: Versace HER, 3: Paul Smith HER, 4: Manzini HER, 5: Hugo Boss HER, 6: Sif Jakobs HER, 7: Arne Nordlie HER, 8: Tiger of Sweden HER, 9: Polo Ralph Lauren HER


Se flere mansjettknapper herOg hva er årets smykketrender?

– For menn skal det i høyere grad anses som et supplement til den fulle looken. Det handler om å finne et kult armbånd du kan ta på ved siden av et vintage-ur, din kostbare Breitling eller et annet ur av høy affeksjonsverdi.

– Det kan være en liten, farvet snor, noen stenperler eller et diskré lærsmykke – og kanskje alle sammen på en gang, avslutter Kern.

LES OGSÅ