De største herretrendene for vår og sommer 2017

Slik blir du en trendy mann denne sesongen.

Med fokus på individualisme og personlig statements går vi en spennende sesong i møte. Det er mer viktigere enn noen gang å løsrive seg fra mengden og tydeliggjøre sin originale stil.

Sommerens trender er en direkte videreføring av det som skjer i samfunnet, i moteverden og sosiale medier. For å sikre at din stil er “on point” denne sesongen presenterer vi de 9 største trendene for vår- sommer 2017.


Kamuflasje

Valentino Spring summer 2017 / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Foto: Patrick Kovarik (AFP7 SCANPIX)

Kamuflasje kjemper seg oppover listen over de største og mest populære trendene denne sesongen. Om det var et hint til den økologiske bølgen og global oppvarming, eller om det var en påminnelse om pågående kriger i militærgrønne uniformer, er ikke godt å vite… Det er helt klart at fargen grønn som var en stor hit sist sommer fortsetter denne sommeren også.

Designere som Givenchy, Valentino og Dries Van Noten har alle røffet opp sine kolleksjoner med det militærinspirerte printet.

Untitled-1

Bukse Urban Classics – Solbriller Orebar Brown – Lommebok YSL – Sko Floris van Bommel – Jakke Tigha – Shorts GAP – Shorts True Religion – Jakke Tiger of Sweden – Jakke J. Crew – T-skjorte Valentino

Les også: 6 kule solbriller


Stone

9

Dries Van Noten
Foto: Photo by Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock (SCANPIX)

Selv om sommermånedene som regel er kjent for et hav av spreke fargetoner, er en av mottrendene vi har sett i det siste “ikke-fargen” stone. Fargen som er en mellomting mellom hvit og beige, er en storfavoritt hos designere som Giorgio Armani, Missoni og Valentino. 

Ikke bare er dette en flott farge på en sommerlig dress – en t-skjorte i den lette fargen kan enkelt kombineres sammen med et par lyse jeans eller chinos og understreke den friske brunfargen.

2

Skjorte fra Kiomi – Sneakers Tiger Of Sweden – Hatt Tiger Of Sweden – Bukse Tom Tailor Denim – T-skjorte CK – Sneakers Under Armour – Dress Selected Homme

Les også: 10 kule collagegensere


90-tallet

Nasir Mazhar show, runway, London Collections Men, Spring Summer 2017, UK- 11 Jun 2016

Nasir Mazhar
Foto: Photo by Giovanni Giannoni/REX/Shutterstock (SCANPIX)

Vi har besøkt både 70- og 80-tallet og denne sesongen er det klart det überkule 90-tallet som står i sentrum. Tenk punk, streetwear, vide bukser og treningstøy. 90-tallet handler om å uttrykke seg selv og gir rom for egen tolkning.

3

Treningsbukse Antioch – Sko Vans – Hettegenser Antioch – Genser Cheap Monday – Hatt Brooklyn’s Own by Rocawear – Cap Djinn’s – Jeans fortyfour – Genser Jack & Jones – Sneakers Adidas

Les også: 4 antrekk du imponerer damer med


Korte shorts

45

Comme Des Garcons Homme, Fendi
Foto: Photo by Giovanni Giannoni/WWD/REX/Shutterstock (SCANPIX)

Se flere herrenyheter her!

Sporty eller preppy – shortsen er en essensiell del av sommergarderoben og denne sesongen skal det sommerlige plagget krympe litt i lengden. Ifølge Fendi og Comme des Garcons skal du kombinere den korte shortsen med alt fra singlett på stranden til en blazer på dagen.

Dropp lengden som går over kneet og sats på en kortere versjon denne sommeren.

4

Shorts fra FilaProduktNike PerformanceAdidasPolo Ralph LaurenCKPuma

Se flere nyheter her!


Gult

7

Hermes
Foto: Photo by Giovanni Giannoni/WWD/REX/Shutterstock (SCANPIX)

Dette er kanskje sesongens store overraskelse når det kommer til color-blocking. Hermès, Gucci og Alexander McQueen presenterte den spreke fargen i sine SS17- kolleksjoner og viser at du kan kle deg i gult fra topp til tå.

5

T-skjorte Polo Ralph Lauren – Shorts Boss – Bukse PS by Paul Smith – Sko Jil Sander– Cap Polo Ralph Lauren – Skjorte Polo Ralph Lauren – Solbriller Oakley – Slips Polo Ralph Lauren – Jakke Hilfiger Denim – Skjorte Prada

Se flere plagg i den friske fargen HER!


Hint av maritim

78

Topman, Gucci
Foto: Photo by Giovanni Giannoni/WWD/REX/Shutterstock (SCANPIX)

Den salte, friske brisen har funnet veien fra stranda og til catwalken.

I likhet med kamuflasje-trenden, har maritim-stilen blitt en er stor del av herremoten. Paletten bestående av blått, hvitt og rødt er både klassisk og enkel å bruke, samtidig som snittet på plaggene har en sterk form og er integrert i de fleste mens garderober.

6

Jakke The North Face – Shorts Tommy Hilfiger – Sko Tommy Hilfiger – Genser Polo Ralph Luren – Sko Sebago – Shorts Denim & Supply Ralph Lauren – Jakke Helly Hansen – Polo Helly Hansen – Sekk Herschel – Håndkle Armani – Bukse Tommy Hilfiger

Her gjelder de samme reglene som for de fleste andre stiler; bland litt og ikke dress deg opp i den maritim fra topp til tå om du skal forbli på land. Da kan du fort se ut som en nyrik hummer som går gatelangs i Oslo. Her gjelder det å finne en god mellomting og heller blandet din nåværende garderobe med de klassiske plaggene som representerer den sommerlige stilen.

Se flere nyheter her!


CAPS

Louis Vuitton show, Autumn Winter 2017, Paris Fashion Week Men's, France - 19 Jan 2017


Foto: Photo by Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock (SCANPIX)

Det sporty hodeplagget er sesongens it-accesorie og kan faktisk brukes til de fleste stiler. Designere som Balenciaga, Acne og A.P.C har lekt med ulike farger og materialer for å tilføre det kule tilbehøret det lille ekstra. Capsen gir de fleste en ungdommelig look og det er derfor ingenting i veien for å omfavne denne trenden.

33

Caps fra Wood WoodWood WoodNew EraG-Staradidas OriginalsLacoste

Her finner du flere capser!Ryggsekken

Ryggsekken kan sies å være en trend i seg selv, etter lang tid både på catwalken og ute i gatene. Endelig kan du skifte ut PC-veska med en mer praktisk backpack, både til jobb og på privaten.

Med designere som Louis Vuitton og Prada i spissen har den allsidige ryggsekken blitt sommerens must-have tilbehør.

Du finner en menge ulike varianter som passer de fleste budsjett.

88

Ryggsekk PradaGivenchyTopmanYourturnVansWood WoodYourturnGucciGivenchy

Sneakers

Faktumet at sneakers er sommerens sko kommer ikke som en overraskelse på noen. For å unngå å blir sittende fast i en og samme stil bør du bytte ut den hvite skoen med en flerfarget versjon. Se også etter modeller som er lette og fleksible. Sneakers kan brukes hele året rundt om du finner et par med pustende overdel, uslåelig passform og tekniske egenskaper. Ta en titt på de nyeste sneakers her.

kicks

Sneakers fra AdidasWescProject Delrayadidas Originals – KenzoDiadoraBjörn Borg

Se flere trender her!

LES OGSÅ