David Gandy: 5 ting alle menn må ha i skapet

S3 møtte David Gandy i London
Daniel Bratterud og David Gandy i London under Fashion Week i sommer

S3s moteansvarlig Daniel Bratterud og David Gandy under herrenes Fashion Week, London Collections Men.

David Gandy er en av verdens mest kjente mannlige modeller, og har blitt kåret til Storbritannias best kledde mann, samt verdens mest sexy mann flere ganger enn vi vil innrømme.

Når du har jobbet med alle de største i bransjen, og har kroppsmalen som designerne syr klær etter, kommer det kanskje naturlig at du har peiling på hvordan du skal kle deg.

Mellom slagene under herrenes Fashion Week i London tok vi en prat med David Gandy, og fikk han til å gi oss noen tips til hvordan man kan kle seg bedre.


Klokker og tilbehør

– Stilige klokker er en viktig detalj. Stil for meg er veldig individuelt, og for meg så handler det først og fremst om å være en mann. Jeg liker Hollywood- og Savile Row-stilen, med klassiske biler og fete klokker.

S3s kommentar: Detaljer er alt, og her er det mange stilpoeng å hente. Kjøp deg en skikkelig klokke som du kan ha lenge, og invester i slipsnål, mansjettknapper og knapphullsblomst, for det lille ekstra (hold deg til to av dem om gangen, for unngå overkill).

tilbehør mann

Klokke: Michael Kors. Pris: 2595. Klokke: Skagen. Pris: 1695. Mansjettknapper: Versace: 2395. 

Les også: 4 fete klokker menn bør ha


Dress med vest

– Jeg er en fan av klassikerne, og bruker mye dress. Går du for en god three piece-dress, så har du plutselig fire forskjellige antrekk, om du også deler den opp.

S3s kommentar: Gjør som David sier, og bryt opp dressen. Bruk vesten med skjorte, eller dressen uten vest. Her kan du også kombinere dressbuksa med kun skjorte, eller kjøre dressjakka med jeans eller chinos. HUGO-linja til Hugo Boss er den vi sverger til.

dress kollasje

3-delt dress: HUGO Hugo Boss. Pris: 5995

Se hele dressutvalget til Zalando her


Hvit t-skjorte

– Aldri undervurder en velsittende, hvit t-skjorte. Ser du på store de Hollywood-legendene som Paul Newman, Steve McQueen, James Dean og Marlon Brando, så hadde alle helt supre, hvite t-skjorter. Bruk dem med fete jakker, ellers er de også perfekte med en grå frakk eller bomber-jakke.

S3s kommentar: Dropp harry t-skjorter med utringning ned til navelen, og gå for en modell som sitter, og som har litt stretch. Basics er superviktig, så tenk kvalitet også her. Her kan vi anbefale Hugo Boss.

BO122D03I-A00@1.3

2-pack t-skjorter: Hugo Boss Orange. Pris: 599


Riktige sko

– Fullfør looken med skikkelige sko. Mange menn gjør feil når det kommer til sko, og det kan ødelegge et helt antrekk. Jeg anbefaler Chelsea-boots, og har flere forskjellige i både semsket og glatt skinn, som jeg kan mikse til chinos, jeans og dresser.

S3s kommentar: Beatles og Rolling Stones brakte Chelsea-boots tilbake på 50- og 60-tallet, og siden har skoen levd i beste velgående.

boots

Sorte: Hugo Boss. Pris: 3799. Brune: Gant. Pris: 1799. Mørkeblå, semskede: Zign: 849

– Oxford brogues kan virke avskrekkende på noen menn, så start med et par med lett og diskré brogueing.

S3s kommentar: En sko med skikkelig brogueing kan virkelig sette prikken over i-en om du skal gå for en pyntet stil. Bare husk å tenke godt skinn og høy kvalitet når det gjelder sko. Magnanni er supre her. Les vår guide til Chelsea-boots her.

M1012A03Q-O11@11

Brogues: Magnanni. Pris: 2895

Se flere pensko her.


Lag på lag

– Skulle jeg kledd meg for Norge ville jeg gått for lag på lag. Jeg digger å kle meg for vinter og vår. Kjør t-skjorte, skjorte, dress, frakk, skjerf, hatt… Layer up!

S3s kommentar: Lag-på-lag er en stor trend om dagen, og perfekt for norske menn. Det begynner å bli høst i været, så nå må snart de varmere klærne frem. 

LAyer

Frakker får du på tilbud her. Skjerf: s.Oliver. Pris: 299. Hansker: Nudie Jeans. Pris: 999. Sko: Dr. Martens. Pris: 1495.

Les også:

Slik går en stilig mann inn i 2016

Frakkene vi skaffer oss nå

LES OGSÅ