Årets feteste militærjakker

De hotteste herrejakkene nå

En av høstens største trender for herre er militærinspirerte jakker, i alle mulige former. Her i kalde Norge kommer militærtrenden med sine praktiske og varme plagg til å gjelde fremover, kanskje ekstra nå som TV-serien “Nobel” ruller over skjermene.

Vi har samlet noen av de viktigste formene for militærjakker, med anbefalinger til hvilke du bør gå for, for å holde deg både trendy, stilig og ikke minst varm.


Dobbeltspente frakker

Dette er kanskje den mest synlige jakken i trendbildet, og lange sersjantfrakker med doble knapperader er en enkel måte å heve antrekket til et hakket penere nivå. Gå gjerne for det lille ekstra med grad-striper på armene som hos Saint Laurent, eller gullknapper som hos Burberry og Dries Van Noten.

Untitled-3

Fra venstre: Richard James (modell)- Saint LaurentRichard JamesBurberryDries Van NotenDolce & Gabbana


Duffelcoats

Duffelcoat-en er en tykk ullfrakk med hette, som lukkes med de karakteritiske pinnene tvers over fronten. Jakken ble populær i den britiske marinen på starten av 1900-tallet, og var opprinnelig stor nok til å kunne brukes over både uniform og hatt. Duffelcoat-en består i dag som et varmt og stilig plagg, perfekt for norske vintre.

Untitled-4

Fra venstre: Pier One (modell) – Scotch & SodaPier OnePier OneSchott NYCScotch & Soda


Peacoats

Peacoat-en er kjent fra både europeisk og amerikansk marine, og er kortere frakker med dobbeltspent knappe-lukking. De var opprinnelig produsert i marineblå, men i dag kommer den klassiske militærjakken i alle mulige farger, med detaljer som hette, ekstra hals eller pelsdetaljer.

Untitled-5

Fra venstre: Schott NYC (modell) – KIOMISchott NYCCamoshitaGucciTommy Hilfiger


Finn rabattkoder til nettbutikkene her


Boblejakker

Disse jakkene er vi vant til å se i vinterscener i filmer som James Bond og Jason Bourne. De moderne boblejakkene er laget i tekniske stoffer, er vannavstøtende, og holder deg varm og stilig både i byen, skibakken og på hytteturen.

Untitled-6

Fra venstre: Freaky NationRedskinsRedskinsSamsøe & SamsøekhujoRedskins (modell)

Se flere dunjakker og parkaser hos Boozt her


Bomberjakker

Bomberjakken har blitt de siste årenes kanskje mest kjente og populære modell. Jakken som kjennetegnes med tett beskyttelse rundt håndledd og hals, ble opprinnelig utviklet for det amerikanske flyvåpenet. I de siste årene har den blitt et klassisk plagg som ser både sporty og avslappet ut. Disse fem modellene holder deg også varm utover månedene fremover.

Untitled-7

Fra venstre: khujo (modell) – GipsykhujoJil SanderRedskinsPolo Ralph Lauren

Se også flere bomberjakker her


LES OGSÅ