Årets beste klokker til herre

Stor guide med klokker til under 8000 kroner.

Over lang tid (tok du den?) har klokka utviklet seg til å bli så mye mer enn et instrument til å måle tid. Urverk er blitt kunstverk i seg selv, og armbåndsur er et av få elementer menn kan bære til alle plagg, hver eneste dag.

De fleste menn har minst ett armbåndsur de sverger til, og gjerne flere, og har du først fått peiling på klokker har du gjort mye bra for den fremtidige garderoben din.

Se vår store klokkeguide lengre ned i saken

Vi i S3 syns det var på høy tid (sorry) at menn fikk en oversikt over noen av de feteste klokkene du kan skaffe deg i prisklassen under 8000 kroner. Her er våre anbefalinger for klokker som kommer til å vare.

Hverdags

1MI52E001-K11@10

Foto: Zalando

Hverdagsklokka er den viktigste, og tro oss når vi sier at når du først finner en klokke som funker, kommer du til å bli hekta. Du blir overrasket over hvor mye det gjør for antrekket og fremtoningen din, og ikke minst hvor mange komplimenter det sanker.

Et hverdagsur er en klokke man gjerne har over flere år, og det er da viktig å tenke på kvalitet, vanntetthet og urets generelle egenskaper. Safirglass er også viktig da det tåler mer og ikke får så raskt riper som et glass av mineral, forklarer brand manager for Calvin Klein watches + jewelry, Randi Lie.

Hverdags - Kopi (2)

Thomas Sabo 3499,- HER, Calvin Klein 3290,- HER, Nixon 1835,- HER, Triwa 1699,- HER, Daniel Wellington 1317,- HER, Thomas Sabo 2999,- HER, Harper & Brooks 2250 HER, GANT 2490,- HER

Sett bort fra forlovelses- og gifteringen er klokka det eneste smykket en mann bør bære hver dag, så start med en universell kvalitetsmodell. Det vil si, gå for et ur du kan gjøre personlig, samtidig som den fungerer til brorparten av garderoben, slik som disse modellene.

Pyntet

pynt

Foto: Zalando

En fordel med klokker er at de er investeringer i seg selv, som gjør at de ofte blir verdt mer over tid (okey, siste).

Du kan ha en sylskarp, skreddersydd dress, med nypussede sko, en crisp skjorte og et fint slips, men er det er det én ting som setter kronen på verket så er det uret på håndleddet.

Pent

Fra venstre: Hugo Boss 2095,- HER, Knut Gadd ca. 2837 HER, Calvin Klein 3158,- HER, Triwa 2299,- HER, Calvin Klein 3020,- HER

 Går du for en klassisk look, så kjør gjerne en mørk modell med sort eller brun skinnrem. For en mer fremoverlent trendlook kan du prøve modeller med hint av farge, slik som klassikeren fra Calvin Klein, eller modellen fra Triwa med heldekkende sølvfarge.

Metalliske kronografer

9624-800w

Foto: Calvin Klein

Kronografer er ur som har stoppeklokkefunksjon i tillegg til å fungere som vanlige klokker. Med teskje betyr det at den har en eller flere visere som kan startes, stoppes og nullstilles, for å registrere tid, for eksempel under race, dykking, løp og andre konkurranser.

Kronografur har ofte en hakket mer robust look, men går du for en metallisk modell kan den ofte fungere med enda flere antrekk. I sommer anbefaler vi kronografer med sneakers, shorts og piqué, for en sporty og samtidig elegant look.

Metallisk

Fra venstre: Tommy Hilfiger 2095,- HER, Casio G-Shock 3998,- HER, Diesel 2395,- HER, Diesel 3495,- HER, Calvin Klein 3769,- HER

Sporty

Sportsstilen regjerer i 2016, og dette reflekteres i klokkene, som ofte har ekstrafunksjoner i tillegg til å være spesielt freshe.

– Et sporty ur bør gjerne være vanntett, ha funksjoner som kronograf, skrukrone og trykkere, og ha gummirem eller lenke, da disse er lette å rengjøre og vedlikeholde, sier Lie fra Calvin Klein.

18008573db3834157f20a8e7ceb3ea5d

Foto: Coolstuff

Skal du gå for en sportslig klokke anbefaler vi å legge til farge for å sprite den opp. Gå også gjerne for smartklokker, slik som Fitbit, som også måler treningseffekten fremover. Sjekk flere farger av Fitbit her.

Sporty - Kopi - Kopi

Fra venstre: Calvin Klein 1705,- HER, Calvin Klein 4336,- HER, Michael Kors 2295,- HER, Victorinox Night Vision 6400,- HER, Adidas 849,- HER, Fitbit Alta 1399,- HER


Friluft

Når det gjelder friluftsklokker må du tenke hva det er du skal ha klokken til. Er det fisking? Fjellklatring? Dykking? Mountainbiking? Ski?

– Til friluft trenger du mye av de samme egenskapene som de sporty klokkene, da de trenger tydelige tall og visere, og gjerne gummirem eller lenke, samt safirglass, forklarer Lie.

bg_ux3

Foto: Casio

Casio har spesialisert seg på friluftsklokker med sine G-shock-modeller, som har alt fra støtsikring, neonilluminator, solcelledrift, digitalt kompass, barometer, termometer, altimeter etc., og det er stor variasjon i pris ettersom hva du trenger.

Friluft - Kopi

Fra venstre: Casio G-Shock Gulfmaster 5999,- HER, Nixon Lodown 1193,- HER, Pulsar 1695,- HER, Casio G-Shock Mudmaster 7998,- HER, Casio G-Shock GA100 1199,- HER, Pulsar 1795,- HER

Sjekk flere klokker her

LES OGSÅ