Antrekkene du bruker på nyttårsaften

Dette er dressene og smokingene du bruker på årets største festdag.

Snart er det nyttår, så om du ikke har funnet frem finstasen enda er det nå du skal gjøre det. Hvis du ikke har en dress eller smoking du er fornøyd med bør du investere i en nå. 

Dress: Fargen du skal gå for

Har du bare budsjett til én dress kan det være smart å velge en farge du kan bruke år etter år, og som går til «alt» – som en mørk farge eller marineblå – men hvis planen er å opparbeide deg et lite utvalg kan du gjerne satse litt friskere denne sesongen. De tre første dressene enhver mann bør ha er en sort, en mørkeblå og en grå.

Sjekk ut hele dressutvalget her.

Standard dress copy

Marineblå fra Oscar JacobsenSort fra Oscar JacobsenGrå fra Tiger of Sweden


Marineblått

En mørkeblå dress er kanskje den viktigste dressen. Dette er på grunn av dens anvendelige og fleksible stil. Du kan enkelt dresse den opp og ned, og jakken kan du bruke for seg om du ikke vil være så formell. 

Bruk dressen med en mønstret lys skjorte for en litt mer casual og trendy variant av dressen, eller kjør en formell look med en hvit skjorte og fint slips til. Bruk et matchende lommetørkle for en komplett stil.

Tiger of Sweden-dressen er ekstra trendy med striper. Gå for den om du virkelig vil imponere.

Marineblå dress copy

J. LindebergTiger of SwedenHugo Boss


Grått

En grå dress er trendy, og du bruker den dag som kveld. Kombiner gjerne den grå dressen med en fin skjorte og et slips til jul og nyttår, så er du sikret en elegant og klassisk stil som blir lagt merke til. 

Bruker du dress på en arbeidsplass hvor dresskoden er semiformell er dette også en sikker vinner – tenk serien Suits for inspirasjon her.

Grå dress copy

Hugo Boss – Hugo Boss – Hugo Boss


Sort

Den sorte dressen er for han som er klassisk, og liker det tradisjonelle. En svart dress er den mest formelle av basisdressene. Den er perfekt til jul og nyttårsaften, men også andre formelle anledninger som for eksempel jubileer, møter med viktige klienter og så klart bryllup. 

Kombiner dressen med et slips i en sprek farge eller et fargerikt lommetørkle for et mer partyvennlig uttrykk nå som festsesongen er her.

Sort dress copy

Hugo BossHugo BossCorneliani


Du trenger ikke nødvendigvis å gå i full dress

Du ikke alltid gå for en full dress. Du kan også mikse dressjakken med en annen bukse. For å fortsatt få et pyntet uttrykk kombinerer du blazeren med en dresset bukse. Da er du formell, men du unngår at antrekket blir for stivt også.

Sjekk ut hele utvalget av blazere her.

De klassiske blazerne i marineblått og mørke farger er det greit å ha i garderoben siden de er så enkle å kombinere. Du kan enkelt dresse de opp og ned, så om du skal på en litt mindre formell setting en annen gang kan du fint bruke en slik blazer med jeans.

Blazer copy

MorrisBertoniCaruso


Ruter har virkelig vært synlig i motebildet denne sesongen, så for et mer spennende og trendy antrekk går du for en av de mønstrede blazerne. Den lysebeige varianten er av den sommerlige typen, men kan fint gjøres mer vinterlig dersom du bruker den sammen med mørke plagg. Da blir den veldig kul.

Ruter og lysebeige copy

MorrisSandTiger of Sweden


Velur- og fløyelsblazere gir deg et ekstra staselig uttrykk, og det passer fint til en skikkelig begivenhet som nyttårsaften.

Speilfløyel og Cord copy

Oscar Jacobsen Tiger of SwedenOscar Jacobsen


Smoking

Nyttårsaften er tiden hvor du virkelig kan være litt ekstra pyntet. Det er kanskje derfor litt ekstra gøy å ta frem smokingen. Du skal jo ikke holde tilbake på årets største festdag. 

Det er få plagg som man føler seg så pyntet i som smokingen, og vi synes det hører nyttårsaften med å være litt ekstra pyntet og forfengelig.

Sjekk ut hele utvalget av smokinger her.

Smoking copy

Oscar JacobsenJ. LindebergHugo Boss


Tilbehør og sko

For å gjøre dress- og smokingantrekket komplett trenger du tilbehør og sko som kompletterer plaggene. Tilbehøret fungerer som prikken over i-en på en fin dress og smoking.

Sjekk ut alt av tilbehør her.

Slips og sløyfer løfter dressen et par hakk, og gir deg et mer pyntet antrekk enn hvis du kjører dress og smoking uten. 

Om du går for et møntret slips, eller et slips i en farge som ikke er så vanlig, gjør du dressen mer interessant. Sløyfen kan fint brukes til dress, men om du bruker den med smokingen ser du ekstra stilig og preppy ut. 

Ta en titt på utvalget av slips og sløyfer her.

Slips copy

Amanda ChristensenEtonEton


sløyfer copy

Amanda ChristensenBy Ferner JacobsenEton


Lommetørklet har samme effekt som slipset og sløyfen. Det setter et ekstra pyntet og spennende preg på antrekket ditt. Gå for lommetørkle som matcher eller kompletterer slipset eller sløyfen du bruker.

Sjekk ut hele utvalget av lommetørkler her.

Lommetørkle copy

Turnbull & Asser – EtonStenströms


Sko er også en essensiell del av dressen. Dresskoene skal selvfølgelig være av like bra kvalitet som resten av antrekket. Svarte og brune varianter er de sikre vinnerne. Brune sko går veldig fint med marineblått og grått, mens svarte passer til alt.

Ta en titt på hele skoutvalget her.

Sko copy


Slik ser du bra ut i dress og smoking

Det er ingen hemmelighet at menn imponerer når de går i dress, men det er ikke bare å kaste på seg den første dressen man får øye på. 

Bruk skredder

Når du kjøper en ny dress kan du ikke regne med at passformen er helt perfekt. En dress kommer kanskje i seks forskjellige størrelser, men det finnes ganske mange flere forskjellige kroppsfasonger. Da er det ikke rart at dressen ikke alltid sitter som støpt.  

Bruk alltid skreddere. På denne måten unngår du den klassiske feilen med for lange dressbukser eller ermer, noe som hverken ser fint ut eller er særlig praktisk.

Dressen skal heller ikke være løs over skuldrene eller ryggen, det ser alltid bedre ut med en dress som er tilpasset deg enn en du bader i. Husk at det ikke betyr at du er nødt til å bruke en helt ettersittende dress, du kan tross alt velge om du vil at snittet skal være klassisk eller smalt. 

Det er veldig viktig at du tar dressen du kjøper på nett innom en skredder etterpå. Da vil den nye dressen sitte som et skudd.

Vurder anledningen

Forskjellige dresser går til forskjellige anledninger – skal du i bryllup kan det være fint med en klassisk dress eller smoking, mens det til en date passer bedre med noe mindre formelt. Det er aldri feil å kombinere en blazer med slim fit jeans eller chinos, for et mer uformelt og avslappet uttrykk.

Det er ingen som har sagt at du gå med skjorte til dressen. En tynn, høyhalset genser i merinoull passer veldig godt sammen med dressen, og på grunn av ullens gode pusteegenskaper blir det ikke så varmt som man skulle tro. Invester i enkle gensere, og bruk for eksempel en grå genser til sort dress eller omvendt. Dette er perfekt for en mer uformell stil.

Til nyttårsaften derimot anbefaler vi deg å være litt ekstra pyntet.

Sjekk ut hele utvalget av dress og smoking her.


LES OGSÅ