<b>DANIEL SLOSS TIL NORGE:</b> Den skotske komikeren Daniel Sloss kommer til Norge i oktober. Hans Netflix-spesial har ført til en rekke samlivsbrudd.
DANIEL SLOSS TIL NORGE: Den skotske komikeren Daniel Sloss kommer til Norge i oktober. Hans Netflix-spesial har ført til en rekke samlivsbrudd. Foto: Presse

Intervju

Showet hans har ført til 5000 samlivsbrudd, 28 brutte forlovelser og 33 skilsmisser

Lås dama inne. Nå kommer Daniel Sloss til Norge.

Publisert Oppdatert

- «Jigsaw» er ikke et «gjøre det slutt»-show, men et kjærlighetsbrev til singellivet. Jeg gjør ikke slutt på bra parforhold, men dårlige parforhold, forteller den skotske komikeren Daniel Sloss på telefon fra USA.

28-åringen har de siste ukene stjålet overskrifter verden over etter Netflix nylig la ut to humorspesialer av Sloss, «Dark» og «Jigsaw».

Spesielt den ene av disse spesialene, «Jigsaw», har blitt en virale snakkis av en helt spesiell grunn: Alle samlivsbruddene i kjølvannet. I showet prater komikeren mye om kjærlighet og hvordan vi i dagens samfunn anser det som noe man har mislyktes med dersom man er singel. Ifølge han selv, er alt han har gjort å få personer i parforhold til å stille seg selv spørsmål de kanskje ikke liker svaret på.

Det er spesielt sistnevnte og Sloss' tanker rundt temaet som ser ut til å ha truffet en nerve hos publikum. Ettersom vi lever i en digital verden der kommunikasjonen mellom mennesker er kort, har komikeren bedt hver eneste én som ser showet og gjør det slutt med partneren, om å sende han melding om det på sosiale medier. I begynnelsen da Sloss turnerte med showet, var det snakk om noen hundre tilfeller. Men etter folk verden over med et Netflix-abonnement fikk tilgang til «Jigsaw», har tallet eksplodert.

<b>VANSKELIGE SPØRSMÅL: </b>Daniel Sloss sier til Side3 at intensjonen var aldri å få par til å gå fra hverandre, men heller hylle singellivet.
VANSKELIGE SPØRSMÅL: Daniel Sloss sier til Side3 at intensjonen var aldri å få par til å gå fra hverandre, men heller hylle singellivet. Foto: Netflix

Bare dager etter showet lå ute på strømmetjenesten, skal flere tusen ha gjort det slutt.

Så langt skal det være snakk om over 5000 kjærestebrudd, 28 brutte forlovelser og 33 skilsmisser.

Sloss legger ut meldinger han får om samlivsbrudd på sin Instagram-konto.

View this post on Instagram

Keep em coming. Recommend them to everyone.

A post shared by Daniel Sloss (@danielsloss) on

Hva din reaksjon da folk begynte å sende deg melding om at de hadde gjort det slutt med partneren som følge av showet ditt?

- Jeg har ledd meg ihjel! Det har vært fantastisk, humrer Sloss.

- Det er nok ikke alle meldingene jeg som er ekte, men antall virkelige meldinger som renner inn er fortsatt utrolig høyt. I tillegg er det nok store mørketall. Det er jo ikke alle som vil at ekskjæresten skal vite at du gjorde det slutt på grunn av en humorspesial, ler skotten før han legger til:

- Jeg hadde virkelig ikke forventet at tilbakemeldingene skulle være så positive. Å vite at jeg gir folk et spark i ræva og selvtilliten til å ta et vanskelig valg i livet, er gøy.

Så du sover ikke dårlig over å ha så mange samlivsbrudd på samvittigheten?

- Nei, nei. Jeg fikk en melding her forleden på Instagram der en fyr anklaget meg for å være årsaken til at kjæresten hans gjorde det slutt. Da skrev jeg bare tilbake «nei, kjæresten din gjorde det slutt på grunn av deg».

- Om du bryter det hele ned, så har ikke jeg personlig fått noen til å gjøre det slutt. Alt jeg har gjort er å legge frem mine tanker om temaet. Om det jeg sier treffer noen der ute, så er fordi de har eller har hatt lignende opplevelser. Jeg er hverken hypnotisør, klarsynt eller magiker som kan tvinge noen til å gjøre det slutt, forklarer Sloss.

- Om du overlever å se showet med kjæresten din, så har du ingenting å frykte, bedyrer komikeren.

Startet som 16-åring

Sloss legger i disse dager ut på europaturné og besøker Oslo 2.oktober, Stavanger 3. oktober og Bergen 4. oktober. Overfor Side3 er han hemmelighetsfull da vi spør om showet det nye showet «X»

- Jeg vil ikke røpe så altfor mye om det nye showet om tema eller vitser. Én av tingene jeg liker best, er å overraske publikum. Men jeg kan si at «X» er min personlige favoritt av de jeg har gjort så langt. Det er også mest sannsynlig det mørkeste showet hittil, røper Sloss.

Selv om store deler av verden først nå begynner å få øynene opp for skottens talent, har mannen fra Fife øst i Skottland lang fartstid i bransjen. Sloss startet med humor allerede som 16-17-åring, da moren traff på den skotske komikeren Frankie Boyle. Moren nevnte for Boyle sønnens ambisjoner og viste ham noen av vitsene Sloss hadde skrevet. Boyle humret godt nok av det han leste og invitere unggutten til å skrive noen vitser for han og TV-programmet «Mock the Week».

Etter det fikk Sloss blod på tann. Han er en gjenganger på en av verdens største kultur - og humorfestivaler, Edinburgh Fringe Festival. Hans soloshow, «Teenage kicks», hadde så suksess under festivalen et år, at Sloss ble invitert til å holde enmanns-showet på et teater i Londons berømte West End-distrikt.

Skotten skriver nytt show hvert eneste år.

Foruten USA har Sloss turnert Storbritannia, Europa (inkludert Norge) og Australia flere ganger, har varmet opp for stand up-legenden Dave Chappelle og opptrådt på den amerikanske talkshow-verten Conan O'Brians TV-program ved flere anledninger. Tidligere i september ble altså to av hans spesialer lansert på Netflix, derav det ene, «Jigsaw», førte med seg denne snøballen av samlivsbrudd - og et internasjonalt gjennombrudd.

Kan du fortelle litt om reisen fra en ydmyk unggutt i Skottland til storkar i USA?

- Når det kommer til å være ydmyk, så pleier jeg å si: Jeg kan være ydmyk når jeg er ræva på scenen, sier Sloss og ler, før han legger over til en mer seriøs tone:

- Det har vært en interessant reise, og jeg har lagt ned utrolig mye hardt arbeid. Jeg hadde aldri trodd jeg ville nå så langt og oppnå det jeg har gjort. Det har vært en gledelig opplevelse. For eksempel drømte jeg om en Netflix-spesial, men trodde ikke det skulle skje. Plutselig får jeg to. Det å varme opp for Chappelle var surrealistisk... Nei, så alt som har skjedd har vært en gledelig overraskelse. Når det er sagt, jeg ville løyet om jeg ikke følte jeg fortjente det, humrer 28-åringen.

Suksessen til tross, skotten hevder han holder beina godt plantet på jorden.

- Jeg forstår meg ikke på folk som sier at suksess gjør deg ydmyk, for jeg er på vei til å bli et monster, legger Sloss lattermildt til.

Blir spurt om kjærlighetsråd

Monster eller ei, 28-åringen forteller Side3 at påvirkningskraften til «Jigsaw» har gjort at fans, venner og bekjente nå vender seg til han om råd i kjærlighetslivet. Det er kanskje ikke så lurt.

- Jeg synes det er ekstremt flatterende at folk tar meg for å være noe mer enn en komiker, men det er ikke sannheten. Sannheten er at jeg er en 28 år gammel alkoholiker med et stort ego. Jeg ville ikke tatt storparten av det jeg sier seriøst, forklarer Sloss før han bryter ut i latter.

Med kjærlighetsråd som ikke er til å stole på og med tittel «tilfeldig korsfarer for personer fanget i ulykkelige kjærlighetsforhold», er det kanskje mange som antar at Sloss selv ikke har spesielt tro på den store kjærligheten. Det er langt fra sannheten.

- Jeg tror på ekte kjærlighet og har veldig lyst til å bli pappa en dag, gifte meg og være en god ektemann. Men jeg er ikke villig å ta til takke med en dårlig erstatning av ekte kjærlighet. Jeg har alltid ment at kjærlighet skal være det mest ubeleilige i livet ditt. Om du sier du er forelsket og tankene dine er «herregud, jeg er forelsket», da mener jeg at du ikke er forelsket. Da er du bare forelsket i tanken om kjærlighet og forelskelse.

<b>MORSOM FYR: </b>Daniel Sloss sier han er pessimist av natur, men tror fortsatt på den ekte kjærligheten.
MORSOM FYR: Daniel Sloss sier han er pessimist av natur, men tror fortsatt på den ekte kjærligheten. Foto: Netflix

- Når du virkelig blir forelsket, skal det være mer «fy f***. Her hadde jeg det gøy og levde livet, men så dukker denne personen opp som jeg elsker mer enn jeg elsker meg selv. Jeg hadde det gøy alene, men det er mer morsommere med deg i bildet», mener Sloss.

Men noen kjæreste med det første, blir det neppe.

- Akkurat nå er jeg 28 år gammel og begynner å bli kjent, så for øyeblikket skal jeg bare ligge med forskjellige damer, sier skotten, før han på ny bryter ut i latter.

Flere groupies

Selv om Sloss ikke er på jakt etter den store kjærligheten enda, humrer han godt da Side3 spør om oppmerksomheten fra det motsatte kjønn har økt i takt med stjernestatusen.

- Haha. For å være ærlig med deg, er jeg livredd groupies. Vi lever i en tid med smarttelefoner og jeg frykter å gå på en smell.

- Andelen nakenbilder jeg mottar fra fans har økt betraktelig, men jeg aner ikke hvordan jeg skal takle det. Det føles rart å bare skrive «tusen takk», selv om det er det jeg har lyst til å skrive tilbake. For hvilken streit mann liker ikke å motta bilder av bryster? Det den ultimate starten på en dag. Haha. På den annen side vil jeg ikke oppmuntre dem til å sende flere bilder. Nei, det er uvant kost og et minefelt jeg må lære meg å manøvrere meg igjennom. Men jeg skal nok klare det, avslutter Sloss.

Daniel Sloss opptrer i Oslo 2. oktober, Stavanger 3. oktober og Bergen 4. oktober.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her