Foto: Crestock

Slik steker du bacon riktig

Den viktigste delen av enhver diett for menn er bacon. Vi gir deg guiden til hvordan du steker det riktig.

Publisert

(Side3:) Vi skal gjøre dette enkelt. Vi lar Homer Simpson legge lista på hvorfor bacon er så viktig:

Homer: I’ll have the smiley face breakfast special. Uhh, but could you add a bacon nose? Plus bacon hair, bacon mustache, five o’clock shadow made of bacon bits and a bacon body.

Waitress: How about I just shove a pig down your throat?

(Homer looks excited)

Waitress: I was kidding.

Homer: Fine, but the bacon man lives in a bacon house!

Bacon i panna
Nei, vi snakker ikke om å slenge en baconskive i panna og late som om du er en gris. Vi snakker om å steke bacon i panna, som er det de aller fleste gjør.

Du trenger en flat stekepanne og bacon. Du kan godt steke baconet kun i sitt eget fett, hvis du har stor nok panne - men husk på at du ikke lar baconet ligge oppå hverandre. En liten avstand mellom hver skive er viktig. Baconet du legger i panna bør heller ikke være frossent eller kaldt. La det stå ute (eller tin frossent bacon først) litt før du legger det i panna.

Noen liker å ha litt smør/margarin i panna for å sjekke at den er varm nok før du legger baconet oppi. Når dette er småbrunt er det hele klart. Panna bør være litt over medium varm (altså 6/10 hvis du har en slik innstilling).

Legg baconet flatt i panna helt ustrekt og la det steke ferdig på en side før du snur. Du merker det ved at oversiden begynner å piple med fett og baconet krøller seg litt sammen.

Når baconet er så godt stekt som du liker legger du det over på papirhåndklær for å tørke - eller et triks vi har lært: Sett på ovnen på 100 grader varmluft og legg det i en panne der inne. Spesielt nyttig hvis du skal steke en del bacon og/eller egg etterpå.

Foto: Neilson Barnard/Getty Images

Bacon i mikroen
Ja, det går faktisk! Seriøst!

Ta papir (tørkepapir fra kjøkkenet) og legg bacon side om side på et slik papir. Legg et papir over og bruk følgende formel: 1 minutt x antall baconskiver. Altså fem minutter for fem skiver. Legg et papirtørke over også, og så lenge du har en roterende tallerken nederst i mikroen trenger du ikke å tenke så mye mer på noe. Hvis du ikke har det må du stoppe mikroen for hvert minutt og rotere den litt.

Bacon i ovnen
På restauranter lager de bacon i ovnen, og det kan selvfølgelig du også gjøre. La ovnen bli 175 grader, legg baconet på en stekeplate i ovnen på et bakepapir (uten at det er nær hverandre etc). Det vil ta omtrent 10 til 15 minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike.

Voila! BACON! Under kan du se en amerikaner bruke en god del minutter på å forklare det samme (men du får jo se video av hvordan det er i praksis, så litt hjelpsomt er det.)

Kilder: Matprat, Art of Manliness, Ingrid Espelid Hovigs røde kokebok, erfaring... hmmm.... bacon.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.