Foto: YouTube.com

Sjekketriks

Slik sjekker du opp damer

I dag er den første dagen i resten av ditt sex- og samliv! Vi har vært på sjekkebootcamp i London.

Publisert

– Du kan ikke komme klokka tolv, sier Richard La Ruina, aka Gambler, selvutnevnt europeisk mester i å sjekke opp damer.

– Da starter kurset, og det er da gutta forteller hvorfor de er der, altså «jeg er jomfru», «jenter hater meg»... og da er det ikke så gunstig å ha en jente tilstede, kan du si.

«VIL DU LEVE SOM EN ROCKESTJERNE» er teksten som glir over et par store pupper på introduksjonsvideoen til Richards hjemmeside www.PUAtraining.com.

PUA står for «Pick Up Artist», altså en sjekkekunstner. Neste bilde viser den halvt italienske gutten fra Cambridge som ung nerd. «Kan en AFC (Average Frustrated Chump) bli en mester i forføring?».

Musikken tar av, Richard La Ruina har blitt Gambler, komplett casanova med langt mørkt hår og trutmunn, og i armkroken hans sitter selveste Paris Hilton.

Richard lover ikke denne typen suksess til alle sine klienter. Han er tross alt en MPUA – Master Pick Up Artist. Men at du snart skal kunne sitte der med en HB – Hot Babe – i armkroken du også, det skal han nok få til.

For den som virkelig trenger hjelp, vil 2500 pund sikre deg en uke med Richard. Så bokstavelig at du bor med Richard i hans leilighet, og lever hans liv – i syv døgn. For den noe mer barmhjertige summen 550 pund holder Richard en «Pick Up Training Bootcamp» i London to ganger i måneden. Vi snakker 24 timers intensiv sjekketrening fordelt på to dager.

Hit er jeg altså er på vei. Full av fordommer, det må jeg bare innrømme. Og det er kanskje ikke så rart, når websiden skryter av trenere som har sex med strippere, og at trenerne til sammen har ligget med over tusen jenter. Javel. Jeg er ganske overbevist om at det Gambler skal lære sine stakkars undersåtter ikke kommer til å virke på meg.

12:30: JEG SNIKER MEG opp trappa til 80-talls-rommet på Tiger Tiger. Under en glitrende diskokule står elleve nervøse menn og rister på hendene sine.

– Sånn ja, myk dem opp ordentlig, sier Richard og tøyer og bøyer fingrene sine.

– Når dere tar på damene må det være mykt, ikke hardt. Richard tar like godt en runde og demonstrerer på hver kandidat: Ikke sånn, men sånn.

– Øv litt på det nå.

11 menn i alderen 25-35 går rundt i rommet og tar mykt på hverandre. Og de ser faktisk helt normale ut. Noen av dem er til og med ganske kjekke. De fleste har helt greie klær på seg. Første fordommen er motbevist.

I helgens gjeng finnes ingen jomfruer, det er visst ikke så vanlig likevel. De fleste er her fordi de jobber i mannsdominerte yrker, og synes det er vanskelig å få kontakt med damer.

Foto: NINA KATINKA FREDRIKSEN (MANN)

– Hvem vet hva IOI er for noe? spør sjekkemesteren, og drar en hånd gjennom den svarte hårmanken.

IOI betyr «Indicator of interest». Dette er når en jente viser interesse for deg, for eksempel ved å se på deg. Men det kan jo hende hun ser på noen bak deg, eller at du har en stor kvise på nesa. Situasjonen krever handling, for å bekrefte om jenta faktisk er interessert.

– Det kan være at du strekker ut en hånd og peker på henne, sier Gambler, og viser.

– Eller for eksempel at du gjør en «peek-a-bo», sier han, og legger en hånd for øynene sine før han kikker opp i et «er det meg du ser på»-blikk, og peker.

Første fordom bekreftet, tenker jeg. I mitt stille sinn lager jeg regelen IKKE gjør en «peek-a-bo», hvis du tror en dame ser på deg. Etter IOI-treningen er det tid for å øve seg i å konversere. Og samtidig holde øyekontakt.

– Ikke alle kan være et geni, eller vinne gull i OL, sier Gambler.

– Men alle kan bli den personen som alle liker på festen. Dette er egenskaper man kan tilegne seg.

14:00: GAMBLERS FREMSTE TRENER i såkalt «day game» (å sjekke opp jenter på dagtid) har ankommet. Enda en Richard, aka Trigger, presenterer ferdige manuskripter med hva guttene skal si når de stopper en tilfeldig dame på gata.

Foto: NINA KATINKA FREDRIKSEN (MANN)

Man kan for eksempel stoppe en dame og spørre hva hun liker best ved London, eller om hun synes at menn fremdeles bør åpne døra for kvinner når de er ute på date.

Et annet godt triks, er å late som man snakker på mobilen og si høyt «vent litt, jeg skal spørre noen jenter som står her i nærheten, ringer deg tilbake om litt».

15 00: DAGENS FØRSTE ILDPRØVE starter. Jeg er litt nervøs på herrenes vegne. Armert med én trener per to deltakere bærer det til turistsentralen Leicester Square, der intetanende damer skal sjarmeres til å gi fra seg telefonnummeret sitt – en «number-close».

Selv har Trigger klart å få en «k-close» (kiss-close) på dagsjekking på under to minutter. Gambler foretrekker kveldssjekking, men insisterer på at dagsjekking fungerer like bra, om ikke bedre.

– På dagtid møter man jenter som ikke går på nattklubber. Klarer du å få en samtale gående og får et nummer da, er det ofte et mye mer solid utgangspunkt enn når man møtes på byen. Jenta kommer ikke til å angre på at hun ga fra seg nummeret, hun var ikke full da hun gjorde det.

Mens trainee-sjekkerne stopper travle damer i fleng, og faktisk får opptil flere telefonnumre, spoler vi litt tilbake i tid.

Det var en mørk natt i 2001 at 21 år gamle Richard La Ruina, altså Gambler, hadde fått nok. Masse penger fra aksjespekulasjon var ikke verdt noen verdens ting uten en jente å dele gleden med. Det var bare det at Richard var en nerd. En skikkelig taper. Og han hadde aldri hatt sex. Han var faktisk ukysset.

[ TIPS ] Gamblers kyssetips

 • Det finnes et perfekt øyeblikk til å kysse en jente, og det er når du har lyst til å gjøre det.
 • Ikke la det gå for lenge før du kysser henne. For lang tid med bare snakking gjør at du oppfattes som en venn.
 • Før du kysser henne må du roe ned spillet, du må være «slow and smooth».
 • Du kan for eksempel si «Hva slags karakter ville du fått hvis du gikk på kysseskole?».
 • Du må aldri si «Vil du kysse meg?».
 • Hvis jenta vrir hodet unna kysset, betyr det ikke nødvendigvis at hun aldri vil kysse deg. Hun var kanskje bare ikke helt klar for det.
 • Ikke sett deg selv i en situasjon der du risikerer å bli fullstendig avvist.

Ved hjelp av selv-hypnoseformen NLP (Neuro Linguistic Programming kan oppsummeres som: «Du er hva du tenker at du er»), buddhisme og en ny garderobe, ga Richard seg selv en massiv make-over. Han studerte Hollywood-stjerner og nappet øyebrynene sine. Han studerte og bygget opp CV-en sin, slik at han fikk bedre selvtillit.

Sjekkebibelen «The Game» av Neil Strauss ble møysommelig prøvd ut, og øvelse gjør i forbløffende mange tilfeller mester. Etter måneder med slit kunne Richard få stort sett hvem han ville.

– Menn har det tøft. Det er den sterkeste som overlever. De som får masse jenter er ikke de snille guttene. De har ikke nok selvtillit, og dermed synes ikke jentene de er attraktive. Situasjonen er uheldig både for jenter og gutter. Det jeg driver med er ikke «anti jenter» – jeg hjelper dem faktisk å møte de snille guttene, sier han.

Foto: YouTube.com

Igjen protesterer jenta i meg. Oversimplifiserer han ikke situasjonen litt?

– Jeg liker å forklare ting enkelt, svarer Richard. Og selv om websiden hans veldig tydelig selger ideen om en oppskrift som garanterer deg et ligg, er det visst ikke one-night-stands det handler om for Gambler.

– En fyr som har veldig lite erfaring burde ha seg litt en stund. Det er ikke bra å gå fra ingenting til ekteskap. Men det dette handler om er at du kan få deg kjæreste hvis du vil. Du trenger ikke sitte hjemme alene. Å ligge med masse jenter gir en veldig tom følelse. De fleste av guttene som tar kurset mitt er ute etter et forhold.

16:30: VI ER TILBAKE på Tiger Tiger. Treneren Trigger og mesteren Gambler er imponert over dagens elever. Flere av dem fikk telefonnumre fra sjekkinga på Leicester Square, ikke dårlig etter bare tre timers trening.

Men den ene franskmannen som fikk hele to numre har faktisk mange timers trening bak seg. Han og kompisen har tilhørt et sjekkemiljø i Frankrike og hadde stor suksess på utestedene i Paris. I London har de imidlertid ikke gjort særlig lykke, og det er derfor de er her idag.

[ FAKTA ] PUA-språk

 • PUA – Pick Up Artist
 • MPUA – Master Pick Up Artist
 • AFC – Average Frustrated Chump
 • HB – Hot Babe
 • SHB – Super Hot Babe (‘niere’ og ‘tiere’)
 • IOI – Indicator of Interest
 • KINO – Kroppskontakt
 • Day Game – Sjekke damer på dagtid
 • Night Game – Sjekke damer på kveldstid
 • N-close – Å få et telefonnummer
 • K-close – Å få et kyss
 • F-close – Fulltreffer

At britiske jenter er kjipe, sier Gambler seg veldig enig i.

– Jeg går aldri ut med engelske jenter. De som er attraktive har for mye attitude. De tror de er ti ganger bedre enn deg, slår han fast.

Mon tro om det at engelske jenter pleide å kalle han stygg har noe med saken å gjøre?, tenker jeg. De pene jentene, forutsigbart nok, kommer ifølge Gambler fra Norge, Sverige, Danmark og Russland.

17:00: ENTER BECKSTER. Til sammen har altså PUAtrenerne ligget med over tusen jenter. Størst andel av det tallet har Beckster. 30-åringen ser mer ut som han er, tja, 22, og han spretter energisk frem og tilbake i rosa T-skjorte og lærarmbånd og deler raust sine ekspertråd for kveldssjekking.

Ifølge de andre trenerne har Beckster «superpowers». Hans sjekkerutiner kommer med 100% garanti. Hans spesialitet er «åpninger», konversasjonsstartere.

Den ene åpningen er mer kreativ enn den andre. De fleste involverer «KINO», PUA-språk for kroppskontakt. Mange av dem kan lede til kyssing på få minutter. En åpning som alltid funker er å stille et spørsmål, med inledningen «Du ser ut som en kulturell/verdensvant/intelligent/ smart/positiv jente. Kan jeg spørre deg hva din mening er om...».

Foto: NINA KATINKA FREDRIKSEN (MANN)

Elevene noterer villig, og Beckster blir mer og mer energisk. Han er høy på seg selv. Beckster er kongen. Best i hele verden.

– Jeg fokuserer på ting som kvinner er interessert i, sier Beckster.

– Klær, sko, følelser, meg... hehe.

– Hadde det funka på deg?, spør jeg fotografen min, som ler stort og nikker.

Hm. Spørsmålet er likevel om dette er triks som kan gjenskapes av de mange. Det krever karakter å stå oppreist og levere klissete klisjeer i fullt alvor uten at det blir komisk.

18:00: SISTE INNSPURT før kveldssjekkingen. Gamblers Hot Babes, HBs, er på plass. En etter en får guttene øve seg på å sjarmere fire vakre kvinner samtidig.

Beckster og campens eneste kvinnelige trener Kezia instruerer og hjelper til. Kezia er streng. Noen av guttene irriterer henne.

– De gjør jo ikke som vi har sagt at de skal gjøre, sier hun sint.

Som tidligere nattklubbdanser vet hun hva hard konkurranse betyr, og hun hevder å forstå menn veldig godt.

– I Skandinavia har dere en god balanse mellom kjønnene. Men det er farlig at skandinaviske menn bruker alkohol for å få selvtillit nok til å sjekke opp damer. De vil aldri få de damene de kunne fått edru, når de drikker så mye, sier hun.

Foto: NINA KATINKA FREDRIKSEN (MANN)

Mens en elev av gangen omgis av pene damer, får resten av gjengen one-on-one-klestips fra modellen Ollie. Trigger fra dagsjekkingen er her og svarer på guttenes spørsmål, og to andre trenere går også rundt og instruerer. Ikke én elev forholder seg passiv. Er det bootcamp, så er det bootcamp.

– Jeg liker ikke å se gutter som står og klamrer seg fast i drinken sin, sier Trigger, og formaner alle å snakke med minst én dame i kveld.

19:00: KLAR, FERDIG, gå... Dagens treningsøkt er over, Tiger Tiger har begynt å fylles opp med festkledde gjester, og PUA-elevene går på do for å skifte på seg klubbskjorta. Mestersjekker Gambler har ikke tenkt å bli. Selv frekventerer han helst medlemsklubber der man kan støte på modeller og kjendiser. Men dette er den perfekte treningsplass for de som ennå ikke mestrer alle teknikkene.

Målet er nemlig at det til slutt ikke er en teknikk, men at de nye sosiale ferdighetene blir en naturlig del av helheten.

– Fiks deg selv, så kan du være deg selv, sier Gambler.

– Jeg var en taper. Jeg kunne ikke gå opp til en jente og si «hei, jeg er jomfru, vil du gå på date med meg?». Så du må «fake it ‘till you make it».

Bootcampen fortsetter dagen etter med tekstmeldingferdigheter, hvordan oppføre seg på date, mer kommunikasjonstrening og sexferdigheter. Og så kommer det en «confidence coach» på besøk.

[ TIPS ] Becksters «night game»-råd

 • Ikke vær så seriøs – vær leken og positiv.
 • Ikke gå rett til baren på utestedet, snakk med så mange som mulig først.
 • Ikke vær innpåsliten. Å oppholde seg lenge på ett sted, er kun tillatt mot slutten av kvelden.
 • Gå gjerne på byen alene, det tvinger deg til å snakke med folk.
 • Ikke kjøp en drink til jenta. Det er et tegn på svakhet.
 • Det ultimate målet er å sjekke opp jenter uten at det virker som at du sjekker dem opp.

Selvtillitstreningen blir som regel oppgitt som favoritten, sier Richard. Beckster forteller meg at menn har brutt sammen og grått foran ham, i takknemlighet. En mann sa at han ville tatt livet av seg hvis det ikke var for Beckster. Det er egentlig ikke damene det handler om i det hele tatt. Det er selvtilliten. Og i så måte må vel også jeg konkludere med at mye av det Gambler lærer sine undersåtter sannsynligvis kommer til å bedre deres sjanser på markedet. Det er vanskelig å møte noen som ikke tør å komme bort og si hei.

NOEN DAGER SENERE tar jeg en ringerunde for å høre om bootcampen har gitt resultater. De fleste er fornøyde, men ingen er mer lyrisk enn Gulliver.

– Det handlet ikke om å jakte på kvinner, men om å bli en bedre og mer positiv person med tro på deg selv. Det var en sterk opplevelse. Jeg har allerede blitt mer sosial, og vennene mine lurer på hva som har skjedd. Jeg har anbefalt kurset til alle jeg kjenner!

Gulliver er blitt en vandrende reklameplakat, han er i full selvutviklingsmodus.

– Det var nesten litt for mye å ta inn på en helg, så jeg skal fortsette med one-on-one-trening for å pleie forandringen jeg ser i meg selv, sier han.

Jeg gir meg over ende. Richard La Ruinas bootcamp, minus de mange klysete elementene, er kanskje ikke så dumt allikevel. Men en ting holder jeg fast ved: Aldri, aldri gjør en «peek-a-bo» etterfulgt av blunking og peking.

Og ikke fortell daten hvor du lærte sjekketriksene dine.

Kjenner du noen som trenger en oppgradering? Side3 kan sette selveste Alex Rosén på saken! Klikk her og nominer en venn (eller kanskje deg selv?).

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.