Slik reagerer Harlem på «Harlem Shake»

«WTF?»

Publisert

Internettfenomenet «Harlem Shake» har gått som en farsott på nettet de siste ukene og omtales som 2013s svar på «Gangnam Style».

Over 12.000 (!!!) forskjellige versjoner av cirka 30 sekunder lange danseklipp til låta «Harlem Shake» av artisten Baauer, har blitt lastet opp på nettet siden 5. februar, og det er ingen ting som tyder på at «Harlem Shake»-feberen er over.

Men ikke alle er like imponert over alle «Harlem Shake»-videoene som herjer på nettet.

Innbyggerne i bydelen Harlem i New York synes nemlig lite om at noen har «ødelagt» den lokale dansen «Harlem Shake», skriver den amerikanske avisen Huffington Post.

Hva gjør de?

I en video viser filmskaperen Chris McGuire flere innbyggere i Harlem forskjellige versjoner av internettfenomenet og reaksjonene lar ikke vente på seg.

(Se intervjuet øverst i artikkelen)

«Hva er det de driver med», spør en undrende.

«Det der er ikke «Harlem Shake»» fastslår en annen.

Ikke original

Dansen «Harlem Shake» er nemlig originalt en dans som utviklet seg i bydelen tilbake i 1981, og er sett på som en lokal spesialitet. Dansen ble først allemannseie da rapperen G. Dep hadde den med i musikkvideoen til låten «Let's Get It» i 2001.

Den nye versjonen har de Harlems innbyggere lite til overs for.

(I denne videoen kan du lære å danse den originale «Harlem Shake»)

«De gjør jo narr av den originale dansen. «Harlem Shake» får ikke respekten den fortjener med dette tullet her», mener en som blir intervjuet.

«De prøver jo å jokke luft» rister en oppgitt på hodet.

Ikke bare Harlem

Opprøret mot videoene stopper ikke i Harlem. Folkene bak Youtube-kanalen «Node» har lagd sin egen versjon av «Harlem Shake» som vi håper avslutter alt.

La oss bare håpe den ikke blir et nytt fenomen også.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her