Sjekketips

Sjekketabbene mange gutter gjør

Kvinner «lurer» menn. Slik unngår du å bli en av dem.

Publisert

(Side3:) Etter Kristina Andersens humoristiske og provoserende uttalelser om hvor lett det er å lure mannfolk på byen, tok det ikke lang tid før reaksjonene kom.

Mer eller mindre seriøse, og noen svært langt over kanten, kommentarer ble gitt både på at det stemte at det var lett å lure mannfolk - og at hun hadde mye rett, selv om det var en klar provokasjon.

Les saken her: Slik lurer jentene mannfolka

I et håp om at våre eventuelt kvinnelige lesere ikke så lett lar seg vippe av pinnen i rent raseri har vi fått livsstils- og sjekkecoach Espen Korsvik, som driver bloggen Dating Adventure til å fortelle deg hvordan du kan unngå å bli lurt, og hva du selv kan gjøre for å være smart.

Menn blir ofte lurt

Det første Korsvik kan bekrefte er at menn ofte blir lurt av jenter på byen, med nøyaktig de triksene Kristina Andersen mente at jenter brukte:

- Ja! Jentene har jo muligheten til å gjøre det, så jeg har full forståelse for at de utnytter situasjonen. Jenter er vant til at guttene gjør alt for dem. Guttene legger muligheten i hendene på jentene, men problemet er at det skapes ingen tiltrekning av dette. Da er det jo jenta som ender opp som vinneren. Hun får både komplimenter og gratis drinker. Men plutselig har hun forsvunnet, og du lurer på hva du har gjort feil.

Korsvik mener det hele er en bevisst strategi som brukes av jentene:

- Jenter bruker dette som en måte å sile ut hvilke gutter de vil bruke tiden eller natten sin på. Gutter tror ofte de kan smiske seg innpå jentene hvis de kjøper drinker til dem, eller overøser dem med komplimenter.

- Men hvor ofte skjer det ikke at det er en badboy som ender opp med å dra hjem med jenta som du har spandert drinker på hele kvelden? Så hvis målet for kvelden er å få med en jente hjem, er det tydeligvis ikke nødvendig å bruke hele lønningen sin på å spandere drinker. Det er noe annet enn påspanderte drinker som skaper tiltrekning!

Slik blir mannfolka enklest lurt

Det er mange områder hvor gutta blir lurt, men ett skiller seg ut:

- Jeg vil si at gutter er lettlurte når det gjelder å gi jenter bekreftelse. Jentene søker bekreftelse på utseendet sitt og så videre. Hun gir da gutten falske forhåpninger om at det kan skje noe mer mellom dem. Når hun får den bekreftelsen hun var ute etter, er ikke gutten så interessant lenger.

- Enkelt å kjenne seg igjen, eller hva? Derfor er det viktig å beholde spenningen ved å gi LITT, men ikke for mye. Hvis det blir altfor stort misforhold mellom det du gir, og det jenta gir, forsvinner tiltrekningen fra den andre parten.

Korsvik eksemplifiserer:

- Et typisk eksempel er jo at jenta spør om du spanderer en drink på henne. Da svarer du bare "Ja, men du først".

Ta kontrollen i flørtesituasjonen

I en flørtesituasjon kan mye skje, og mange menn vil føle at de absolutt ikke har kontroll. Vi spurte Korsvik hva som skal til for å ta kontrollen:

- Guttene kan gjøre et valg. De kan velge å snu situasjonen, slik at det heller er de som har overtaket på jenta når de er på byen. Jentene prøver så hardt de kan på å få overtaket, men det de egentlig blir tiltrukket av, er en gutt som kan sette grenser hvis hun går for langt. Jenter tester ofte ut gutter de møter på byen ved å sjekke hvordan standarden hans er. Hvis han for eksempel overøser henne med drinker og komplimenter, begynner hun å lure på om hun egentlig er på et annet nivå enn han. Hvis en gutt bare sitter og nikker og er enig i alt hun sier, da er han ikke interessant for henne.

Det hele er basert på ren matematikk:

- En attraktiv jente kan bli tilnærmet 10-20 ganger i løpet av en kveld på byen. Det er klart hun må sjekke hvilken av guttene som er verdt å bruke tiden sin på.

For å få mer kontroll bør menn øve:

- Det guttene kan gjøre, er å øve seg på å være ute på byen, uten at alt skal handle om å få med seg en dame hjem. De vil få en naturlig autoritet ved å tilnærme seg mange jenter over tid, slik at de blir litt likegyldig til resultatet. Ved å være i kontakt med mange jenter over tid, og øker samtidig forståelsen på hvordan jenter er, og hvordan de føler og tenker. Da vil du kunne ha mer kontroll og du skjønner mer av de sosiale kodene.

Nøkkelen er i følge Korsvik kommunikasjon:

- Hvis guttene blir bedre på kommunikasjon, skaper de mange muligheter for seg selv. På denne måten sitter de med flere valg, og de blir ikke så opptatt av å prestere i den ene situasjonen. Mye av det jeg skriver om på bloggen handler dette med generell kommunikasjon, for dette kan trenes opp!

Slik får man ny partner

Mange menn er på byen for noe mker enn bare en natts kos. Korsvik mener at det er viktig med selvtillit og erfaring:

- Menn bør ha såpass mye trening i sosiale settinger at de både er og føler seg attraktive. Da åpner det seg mange valgmuligheter, og når man skal finne seg en partner er det viktig at man ikke tar til takke med den første og beste. Det er viktig å ha så mye erfaring at du vet hvilke verdier som er viktige for deg. Det er jo bare å se på skilsmissestatistikken, folk velger tydeligvis feil partner.

Finnes det triks menn kan bruke?

Kristina Andersen nevnte flere enkle triks kvinner kunne bruke, men finnes det noen for menn?

- Det må for all del ikke være typiske sjekkelinjer. Men det håper jeg at vi var ferdige med for mange år siden. Det er lurt å ikke henge seg opp i enkle setninger eller fraser. Hvis man skal lære seg å bli en god sjekker må man forstå at det ikke handler om hva du sier, men hvordan du sier det. Leserne av bloggen har fått en god innføring i dette.

Redsel spiller inn:

- Du må tørre å risikere at jenta går fra situasjonen, hvis du er redd for at hun går, skjønner hun at du er desperat. Hvis du ikke er redd for å miste henne, er det enkelt å få jentene til å bli interessert i deg og ikke påspanderte drinker

De digitale tabbene

Mye av datingen skjer nå på nett, og menn går i de samme tabbene igjen og igjen:

- Når det gjelder typiske sjekkekanaler på nettet, som Sukker og Match går menn i de samme fellene om og om igjen. De overøser jenter med komplimenter for utseende fra første melding, og jentene får overtaket.

Det er også viktig å være personlig:

- Ved masseutsendelse av upersonlige meldinger, blir de kun ignorert. På tide å prøve noe nytt! Vær leken! Kom med interessante bemerkninger angående teksten til jenta. På bloggen min skriver jeg en del om det å være leken. Lekenhet er ofte synonymt med humor. Jenter elsker å ha det morsomt! En leken mann er attraktiv, fordi lekenhet ofte er et tegn på god psykisk helse, sosial intelligens og trygghet (man er ikke leken når man ikke er komfortabel). Positivitet er kilden til gode følelser. Det er selvsikkert å være leken!

Menn kommuniserer for dårlig

De fleste menn vil innrømme at kvinner generelt sett er flinkere til å kommunisere enn menn, hvor stort er dette problemet?

- Menn har mindre trening i kommunikasjon. Jenter er mye mer skravlete, samt at de leser kroppsspråk og ansiktsuttrykk hele tiden. Jenter prater mer om følelser, mens guttene skal være tøffe og holde maska. For gutter generelt er jo dette er stort problem. Det kan bli vanskeligere for dem å lese signalene som jenter sender. Jenta later som hun er interessert for å få noe av gutten, og han klarer ikke å se om hun virkelig er interessert, eller om hun bare er ute etter bekreftelse/drinker fra ham.

Det hele er trening:

- Dette er treningssak. Jeg har trent opp hundrevis av gutter til å bli flinkere å kommunisere, lese signaler og pushe sin egen grense. Gjennom å gjøre dette, oppnår de en frihet til å ha morsomme og interessante samtaler med hvem det skulle være. Tenk deg friheten du får når du kan prate med hvem du vil, når du vil og du bare vet at du har gjort alt riktig!

Aldri gi alt

Vi spurte Korsvik om han hadde noen ekstra gode tips menn må ha med seg på sin sosiale konto.

- For at vi skal snakke om ekte tilrekning, må guttene forstå at de ikke må gi alt til jentene¿ De blir lurt ved at jentene later som om det er drinker som skal til for å få dem interessert. Egentlig er jo jenter interessert i de guttene de ikke vet om de kan få. Det er jo derfor de tester ut guttene.

Korsvik mener det er noe alle kan lære seg:

- Du kan lære deg å forstå de sosiale kodene, eller du kan fortsette å være en del av den store uvitende mengden. Jeg tilbyr både personlig coaching og helgeseminarer i hele landet. Resultatene er fantastiske, alle kan lære seg dette, bare de har lyst!

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her