Topp 10 filmer til Valentinsdagen

10 romantiske filmer du kan se alene eller med din kjære.

Publisert

Skrevet av Pernille Seljelid Bjone Venåsen

Lørdag 14. februar er det Valentinsdagen, og kvelden er perfekt for å synke ned i sofaen med en film med romantiske toner. Derfor kommer vi med en topp ti liste over de fineste romantiske filmene!

1. TITANIC (1997)

Tilgjengelig hos: Viaplay

Sjanger: Drama / romantikk / historikk

Hovedroller: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio

Filmen Titanic er fortsatt en mye sett film blant folket, selv 18 år etter den ble gitt ut. Filmen scorer så og si bare toppkarakterer blant anmeldere og roser filmens regissør, James Cameron. Det er stor dramatikk og intens kjærlighet! Handlingen i filmen er en rørende kjærlighetshistorie som er blandet inn i en katastrofe som har skjedd i virkeligheten.

Filmen utspiller seg på skipet Titanic. Rose, en rikmannsdatter reiser på 1. klasse sammen med moren og hennes forlovede. Den unge mannen, Jack, som lever på lykken reiser på 3. klasse. Rose og Jack faller fort for hverandre og sniker seg unna for å være sammen. Mot slutten av filmen kjører skipet inn i et stor isfjell, skaper kaos ombord og i løpet av noen timer ligger hele skipet under vann.

FORREST GUMP (1994)

Foto: Paramount Pictures

Tilgjengelig hos: Netflix og Viaplay for 39 kroner

Sjanger: Drama / romantikk / komedie

Hovedroller: Tom Hanks, Robin Wright Penn

Forrest Gump er mentalt tilbakestående og lever etter enkle moralnormer. Hans omsorgsfulle mor passer på han slik at han kommer helskinnet gjennom barndommen. Han forelsker seg også i skolevenninnen Jenny. Med de trygge omgivelsene og all kjærligheten rundt seg vil Gump ut på det store eventyret. Forrest Gump blir etter hvert forballstjerne, krigshelt, bordtennismester, kaptein på en reketråler og milliardær.

THE GREAT GATSBY

Foto: Warner Bros. Pictures

Tilgjengelig hos: Viaplay for 39 kroner

Sjanger: Drama / romantikk

Hovedroller: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan

I filmen The Great Gatsby følger vi forfatterspiren Nick idet han forlater Midtvester for New York. Nick følger den amerikanske drømmen og ved ankomst får han noen nye bekjentskaper som skal sette merker på ham: partygutten og millionæren Jay Gatsby og hans kusine Daisy og hennes ektemann Tom. Nick dras inn mot et liv fylt av rikdom, illusjoner, kjærlighet og svik. Filmen dras inn i en historie om umulig kjærlighet, evige drømmer og bunnløs tragedie.

THE FAULT IN OUR STARS (2014)

Tilgjengelig hos: Viaplay for 39 kroner

Sjanger: Drama / romantikk

Hovedroller: Ansel Elgort, Shailene Woodley

Hazel og Gus er to uten om det vanlige tenåringer, som deler en spesiell humor og en kjærlighet som tar dem og seerne på en uforglemmelig reise. De møtes tilfeldig og forelsker seg i en en støttegruppe for kreftrammede. TFIOS er basert på en bestselger av John Green. I boken blir det utforsket det morsomme, spennende og tragiske aspektet av å være i live og forelsket.

SAFE HAVEN (2013)

Relativity media
Relativity media

Tilgjengelig hos: Netflix og Viaplay

Sjanger: Drama / romantikk / krim

Hovedroller: Josh Duhamel, Julianne Hough

Denne filmen passer bra om man liker spenning, men alikevel vil se noe romantisk. Safe Haven er søt og romantisk, men har også en mørk side. Filmen omhandler sjenerte Katie som plutselig kommer til landsbyen Southport. Der er det mange som underer seg over fortiden hennes og hvem hun egentlig er. Katie unngår all sosial kontakt helt til mange hendelser får henne motvillig til å knytte to kontakter, den ene med en hyggelig kjøpmann med to små barn og den andre med en enslig nabodame. Katie blir stadig mer knyttet til kjøpmannen og familien hans, men selvom hun begynner å forelske seg, kjemper hun med den mørke hemmeligheten hennes som plager og har skremt henne ut på en reise over hele landet til den lille havnen Southport.

DEAR JOHN (2010)

Foto: Sony pictures

Tilgjengelig hos: Viaplay for 29 kr

Sjanger: Drama / romantikk / krig

Hovedroller: Channing Tatum, Amanda Seyfried

Den brusende forelskelse, dragkamp mellom plikt og følelser blir etter hvert behandlet med varsomhet og innsikt. Filmen skaper en rolig og fin blanding av følelser. I filmen blir et ungt par satt på prøve når ting utenfor deres alikevel vil se noe romantisk. Safe Haven er søt og romantisk, men har også en mørk side.

Filmen omhandler sjenerte Katie som plutselig kommer til landsbyen Southport. Der er det mange som underer seg over fortiden hennes og hvem hun egentlig er. Katie unngår all sosial kontakt helt til mange hendelser får henne motvillig til å knytte to kontakter, den ene med en hyggelig kjøpmann med to små barn og den andre med en enslig nabodame. Katie blir stadig mer knyttet til kjøpmannen og familien hans, men selvom hun begynner å forelske seg, kjemper hun med den mørke hemmeligheten hennes som plager og har skremt henne ut på en reise over hele landet til den lille havnen Southport.

THE LUCKY ONE (2012)

Foto: warner Bros. Pictures

Tilgjengelig hos: Viaplay for 29 kroner

Sjanger: Drama / romantikk

Hovedroller: Zac Efron, Taylor Schilling

I filmen The Lucky One utspiller det seg drama mellom de to hovedrollene. Den amerikanske soldaten Logan (Zac Efron) vender hjem etter tre perioder i krigsherjede områder, fast bestemt på å finne den ukjente kvinnen han mener reddet livet hans. Logan får etter hvert sterke følelser for den unge kvinnen, Beth, og hennes åtte år gamle sønn Ben (Riley Thomas Stewart). Logan ønsker å fortelle sannheten om hvorfor han kom til Louisiana (bostedet til Beth og Ben), men sliter. Beths sjalu og usympatiske eks-mann, Keith, lurer i bakgrunnen. 

PS I LOVE YOU (2007)

Foto: warner Bros. Pictures

Tilgjengelig hos: Netflix og Sumo

Sjanger: Drama / romantikk

Hovedroller: Hilary Swank, Gerard Butler

Holly Kennedy er vakker, smart og gift med sitt livs kjærlighet - en lidenskapelig og morsom ire kalt Gerry. Så når Gerry plutselig blir syk og dør, tar det nesten livet av Holly. Det eneste som kan hjelpe henne er den personen som ikke er der, Gerry. Ingen kjenner Holly bedre enn Gerry, så det er en god ting at han har vært flink til å planlegge. Før han døde skrev han en rekke brev til Holly som vil veilede henne, ikke bare gjennom sorgen, men også til å gjenoppdage seg selv. I ukene og månedene som følger, kommer det flere brev fra Gerry som blir levert på overraskende måter.

THE LAST SONG

Foto: Touchstone Pictures

Tilgjengelig hos: Netflix

Sjanger: Drama / romantikk

Hovedroller: Miley Cyrus, Liam Hemsworth

The Last Song er en film om familie, vennskap, hemmeligheter og frelse, sammen med førstekjærlighet og nye sjanser. Filmen utspiller seg i en liten sørstats kystby, hvor en fremmedgjort far får en sjanse til å tilbringe sommeren med sin motvillige tenåringsdatter, som heller ville vært hjemme i New York. Han prøver det beste han kan på å gjenopprette kontakten med henne gjennom det eneste de har til felles, musikk.

TWO NIGHT STAND (2014)

Foto: Entertainment One

Tilgjengelig hos: Viaplay for 39 kroner

Sjanger: Romantikk / komedie

Hovedroller: Analeigh Tipton, Miles Teller

Store deler av denne filmen utspiller seg i en leilighet hvor Alec og Megan er innesperret etter en one night stand. En kjempe snøstorm har blokkert alle fluktveier og gjør det umulig for Megan å komme seg kjapt unna morgenen etter. En uforpliktet one night stand har blitt til noe helt annet og nå er det ingen annen utvei enn å prøve å bli kjent med hverandre.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her