«The Gifted»

«The Gifted» kommer til Norge

Marvel-serien får premiere torsdag 7. desember.

Publisert

Superheltserier er i vinden som aldri før, og særlig pumper Netflix ut den ene serien etter den andre. Kjente marvelfigurer som Jessica Jones, Daredevil, The Punisher og Iron Fist har alle fått sin egen serie - med varierende hell.

Men én serie har glimret med sitt fravær i Norge. «The Gifted» er basert på Marvels ikoniske X-Men-univers, og har fått gode kritikker etter premieren i USA i oktober.

Men nå er det klart for norgespremiere.

«The Gifted» skal vises på Fox, og har premiere torsdag klokken 21.55, bekrefter TV-kanalen til Side3.

Fox distribueres av Canal Digital, Altibox, Get, RiksTV og NextGenTel, så sjansene er store for at du kan se serien. Flere av distributørene strømmer også via Apple TV og Googles Chromecast.

X-Men-verdenen ble skapt av Stan Lee og Robert Kirby i 1963. «The Giftet» foregår i samme univers, men uten skikkelser som Wolverine, Storm, Jean Grey og Professor X.

Isteden møter vi en ny generasjon Marvel-figurer som Polaris, Eclipse, Thunderbird, Blink, Sage og Dreamer.

Emma Dumont i rollen som Polaris.
Emma Dumont i rollen som Polaris. Foto: Fox

Jobben til den ikke helt vanlige familiefaren Reed Strucker (Stephen Moyer) er å jakte på mutanter. Han oppdager til sin store forskrekkelse at hans egne barn er i besittelse av noen heller uvanlige evner.

Snart befinner familien seg på flukt fra en hel gjeng med hissige statlige agenter, og blir med ett avhengig av hjelp fra undergrunnsbevegelsen av mutanter som kjemper for overlevelse.

Foto: Fox

I klassisk Marvel-ånd baserer «The Gifted» seg med andre ord på det trøblete forholdet mellom menneske og mutant, der frykt og mistenksomhet har ført til systematisk forfølgelse av de som er annerledes.

Serien har fått gode kritikker, og scorer i skrivende stund 8,0 poeng på IMDB og 72 prosent på Rotten Tomatos.

Sammen med Stephen Moyer (fortsatt mest kjent som gentlemansvampyren Bill Compton i «True Blood») spiller Amy Acker («Angel», «Alias») kona Caitlin Strucker.

Tenåringsbarna spilles av Natalie Alyn Lind og Percy Hynes White.

Foto: Fox
Foto: Fox

Pål Nisja, som driver podcasten «Serieguiden» sammen med Ingvild Jenhaug Korneliussen, er spent på serien.

- Den ser bra ut, og har et godt utgangspunkt. Skal bli spennende å se hva Fox kan gjøre opp mot det Disney gjør. Samtidig begynner det å bli mange superheltserier nå.

Samtidig er han skeptisk til en serie som ikke kan streames når brukeren selv vil.

- Det vil nok være de seriene som er lettest tilgjengelig som vinner. Der du kan få hele sesongen i etterkant eller med en gang.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.