Netflix

Se video: Dette er årets mest etterlengtede serie på Netflix

Sex, vold og filosofiske spørsmål i Netflix nye storproduksjon.

Publisert

Strømmetjenesten Netflix har for lengst etablert seg som en av de store når det kommer til egenproduserte serier. «House of Cards», «Stranger Things» og «13 reasons why» er bare noen originale produksjoner som har gjort Netflix til en fabrikk av popkulturelt materiale.

Nå er det bare å rydde kalenderen for en ny storproduksjon som kan bli din nye seriefavoritt.

«Altered Carbon» er navnet på serien som i mange måneder har toppet listen over serier kritikere og fansen gleder seg mest til i 2018. Nå kan du se premieren på traileren her hos Side3. Alle de ti episodene legges ut 2. februar på Netflix.

Basert på en bok

Serien er basert på en sci fi-roman av den engelske forfatteren Richard K. Morgan. Handlingen foregår flere hundre år frem i tid, der mennesket har utviklet teknologien som gjør det mulig å lagre bevissthet og minne for så å overføre det hele i ny kropp.

EKS-SOLDAT: Joel Kinneman spiller den tidligere soldaten Takeshi Kovacs. Kovacs får tilbud om å leve igjen mot at han løser en drapsgåte.
EKS-SOLDAT: Joel Kinneman spiller den tidligere soldaten Takeshi Kovacs. Kovacs får tilbud om å leve igjen mot at han løser en drapsgåte. Foto: (Netflix)

Med andre ord er det i teorien mulig å leve evig - for dem som kan betale for det.

I Netflix pressemelding heter det:

«Samfunnet har endret seg drastisk med ny teknologi: Bevisstheten kan digitaliseres; den menneskelige kroppen er utskiftbar og døden er ikke lenger permanent. Takeshi Kovacs er den ensomme overlevende i en gruppe av elitesoldater som ble beseiret i et opprør mot den nye verdensorden. Hans sinn ble fengslet og lagt «på is» i århundrer helt fram til Laurens Bancroft, en svært velstående, langlivet mann, gir Kovacs sjansen til å leve igjen. Til gjengjeld må Kovacs løse et mord... mord av Bancroft selv.»

Rollen som den tidligere soldaten Takeshi Kovacs spilles av svenske Joel Kinnenman («Snabba Cash», «The Killing», «RoboCop»).

Lang kamp om filmrettighetene

Da boken kom ut i 2002, vant den en rekke priser. Mange har trukket paralleller i handlingen med «Blade Runner». Visstnok skal det i mange år ha vært kamp om filmrettighetene, men de mange filosofiske og komplekse temaene som tas opp i boken skal ha ført til at mange har filmstudioer har vegret seg for å gi seg i kaste med en dyr produksjon.

At boken også inneholder store doser mørk humor, sex og vold har ikke gjort «Altered Carbon» lettere å selge inn i Hollywood. Nå er den altså snart klar på Netflix.

Premiere er 2. februar på Netflix.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.