GODT BETALT: Netflix-suksessen «Strangers Things» gir mynt i kassa til barneskuespillerne i serien. De får alle rundt 30.000 dollar for hver episode. Her fra sesong to.
GODT BETALT: Netflix-suksessen «Strangers Things» gir mynt i kassa til barneskuespillerne i serien. De får alle rundt 30.000 dollar for hver episode. Her fra sesong to. Foto: Jackson Lee Davis (Netflix)

Serier

Så mye tjener barnestjernene i «Strangers Things»

De har til klor i bassenget, for å si det slik.

Publisert

Netflix-serien «Strangers Things» tok verden med storm da den ble lansert sensommeren 2016. Blandingen av humor, action, drama og thriller ispedd litt 1980-talls nostalgi, var den perfekte miksen for å treffe publikum over hele verden.

Og midt i suksessen finner man de fem barnestjernene Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin),  Caleb McLauglin (Lucas) og Noah Schnapp (Will). Femmerbanden har sjarmert hele Hollywood og blitt filmbyens nye kjæledegger. Med berømmelsen kommer også penger, gode penger, spesielt når man er med i en av Netflix' mest populære serier.

Ifølge bransjebladet The Hollywood Reporter ble Brown, Wolfhard, Matarazzo og McLauglin betalt 30.000 dollar (cirka 230.000 norske kroner) per episode for de to første sesongene. Så langt er det laget 17 episoder av den populære serien, noe som gir en lønn på totalt 510.000 dollar hver, litt over 3,9 millioner norske kroner i dagens kurs. Populariteten til serien gjorde at Netflix utbetalte en bonus til alle skuespillerne. Størrelsen på bonusen er ukjent.

The Hollywood Reporter nevner ikke om Noah Schnapp får betalt det samme som sine kollegaer.

Videre skriver nettsiden at alle skuespillerne har signert kontrakter for seks år, men at de vil gå i lønnsforhandlinger i løpet av 2018. Spørsmålene da er om skuespillerne vil få et kraftig lønnshopp og om de vil forhandle frem kontrakter sammen eller hver for seg. Spesielt Millie Bobby Brown og Finn Wolfhard har hatt stor suksess i kjølvannet av serien, og vil nok kunne kreve noen ekstra tusen på konto hver måned. Brown har blitt et aldri så lite stilikon med over 13 millioner følgere på sosiale medier. 13-åringen har også en fremtredende rolle i den kommende oppfølgeren til «Godzilla»-filmen fra 2014, «Godzilla: King of Monsters».

Wolfhard hadde på sin side en av hovedrollene i 2017 store skrekksnakkis, «IT». Filmen ble en kjempesuksess og har i skrivende stund spilt inn over 700 millioner dollar, noe som garantert vil være et sterkt forhandlingskort for skuespilleren.

Sesong tre har enda ikke fått en premieredato, men man antar den kommer i løpet av høsten 2018 eller tidlig 2019.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.