PREMIRE: 17. juli er Jon Snow (Kit Harrington) og resten av Game of Thrones-universet tilbake på HBO Nordic.
PREMIRE: 17. juli er Jon Snow (Kit Harrington) og resten av Game of Thrones-universet tilbake på HBO Nordic. Foto: (HBO)

HBO

«Game of Thrones»: 7 episoder å se før premieren

Sesong syv har snart premiere. Her er noen episoder for å friske opp minnet.

Publisert

17. juli har den meget etterlengtede syvende sesongen av "Game of Thrones" premiere på HBO Nordic. Gjennom seks sesonger har vi fulgt karakterene i George R. R. Martins univers manipulere, manøvrere og ta av dage alt og alle som står i veien for å sitte på jerntronen.

Fantasyserien har vært en suksess fra starten, og nå som den nest siste sesongen nærmer seg med stormskritt, kan det være en tanke å friske opp hukommelsen.

Nå kan vi skjønne at det kan bli litt vanskelig å få klemt inn rundt 60 episoder før premieren den 17. juli. Heldigvis har nettsiden Mashable tatt seg bryet med å sette sammen en liste på syv episoder fra de seks foregående sesongene de mener kan være lurt å kikke på før det braker løs på ny.

Vi advarer om at teksten under inneholder spoilere for tidligere sesonger, dersom du ikke har sett eller har planer om å se "Game of Thrones".

"Winter is Coming" (Sesong 1, episode 1)

Den aller første episoden som sparket det hele i gang. Foruten vårt første møte med Stark-familien, der vi får et pek om at Ned Starks søster Lyanna har en viktig brikke å spille, gir episoden oss en rekke intriger som syv sesonger senere fortsatt trekker handlingen videre.

Vi møter white walkers første gang, får et innblikk i dramaet som utspiller seg i sør, samt det noe usunne forholdet Cersei og Jamie Lannister har. Det er også fascinerende å tenke på utviklingen Jamie Lannister har hatt - fra arrogant drittsekk til en av de mer sympatiske karakterene i King's Landing.

Husker du Ned Stark - en av de få sympatiske og rettferdige folkene i Game of Thrones-verden.
Husker du Ned Stark - en av de få sympatiske og rettferdige folkene i Game of Thrones-verden. Foto: (HBO)

"Blackwater" (Sesong 2, episode 9)

Mashable skriver hvordan "Blackwater"-episoden var den første ordentlige episoden i serien med utgangspunkt i et massivt slag.

Episoden introduserte også den meget eksplosive væsken wildfire, en væske som skal få stor betydning i senere sesonger - spesielt sesong seks.

Foruten å utslette store deler av Stannis Baratheons hær, får vi også se at Tyrion Lannister kan mer enn å ligge med prostituerte og drikke.

Kanskje den meget så kompetente hærføreren vil få sjansen igjen på slagmarken?

"Kissed by Fire" (Sesong 3, episode 5)

"Kissed by Fire" er den 25 episoden totalt i serien. Selve episoden vil neppe bli husket for sine utrolige actionsekvenser, men heller som Mashable skriver "sår episoden frøet til mange viktige plothandlinger som vil følges senere". Blant annet blir Robb Stark (husker du han?) forrådt og hans reaksjon fører til det katastrofale og blodige bryllupet noen episoder senere.

GAME OF THRONES: Richard Madden spilte Robb Stark i "Game of Thrones".
GAME OF THRONES: Richard Madden spilte Robb Stark i "Game of Thrones". Foto: HBO Nordic

I episoden får vi også for første gang se kreftene følgere av "The Lord of Light" besitter etter de taper en sverdkamp mot The Hound.

Vi er også vitne til Littlefingers første trekk for å sikre seg mer makt og ,ikke minst, Jon Snow som mister jomfrudommen.

"The Rains of Castamere" (Sesong 3, episode 9)

For fans av serien som ikke hadde noe forhold til bøkene eller begrepet "The Red Wedding", kom nok avslutningen på denne episoden like overraskende som den gjorde på Robb og Catelyn Stark.

Sviket Frey utførte på Stark-familien har vært et bakteppe helt frem til sjette sesong - og vil garantert være det i sesong syv også. Jeg var neppe  den eneste som slo neven i været da Arya endelig fikk tatt en liten bit hevn for sin drepte bror og mor.

Episoden viser igjen noe av det som gjør hver episode i fortellingen uforutsigbar - skaper Martin har null betenkeligheter når det kommer til hvem som lever og dør i GOT-universet.

"Oathkeeper" (Sesong 4, episode 4)

Den første episoden som viser hvordan kjærlighetsforholdet og alliansen mellom Cersei og Jamie Lannister har begynt å slå sprekker. Med Joffrey død, lover Cersei å slå personen som fanger Sansa Stark til ridder. Jamie på sin side, sender ut Brienne ut for å beskytte Sansa.

Ellers fortsetter Daenerys sitt korstog og tar sin første store seier da hun erobrer byen Meereen. I tillegg får vi sett en annen side av Daenereys, der hun beordrer offentlig henrettelse av alle slaveeierne i stedet for å tilgi dem.

Foto: (HBO)

"Hardhome" (sesong 5, episode 8)

Samtidig som Daenerys kjemper for å utvide riket sitt i sør, Lannister-familien tviholder på jerntronen i Westeros med alle mulige knep og Arya trenes opp for å bli en "faceless man", får vi en liten, men blodig smakebit av hva som er den reelle trussel til alle som befinner seg i "The Seven Kingdoms": The White Walkers.

For i et forsøk på å rekruttere flere krigere i krigen mot The White Walkers blir Jon Snow og hans wildings kamerater (med blant annet Kristofer Hivju som "Tormund") angrepet av The Night Knight og hans hær. Et aldri så lite blodbad utspiller seg.

Det blir spennende å se hva som kommer til å skje på den fronten i sesong syv.

"The Winds of Winter" (Sesong 6, episode 10)

Sesongavslutning på sesong seks ga serieskaperne mange tråder å spille videre på i den kommende sesongen:

  • Cersei fikk endelig kvittet seg med High Sparrow og sekten Faith of the Seven da hun valgte å sprenge tempelet deres i lufta ved bruk av wildfire. I samme slengen fikk hun plassert seg selv på jerntronen, da kong Tommen tok sitt eget liv som følge av prinsesse Margaerys død.
  • Arya fikk krysset av enda et navn på drapslisten sin, da hun tok livet av Walder Frey.
  • Jon Snow ble utnevnt til "Kongen av Nord".
  • Brans oppdaget at Jon er ingen bastard, men heller sønnen til hans tante Lyanna Stark (forresten en av de lengst levende fan-teoriene; R+L=J)
  • Daenerys har inngått nye allianser og har satt seil mot Westeros.

La oss bare si det ligger an til å bli en forrykende sesong syv!

Side3 kommer senere denne uken med et intervju med Kristofer Hivju.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk')); //
blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.