<b>BAK SCENEN:</b> F1 avgjøres selvsagt ikke bare på racerbanen. Bli med "behind the scenes" i ny Netflix-serie.
BAK SCENEN: F1 avgjøres selvsagt ikke bare på racerbanen. Bli med "behind the scenes" i ny Netflix-serie. Foto: Netflix

Seriestart fredag 8. mars

Formel 1 på Netflix

Gjennom ti episoder på Netflix skal "Formula One: Drive to Survive" gi et eksklusivt innsyn i Formel 1.

Publisert Oppdatert

Hvordan er det å leve, jobbe og konkurrere i verdens raskeste sport? Svaret på det lover Netflix at du skal få i deres nye Formel 1-serie "Formula One: Drive to Survive".

<b>BLIKKFANG:</b> Force Indias rosa F1-bil.
BLIKKFANG: Force Indias rosa F1-bil. Foto: Netflix

Serien kommer i ti episoder, og den første er klar fredag 8. mars 2019. Netflix lover at seerne skal få et eksklusivt og intimt innblikk i motorsportens toppklasse - en klasse der ennå ingen nordmann har klart å få et sete. En av årsakene er de enorme kostnadene knyttet til sporten.

- Det koste cirka 100 millioner kroner fra man begynner med gokart til man banker på døra til Formel 1, forteller Viasats F1-kommentator Atle Gulbrandsen.

- For mange koster det ytterligere et par hundre millioner kroner pr. sesong å kjøre F1. De pengene er vanskelige å skaffe.

Men én nordmann kan ha sjansen nå - nemlig Dennis Hauger, mener Gulbrandsen.

Hauger er tatt opp i Red Bull Junior Team, konkurrerer i Formel 4, og får de neste fem årene uvurderlig drahjelp av energidrikk- og sponsorgiganten på veien mot en mulig F1-karriere.

Produsent Paul Martin fra Box to Box Films skal serien fortelle den sanne historien om denne utrolige sporten, fra innsiden.

<b>SMELTET GUMMI:</b> Det kan gå varmt for seg i F1.
SMELTET GUMMI: Det kan gå varmt for seg i F1. Foto: Netflix

- F1 har lenge vært en verden av fargerike karakterer, enorme egoer, spenning og drama, seier og tragedier. Formula 1: Drive to Survive tar med seerne rett inn i hjertet av denne verden, og viser hvordan det er å leve, jobbe og konkurrere i verdens raskeste sport.

I serien følges både førere, eiere og andre som har dedikert seg til Formel 1. Vi følger deres personlige liv, ofrene denne ekstremsporten krever, og opplever utfordringene som står i kø for alle involverte i Formel 1.

At teamene i Formel 1 nå slipper publikum tettere inn på seg, er en erkjennelse av at avstanden til fansen er blitt for stor, og at mye av dramaene i F1 foregår utenfor selve racerbanen.

Her ser du en teaser for "Drive to Survive" fra Netflix:

Det er ikke første gang en strømmetjeneste sender en serie fra Formel 1. I 2018 kunne man følge McLarens trøblete 2017-sesong, gjennom fire episoder på Amazon.

Den som vil følge racene i F1-sesongen 2019 live - trening, kvalifisering og løp - med norske kommentatorer, må ha tilgang til Viasport fra Viasat.

<b>JUBEL:</b> Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari.
JUBEL: Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari. Foto: Netflix