Petter Stormare (t.v.) spiller hovedrollen i den nye TV-serien Swedish Dicks.
Petter Stormare (t.v.) spiller hovedrollen i den nye TV-serien Swedish Dicks.

SERIEGUIDEN

Bør du vurdere Swedish Dicks?

Traci Lords er brennheit i den sjokkerende nye svenske serien Swedish Dicks sammen med Peter Stormare og Keanu Reeves.

Publisert

Viaplay har lyst til å ligge med de store konkurrentene. Det gjøres ved å satse alt på Swedish Dicks.

Selv om det kan høres ut som noe helt annet så er Swedish Dicks en ny TV-serie som er eksklusiv for Viaplay. I hovedrollene finner du Peter Stormare (Fargo, The Big Lebowski) sammen med Johan Glans (som i det siste har spilt i den svenske serien Halvvägs til Himlen).

Traci Lords spiller en av rollene i serien Swedish Dicks.
Traci Lords spiller en av rollene i serien Swedish Dicks.

Med seg har de en del mer eller mindre kjente folk fra Hollywood som Traci Lords, Keanu Reeves (i en mindre rolle) og flere mer eller mindre småkjente fjes.

Serien følger en ikke spesielt suksessfull privatdetektiv (ergo dicks), Ingmar, en svenske som bor i Los Angeles. Han møter en DJ med både karriere-og personlighetsproblemer, Axel.

Etter en nesten sjokkerende svak førsteepisode hvor premissene blir noenlunde lagt blir serien langt morsommere i episode to. De to hovedrolleinnehaverne har en god kjemi, og manuset gir de rom for hva man på godt engelsk kaller friendly banter.

Peter Stormare er god i rollen som Swedish Dick.
Peter Stormare er god i rollen som Swedish Dick.

Sakene som privatdetektivene får er ganske standard. I andre episode er det utro kone, mens det i tredje episode handler om industrispionasje. Sakene er uansett underordnet komikken.

En komikk som fungerer overraskende bra etter at du blir kjent med de to noe relativt helt middels privatdetektivene. Ikke minst fordi de to svenskene kontinuerlig kan spille på de store forskjellene mellom svensk væremåte og amerikansk, med et ekstra pluss for en relativt morsom eks-nordkoreansk nabo til privatdetektivene.

Swedish Dicks er underholdende nok, men blir nok ingen klassiker i serieverdenen om den ikke blir enda noen hakk bedre for stigningen på de første episodene er god.

Et godt terningkast 4.

Serien har premiere på Viaplay 2. september.

Screen9v2

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her