SATSER PÅ NYE FILMER: Blockbuster vil satse på filmer som nylig var på kino. Her er det Gal Gadot i rollen som Wonder Woman. Filmen er i skrivende stund ikke tilgjengelig på Blockbuster.
SATSER PÅ NYE FILMER: Blockbuster vil satse på filmer som nylig var på kino. Her er det Gal Gadot i rollen som Wonder Woman. Filmen er i skrivende stund ikke tilgjengelig på Blockbuster. Foto: (SF Norge)

Blockbuster

Blockbuster er tilbake i Norge - som strømmetjeneste

Gjør comeback med 4500 filmer i biblioteket. Tjenesten er allerede i gang.

Publisert

Helt siden Netflix ble tilgjengelig for nordmenn i 2012, har tilbudet av forskjellige strømningstjenester vokst. HBO Nordic, Viaplay og TV 2 Sumo er bare noen av selskapene man kan velge mellom.

For ikke lenge siden ble også Amazon Prime tilgjengelig for seriehungrige nordmenn.

Nå blir strømmetilbud enda større da en gammel kjenning dukker opp på markedet. Den tidligere videoutleiebutikken Blockbuster returnerer til Norge, men nå som strømmetjeneste.

Fra og med 28. juni vil nordmenn ha tilgang til flere tusen filmer, opplyser Blockbuster til Side3. Tjenesten vil være abonnementsfri og satser på leie og salg av filmer der brukeren betaler per film.

Ifølge CEO Casper Hald vil tjenesten fokusere på de nyeste internasjonale og norske filmtitlene, men vil også tilby et utvalg av filmklassikere, og senere TV-serier.

BLOCKBUSTER TIL NORGE: CEO i Blockbuster, Casper Hald, gleder seg til lanseringen av tjenesten i Norge 28. juni 2017.
BLOCKBUSTER TIL NORGE: CEO i Blockbuster, Casper Hald, gleder seg til lanseringen av tjenesten i Norge 28. juni 2017. Foto: Torben Klint (Blockbuster)

Blockbuster var originalt en amerikanskeid film - og spillutleiekjede. De åpnet sin førte butikk i Dallas, Texas i 1985. Over årenes løp ble kjeden en av de aller største innen utleie. På et tidspunkt hadde de over 1000 butikker i 18 land verden over.

Etter hvert som utleiemarkedet stupte, begjærte selskapet seg konkurs i 2010. De siste årene har Blockbuster satset på å utvikle seg som strømmetjeneste. Tjenesten har allerede vært tilgjengelig i Danmark siden 2014, der danskene kan velge i et bibliotek på over 8000 titler, samt over 350 sesonger av de mest populære TV-seriene.

Blockbuster

www.blockbuster.no

  • Blockbuster startet som en film - og spillutleiekjede. Deres første butikk ble åpnet i Dallas, Texas i 1985.
  • Var i mange år en av verdens største utleiekjeder med over 1000 butikker i 18 land.
  • I 2010 begjærte selskapet seg konkurs. De ble kjøpt opp av Dish Network i 2011. I 2013 stengte samtlige utsalgssteder.
  • Har i etterkant relansert seg som en utleiekjede/strømmetjeneste på nett. Har vært tilgjengelig i Danmark siden 2014 med over 8000 filmtitler.
  • 28. juni lanseres Blockbuster i Norge, samt Sverige og Finland.
  • Er abonnementsfri og uten binding. Prisen på filmleie vil ligge på ni til 49 kroner avhengig av tittel. Vil etterhvert også tilby TV-serier.
  • Vil ved lansering kun være tilgjengelig på Playstation 4 og desktop (PC/MAC). I løpet av de kommende månedene skal Blockbuster bli tilgjengelig til iPhone og Android-telefoner, Playstation 3, Apple TV og på smart-TV-er til Samsung, LG, Philips, Panasonic og Sony.

I Norge vil tilbudet bare utgjøre 4500 filmer i begynnelsen, men selskapet hevder de vil utvide utvalget framover.

- Målet er at minimum hver fjerde film i Norden har blitt leid hos oss. Det målet forplikter, og vi vet at vi kun kan bli en suksess hvis vi har det nyeste, beste og bredeste innholdet tilgjengelig på alle populære enheter, sier Hald.

Blockbuster går tilsynelatende i strupen på Apple med en tilsvarende, abonnenementsfri tjeneste - men det er vanskelig å se fordelene med Blockbuster sammenliknet med allerede godt etablerte tjenester i Norge.

Brukerne leier eller kjøper filmen eller serien de ønsker å se. Filmen vil så være tilgjengelig i 48 timer. Prisen for å leie en premierefilm som har akkurat gått på kino i Norge, vil være 49 kroner. Øvrige premierefilmer koster 39 kroner. Eldre titler vil koste mellom ni og 19 kroner, opplyser Blockbuster.

Om dette er nok til å en av fire nordmenn vil velge den nye tjenesten før andre, gjenstår å se.

I starten vil Blockbuster kun være tilgjengelig via en app på Playstation 4 og desktop (Mac og PC), men selskapet skriver at de arbeider med å være tilgjengelig på andre enheter i løpet av de kommende månedene deriblant en rekke smart-TV-er, Apple TV samt iPhone og Android-telefoner.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her