Video

Seks ting kokker aldri forteller gjestene sine

Kokker avslører restaurantenes hemmeligheter i anonym spørreundersøkelse.

Publisert

Den amerikanske nettsiden Food Network har foretatt en undersøkelse blant kokker over hele landet om hvilke hemmeligheter på restaurantene gjestene ikke får vite.

Kokkene har fått svare anonymt, og følgelig har de avslørt en del interessante detaljer. Vi antar det ikke vil være store forskjellen mellom norske og amerikanske topprestauranter. Her er tipsene fra undersøkelsen til Food Network vi synes er mest interessante:

1. Brød bytter bord

Tre av kokkene innrømmet at brød som ikke er spist fra ett bord, fort ender opp i kurven på et annet bord.

2. Mat på gulvet havner på tallerkenen, ikke i søpla

Du har kanskje hørt om "fem sekunder"-regelen, hvor det regnes for ok å bruke mat som havner på gulvet så lenge det plukkes opp innen det har gått fem sekunder? Det har kokkene i undersøkelsen også, og 25 prosent praktiserte regelen. Bra den faktisk stemmer.

3. "Kokkens spesial" er spesiell

Mange menyer har en rett som kokken anbefaler. Og om vi skal stole på kokkene i undersøkelsen til Food Network, er ikke det et salgstriks. De fleste av kokkene oppga at spesialitetene var ekte varE basert på sesongråvarer og gjerne litt eksperimentelle.

4. Kresne gjester er det verste

Hva er det som irriterer seks av ti kokker? Gjester som vil bytte ut enkelte deler av en rett med noe annet. Heldigvis er det bare én av ti kokker som overhodet har hørt om andre kokker som tuller med maten til irriterende gjester ...

5. Lager mat selv om de er syke

Det skal være en lang tradisjon i restaurantbransjen, kokker kommer på jobb uansett. Halvparten av kokkene i undersøkelsen forteller at de selv har jobbet selv om de har vært syke. Mange jobber selv om de blir skadet også, som å kutte seg i fingeren.

6. Hva en ikke bestiller

Når kokkene spiser ute selv, oppga de fleste at de unngikk pasta- og kyllingretter. Hvorfor? Det er de "mest overprisede" og "minst interessante" valgene på menyen.

Her er alle de 25 punktene til Food Network.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.