<b>GROVISER:</b> To wiener i vaffel med ketchup og rekesalat, takk. Prøv også grov vaffel med ost og skinke, røkelaks og rømme, eller bacon og eggerøre.
GROVISER: To wiener i vaffel med ketchup og rekesalat, takk. Prøv også grov vaffel med ost og skinke, røkelaks og rømme, eller bacon og eggerøre. Foto: Peter Nagy

Mat for menn

Prøv en wiener i vaffelen

25. mars er vaffeldagen

Publisert

Mandag 25. mars er vaffeldagen og hvorfor det, mon tro? Jo, det var den dagen jomfru Maria oppdaget at hun var gravid, selv om hun var jomfru.

Er du stiv i matte vil du finne ut at dama bare var noen dager på vei, ungen hennes ble jo født på julaften, Jesus het han. Men samme det, vaffeldagen er en fin unnskydning for å spise vafler.

De fleste spiser søte vafler med søtsaker oppå, men det går også an å lage grove vafler og ha ordentlig mat oppå.

Pølse i vaffel

Hvorfor ikke prøve pølse i vaffel, nasjonalretten i Moss. Mossing og superkokk Eyvind Hellstrøm sier at det var mora hans som oppfant retten.

I Fredrikstad sier dem at de var først ute med kombien, men er'e så nøye 'a.

Lukter godt: Trekk wieneren i varm buljong tilsatt rå løk.
Lukter godt: Trekk wieneren i varm buljong tilsatt rå løk. Foto: Peter Nagy

Søtt og salt

Pølse i vaffel spises egentlig med søt vaffel, som går utmerket mot den salte wieneren. For sarte sjeler vil en grov, usøtet vaffel være en mykere inngang til denne smaksfesten. Det er hundrevis av oppskrifter på vaffelrøre, denne her er enkel å lage, og en grov vaffel kan du toppe med det meste, fra rømme og syltetøy, til reker og majones.

Som ektefødt mossing sverger jeg til to wiener i vaffel med ketchup og rekesalat. Grillpølse i vaffel går ikke, altså.

Når du først er i gang, så bør du sjekke ut pølsa vi kåret til "Norges beste wienerpølse" tidligere i år.

Oppskrift grove vafler (8 stk)

<b>TØRT I VÅTT:</b> Egg og og melk vispes først når du lager vaffelrøre.
TØRT I VÅTT: Egg og og melk vispes først når du lager vaffelrøre. Foto: Peter Nagy
  • 4 egg
  • 4 dl H-melk
  • 100 g smeltet smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt

...

  • Wienerpølser
  • Buljong
  • Løk

...

  • Rekesalat
  • Ketchup

SLIK GJØR DU DET

Visp egg og melk. Visp inn hvetemel, havregryn, bakepulver og salt. La røren hvile i en halv time. Visp inn smeltet smør og stek. Trekk pølsene i buljong tilsatt rå løk.

Tips: Ha ost og skinke på vaffelen, brett i to, og stek den på nytt i vaffeljernet til osten smelter.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her