Det finnes flere skrekkeksempler hvor mannlige ofre som velger å anmelde, ikke blir tatt på alvor.
Det finnes flere skrekkeksempler hvor mannlige ofre som velger å anmelde, ikke blir tatt på alvor. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Sara Johannessen (NTB scanpix)

Politiet hånflirte av mann som fortalte om voldtekt

Mange menn føler seg avvist av politiet når de forteller om overgrep, og organisasjonen Utsatt Mann er bekymret.

Publisert

– For mange handler skammen om den sterke mannsrollen. Om at man skal være den som fikser alt, sier daglig leder i organisasjonen UtsattMann, Jarle Holseter til ABC Nyheter.

Han møter daglig menn med forferdelige voldtekts- og overgrepshistorier, og hører i tillegg skrekkeksempler hvor mannlige ofre som velger å anmelde, ikke blir tatt på alvor.

Holseter synes politiet må komme på banen og si at menn også er velkommen til å melde om overgrep dersom de blir utsatt, slik at tabuet og mørketallene kan fjernes.

Holseter forteller blant annet om en episode hvor politiet hånflirte av en mann som fortalte om å ha blitt voldtatt.

– Det er nesten det samme som å ta livet av vedkommende, sier Holseter til avisen.

Kent Are Johannesen ble vodltatt i 2011. Han ble dopet ned og voldtatt, før han dagen etter våknet opp i sin egen leilighet i Oslo. Det viste seg at voldtektsmannen i tillegg hadde begått tyveri i leiligheten hans i Oslo.

– Jeg opplevde at politiet hadde mer fokus på tyveriet enn på den seksuelle handlingen som var begått, forteller han til ABC Nyheter.

Og det er ikke bare menn som voldtar andre menn.

At kvinner voldtar menn er heller ikke et ukjent fenomen for Holseter i UtsattMann.

– Vi opplever at menn for eksempel forteller at kona bruker sin makt på å ta seg til rette. Mange opplever at hodet sier nei, men at ereksjonen blir det som er avgjørende, særlig når rus er inne i bildet, sier han.

Holseter forteller også at menn som velger å fortelle om slike voldtekter har opplevd å bli fortalt at det må være «kult» å bli voldtatt av en kvinne.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her