FINALEBORD: 1974 spillere startet Norgesmesterskapet i forrige uke. Nå er de åtte igjen som kjemper om 1,4 millioner kroner. Fra venstre: Felix Stephensen, Andreas Fardal, Jan-Erik Fjell, Anders Bjerk, Simon Andre Solberg, Silje Nilsen, Håkon Garberg, Jens Petter Johansen
FINALEBORD: 1974 spillere startet Norgesmesterskapet i forrige uke. Nå er de åtte igjen som kjemper om 1,4 millioner kroner. Fra venstre: Felix Stephensen, Andreas Fardal, Jan-Erik Fjell, Anders Bjerk, Simon Andre Solberg, Silje Nilsen, Håkon Garberg, Jens Petter Johansen Foto: Tomas Stacha (Global Poker Tours)

Poker

Poker: Disse åtte kjemper om 1,4 millioner kroner og en NM-tittel.

Trailervelt skapte trøbbel for Felix Stephensen.

Publisert

Hovedturneringen i Norgesmesterskapet i poker nærmer seg slutten, og i løpet av tirsdag kveld vil én spiller stå igjen som den første norgesmesteren på norsk jord.

Siste åtte

Etter flere dager og utallige timers spill, var de åtte siste spillerne endelig klare. Anders Bjerk gikk tidlig i tet med 15.400.000 sjetonger, tett etterfulgt av eneste kvinne på bordet, Silje Nilsen, med 15.050.000 sjetonger. Etter dette fulgte Andreas Fardal, Felix Stephensen, Jan-Erik Fjell, Simon Andre Solberg, Jens Petter Johansen og Håkon Garberg.

Det hele avgjøres som nevnt i løpet av tirsdag kveld og dramatikken sendes direkte på TV2.

Førsteplassen vil få 1.405.150 skattefrie kroner. En åttendeplass vil gi spilleren litt over 138.000 kroner.

Første ut

Første person som røk fra finalebordet var Simon Andre Solberg. Etter å ha startet dagen med mye sjetonger, gikk den tidligere norgesmesteren i online heads up på en rekke smeller utover finaledagen. Blant annet tapte Solberg rundt 75 prosent av sjetongene sine til finalebordets sjetongleder, Anders Bjerk, i en tidlig hånd.

Det var en skuffet Solberg som møtte TV2 etter han hadde røket ut.

- Veldig surt akkurat nå. Fikk ikke gjort noe. Kortene spilte seg selv, sa Rena-mannen til TV-kanalen.

Solberg røk mot Stephensen i en allin-situasjon.

Andremann ut var krimforfatter Jan-Erik Fjell. Fjell gikk all in med konge-åtte mot Bjerks ess-knekt, men tapte da ingen hjelpende kort dukket opp på bordet. Dermed var eventyret over for forfatteren i hans første store turneringen.

Dramatisk start

Spennende har det vært siden turneringen startet onsdag forrige uke, men finaledagen startet meget dramatisk. Én av turneringens store favoritter, pokerproffen Felix Stephensen, satt nemlig fast i trafikken da finaledagen startet klokken 13.00 på Gardermoen. En trailervelt førte til uventede lange køer på motorveien, så turneringen startet uten pokerproffen ved bordet.

Med andre ord forsvant store deler av Stephensens sjetonger, selv om han ikke var med i spill. Før finaledagen lå Stephensen på andreplass med 7.650.000 sjetonger, bak sjetongleder Anders Bjerk med 11.585.000.

Premieutbetaling i Main Event

1. plass - : 1.405.150 kroner

2. plass - : 773.510 kroner

3. plass - Anders Bjerk: 535.250 kroner

4. plass - Andreas Fardal: 384.240 kroner

5. plass - Håkon Garberg: 318.970 kroner

6. plass - Jan-Erik Fjell: 257.390 kroner

7. plass - Simon Andre Solberg: 197.150 kroner

8. plass - Pål Sønsteby: 138.930 kroner

44 forsinkede minutter etter start, kom Oslo-gutten endelig frem til Thon Hotell Gardermoen - selvfølgelig til stor jubel fra publikum. Han takket sin mor for snartenkt handling på motorveien for at han rakk frem til slutt.

- Starten på dagen ble jo i det litt dramatiske laget. Vi ble sittende kø på grunn av en trailervelt. Det stod helt stille. Heldigvis har jeg en supermamma, så vi fikk snudd på motorveien, tatt noen småveier og kommet oss frem, fortalte Oslo-gutten TV2.

Stephensen har dog ikke latt seg prege nevneverdig av forsinkelsen og er blant de siste tre som kjemper om NM-tittelen.

- Jeg lar meg ikke preget av dette. Jeg spilte bra i går og håper å kunne spille bra i dag. Det er et dårligere utgangspunkt enn hva jeg hadde regnet med, men slik er det.

SISTE KVINNE: Silje Nilsen er eneste kvinne på finalebordet. Hun ligger i skrivende stund på andreplass. Vinneren kåres i kveld.
SISTE KVINNE: Silje Nilsen er eneste kvinne på finalebordet. Hun ligger i skrivende stund på andreplass. Vinneren kåres i kveld. Foto: Thomas Stacha (Global Poker Tours)

Mange utfordrere

Det var mange sterke spillere rundt finalebordetbordet. Én av dem som er mer profilert utenfor filtduken enn rundt, er krimforfatter Jan-Erik Fjell. Anton Brekke-skaperen deltar i sin første store turnering og var blant de siste åtte spillerne. Han sier til TV2 at det er ingen hemmelighet at Felix er den store favoritten blant de siste spillerne.

- Nå er det så tøft som det kan få blitt. Felix Stephensen er nok den klart beste spilleren ved bordet. Det er ingen tilfeldigheter at han sitter her nå.

Fjell måtte til slutt se seg slått og havnet på en sjetteplass.

Den eneste kvinnen blant de siste ni er trønder-jenta Silje Nilsen. Hun ligger i skrivende stund på en andreplass.

Foreløpig er det den mer ukjente Anders Bjerk som har imponert mange med sitt spill.

Førsteplassen vil få 1.405.150 skattefrie kroner. En åttendeplass gir spilleren litt over 138.000 kroner.

Side3 vil følge Norgesmesterskapet i poker utover kvelden.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.