<b>FASTLÅST:</b> Til denne steinen satt Aron Ralston (innfelt) fastlåst i 127 timer. 
FASTLÅST: Til denne steinen satt Aron Ralston (innfelt) fastlåst i 127 timer.  Foto: Getty Images

De utrolige overlevelseshistoriene

Overlevde mot alle odds

I fem og en halv dag var Aron Ralston fanget av en kampestein som klemte armen hans fast mot en fjellvegg. Han måtte ta et drastisk valg.

Publisert Oppdatert

En vakker vårdag 26. april i 2003 bestemte Ralston seg for å utforske Blue John Canyon, som er en del av Uthas Canyonlands Nasjonalpark. Med seg i ryggsekken hadde han et kamera, klatretau, karabinkroker, vannflaske og en lommekniv. Siden planen var å bare være borte en dag, droppet han å fortelle andre om hvor han skulle. Det skulle han komme til å angre på.

Aron Ralston var en aktiv friluftsmann, og drømmen var å klatre alle Colorado-toppene over 4000 meter. Han livnærte seg ved å jobbe som mekanisk ingeniør ved Intel i Pheonix, Arizona, men sa opp jobben for å leve ut drømmen om å være fjellklatrer. Men tross erfaringene med fjellklatring, kunne ingen ting forberede ham på det som skulle skje denne vårdagen i april. Da han var på vei ned i den trange Blue John Canyon, løsnet en 360 kilo tung stein fra oversiden og klemte fast armen hans. Den var ikke til å rikke.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå