Foto: (Skjermdump Youtube)

Kåring

Norsk vei kåret til verdens farligste

Norsk vei tar helt av på nettet.

Publisert

En video fra den spektakulære Atlanterhavsveien mellom Molde og Kristiansund spres nå som ild i tørt gress i sosiale medier, etter omtale på flere av verdens største motorsportblogger og utallige delinger i sosiale medier.

Flere millioner har sett en Youtube-video fra veien i løpet av de siste ukene, etterat den har fått betegnelsen "the most dangerous road in the world" blant annet på nettsiden Nocarnofun.

- Krappe svinger, eksotisk dyreliv og spektakulær utsikt er ingredienser som gjør en kjøretur på Atlanterhavsveien til en av de vakreste opplevelsene du kan ha i livet, skriver blant annet Nocarnofun i sin omtale av veien, i en sak som påstås å ha blitt delt en million ganger på Facebook.

Den drøyt åtte kilometer lange Atlanterhavsveien mellom Vevang i Eide og Kårvåg i Averøy sto ferdig i 1989. Veien slynger seg ytterst i havgapet mellom holmer og skjær langs kysten av nordvestlandet og består blant annet av åtte spektakulære broer.

Ifølge visitmolde.com ble anleggsarbeidet på 1980-tallet forstyrret av ikke mindre enn 12 orkaner. Når høststormene setter inn slår de kraftige bølgene ofte over veitraseen, og de dagene uværet herjer som verst er veien i perioder stengt.

- Atlanterhavsveien strekker seg forbi et veldig farlig område på vestkysten av Norge kalt Hustadvika. De kraftige stormene som herjer i området har senket mange skip gjennom tidene. Men når havet er rolig har du fantastisk utsukt over det åpne havet og kan oppleve synet av et variert fugleliv, seler og noen ganger til og med hval, skriver motorsportnettsiden.

Men så til spørsmålet: hvor farlig er egentlig Atlanterhavsveien?

- Det aller farligste ved denne veien er alle turistene som stiller seg opp i veikanten for å se på utsikten, kommenterer en Youtube-bruker tørt.

Og det er sannsynligvis sant. Den eneste dødsulykken vi har klart å finne i forbindelse med Atlanterhavsveien gjelder nettopp en 70 år gammel israelsk turist som ifjor døde etter å ha falt i vannet og ble tatt av strømmen da han så på utsikten!

I tillegg til å være ett av Norges mest besøkte turistattraksjoner, er det spektakulære veianlegget også populært blant bilfirmaer fra hele verden for innspilling av reklamefilmer, melder yr.no.

Her er to av Youtube-videoene fra Atlanterhavsveien som har fått rekordmange visninger de siste ukene:

Denne artikkelen ble først publisert på Omag.no. Les også:

Eksklusiv bilvask: 925 000, takk!

Alternativ fredag: Burnout i stua

Ja, vi grisekjører i Norge også

Årets badass kjøretur

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her