NORGESMESTER I POKER: Robert Kaggerud er vinner av Norgesmesterskapet i poker 2018.
NORGESMESTER I POKER: Robert Kaggerud er vinner av Norgesmesterskapet i poker 2018. Foto: Norgesmesterskapet

Poker-NM 2018

Poker-NM: Robert Kaggerud er ny norgesmester og 1,2 millioner rikere

Finalebordet er klart.

Publisert Oppdatert

STOKKE (Side3): Etter fire intense spilledager, var det åtte spillere som satt igjen helt til slutt i main event, etter at 1767 spillere betalte seg inn her i Stokke.

Til slutt var det Robert Kaggerud fra Mosjøen som kan kalle seg norgesmester i poker i 2018.

- Det føles utrolig deilig. Det ble en hard kamp. Kornelius spilte veldig bra, forteller den ferske norgesmesteren til Side3.no.

Det ble dramatikk til siste slutt i heads up mot Kornelius Lien. Avgjørelsen falt til slutt da Lien gikk all in med A-J mot Kaggeruds dame-ti.

På floppen kom en tier som sendte Mosjøen-mannen Robert i ledelsen. Lien trengte nå ess eller knekt for å vinne hånden. Pokergudene så en stund ut til å ha hørt Liens bønn, for på turn kom det et ess. Spenningen var å ta og føle på, men gleden ble dessverre kortvarig. River viste dame og Kaggerud var norgesmester.

- For en dramatikk, kunne Stig Moen i TV 2 melde fra kommentatorplass.

Mens Kaggerud kunne juble, var det selvfølgelig en skuffet Lien som måtte ta til takke med andreplassen. 21-åringen har imponert de aller fleste med sitt spill under Main Event.

- Jeg har spilt solid i hele dag, og er fornøyd, og synes det er hyggelig at jeg har fått gode tilbakemeldinger. Nå blir det en liten feiring, sa en skuffet, men likevel fornøyd Lien kort etter at det var over.

TV 2s pokerekspert, Sverre Krogh Sundbø, likte godt det han så av spill på finalebordet.

- Jeg synes Lien spilte helt utrolig godt i første halvdel av finaledagen, mens Kaggerud var best i andre halvdel. Men det varmer et eksperthjerte å se en mann som har vunnet to årets spiller-priser i Dublin-NM komme så langt. Det viser at det er mye dyktighet her.

Kaggerud sier til Side3 at det til tider var en tung dag.

- Jeg kom inn litt short (lite sjetonger), noe som tvang meg til å spille konservativt, men da vi ble redusert til tre mann begynte jeg å få litt kort og fikk litt mer spillerom.

Arrangør av NM, Thomas Udness, opplyser at de to finalistene har inngått en pengeavtale der Kaggerud vant 961.990 kroner, mens Lien var garantert 955.788 kroner. Vinneren fikk i tillegg 212.000 kroner ekstra for seieren.

Kaggerud har allerede planlagt en ferietur til Japan og sier at litt over 1,1 millioner kroner kommer godt med.

- Jeg reiser til Tokyo på torsdag med noen kompiser. Jeg regner med at jeg må ta noen middager der borte. Den får jeg ta, ler Kaggerud.

Førstemann ut

Etter rundt en times spill på finalebordet, var det dags for første mann ut. Det ble trønderen Knut Søbstad Sundet. Trønderen valgte å gå all in med konge-åtte i kløver. Erlend Viken på sin side hadde plukket opp par i knekt. Det ble et enkelt syn.

Da floppen kom, ble det ekstra spennende. Den viste nemlig dame-konge-ess. Da tieren kom på river, ble det tungt for Søbstad som trengte en knekt for deling. Den kom ikke og dermed var trønderen første mannen ute av finalebordet.

For åttendeplassen får Søbstad 83.750 kroner. Det kostet 5000 kroner å delta i turneringen.

<b>FØRSTE UT:</b> Kenneth Søbstad Sundet var første man ut på finalebordet i norgesmesterskapet i 2018
FØRSTE UT: Kenneth Søbstad Sundet var første man ut på finalebordet i norgesmesterskapet i 2018 Foto: TV 2 Sumo/Skjermdump

Rundt én time senere var det klart for nestemann ut av turneringen. Robin Emil Frøyshov satt med ess-ni ruter mot Kornelius Liens par i tre. På bordet dukket en treer. På river og turn kom en seks og syv, og ingen hjelp til Frøyshov. Lien gikk all in med tre like og mannen med solbrillene valgte å syne. Da var det over.

- Der syner han seg ut av turneringen, smalt det fra kommentator Stig Moen.

PLASS SPILLER SJETONGER
1 Robert Kaggerud Vinner
2 Kornelius Lien -
3 Morten Asheim Pedersen -
4 Eirik Lund Presterud -
5 Erlend Viken
6 Eirik Hauglan -
7 Robin Emil Frøyshov
8 Kenneth Søbstad Sundet -

Til TV 2 forklarte Frøyshov at han trodde Lien forsøkte seg på en sylfrekk bløff. Det gjorde Lien ikke.

- Ikke ferdig

Lien var enda ikke ferdig med å slå ut motstandere. Ikke lenge etter Frøyshov røk, var klart det for en ny situasjon. Eirik Haugland valgte å gå all in med 7,8 millioner sjetonger og med par i fem på hånda. Finalebordets cowboy, Lien, var igjen frempå og synte med konge-dame.

<b>UTE: </b>Eirik Haugland (til venstre) måtte se seg slått av Kornelius Lien.
UTE: Eirik Haugland (til venstre) måtte se seg slått av Kornelius Lien. Foto: TV 2/Skjermdump

På bordet var det ingen hjelp til Haugland. Lien traff derimot både konge og dame, og slo dermed ut nok en spiller.

AA mot KK

Det ble en rysare av de sjeldne da femtemann røk ut. Erlend Viken plukket opp KK. Det pleier ofte å være godt nok det, men ikke når mannen med god gli'en - Kornelius Lien - plukker opp AA.

- Dette er veldig sjeldent, men det skjer, kunne man høre kommentator Stig Moen fortelle.

AA mot KK endte som det pleier - all in. Der var det til slutt Lien som igjen stod igjen som en vinner. Da var pokereventyret ute for legen Viken fra Vestfold.

- Jeg hadde nok spilt den hånden på samme måte uansett der vi sitter femveis. Den hånden spiller seg litt selv, kunne Viken fortelle TV 2 etter han var ute.

Pokerspilleren trenger dog ikke å være skuffet. Foruten de 212.500 kronene han får for femteplassen, kom Viken også til pengene i highroller-turneringen som var tidligere denne uken. Der fikk han en fjerdeplass.

<b>SJELDEN VARE: </b>AA mot KK er ikke vanlig kost rundt et pokerbord. Det skjedde allikevel på finalebordet under NM i Stokke.
SJELDEN VARE: AA mot KK er ikke vanlig kost rundt et pokerbord. Det skjedde allikevel på finalebordet under NM i Stokke. Foto: TV 2/Skjermdump


Maks uflaks

Det har så langt i dag vært en dramatisk dag på finalebordet. Først røk Viken på KK mot AA, men ikke lenge etterpå skulle man få være vitne til nok en dramatisk hånd.

Mens Lien ser ut til å ha tatt med seg riktig smøring på kortene i kveld, har det ikke gått riktig vei for Presterud. Sistnevnte valgte å gå all in med et flush-drag, der Lien hadde floppet hus. Lien svarte med et blikksyn. Presterud skjønte fort han hadde mindre enn to prosent sjanse for å vinne hånden.

- Han trenger et mirakel for å vinne dette, konkluderte ekspertkommentator Sverre Krogh Sundbø fra bua.

Det mirakelet kom aldri, dessverre.

- Det er surt å ryke, men jeg er godt fornøyd med å ta fjerdeplassen. Det har vært gøy, men veldig opp og ned, sa Presterud til TV 2 etter å ha røket ut.

<b>LITEN HJELP:</b> PResterud løp rett inn i et hus.
LITEN HJELP: PResterud løp rett inn i et hus. Foto: TV 2/Skjermdump

Selv var han fornøyd med sitt eget spill på siste hånden.

- Jeg valgte å gå all in for å sette maksimalt press. Jeg er godt fornøyd med spillet, men var maks uheldig der. Men jeg ville gjort det samme igjen. Jeg føler det er en god posisjon å gjøre det jeg gjør der, la han til.

Ryker én, ryker alle

Trenden for årets finalebord ser ut til å være at når først én ryker , så tar det ikke lang tid før en annen følger etter.

Nettopp dette fikk mannen med flest sjetonger ved start tirsdag oppleve. Etter en god start for Morten Asheim Pedersen, bølget det frem og tilbake mellom å være på topp og i bunn.

- Det har vært en tøff og en slitsom dag. Mye opp og ned. Jeg var «all in» i flere situasjoner der jeg ikke kom meg av. Men de andre her som er igjen er steingode pokerspillere, forteller Pedersen til Side3.

Pedersen valgte å dytte alle sjeteongene med konge-åtte på hånden og fikk et syn av Kaggerud. Sistnevnte satt med Q-J og traff en dame til på floppen. Det kom en åtter, men det var ikke nok for Pedersen som må ta til takke med tredjeplassen.

Nordlendingen fikk mye skryt for sitt spill av TV 2s kommentatorer, men slikt hjelper lite når kortene ikke er med deg når du tar de riktige avgjørelsene.

- Han har hatt en formidabel evne til å overleve. Mannen har jo ikke vunnet en eneste 50-50 situasjon i hele dag. En vanskelig dag på jobben der han har gjort mest mulig ut av ingenting.

Han legger til at han spiller poker mest på hobbybasis. Da Side3 prater med han, er målet først og fremst å rekke flyet hjem til Straumen i nord – og kanskje en rolig feiring.

- Det blir kanskje en liten fest på Gardemoen, smiler Pedersen.

For tredjeplassen får han utbetalt 545.000 kroner.

1,3 millioner kroner

Finalebordet begynner klokken 13.00, men TV-sendingen starter klokken 14.00. Totalt er det 7.509.750 millioner kroner i premiepotten. Førsteplassen får utbetalt litt over 1,3 millioner kroner skattefritt.

Plass Premie
1. plass 1.300.000 kroner
2. plass 829.700 kroner
3. plass 545.000 kroner
4. plass 323.500 kroner
5. plass  212.500 kroner
6. plass 145.000 kroner
7. plass 105.800 kroner
8. plass 83.750 kroner

 

Turboen skal også gå av stabelen i dag, med 144 mann igjen, og PLO som har 24 mann. I førstnevnte er navn som Johnny Lodden, Tor Anton Welo, Linni Meister, Vegard Andreassen og Morten Klein fortsatt med, mens Felix Stephensen og Simen Birkeland er blan spillerne som får utdelt fire kort i hver hånd.

Masse moro utover dagen, med andre ord, og tre spillere som kan kalle seg norgesmestere en eller annen gang utover kvelden.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her