Vanligvis blir smaken til wienerpølsa godt kamuflert, men i denne testen får du den nakne sannhet.
Vanligvis blir smaken til wienerpølsa godt kamuflert, men i denne testen får du den nakne sannhet. Foto: Peter Nagy

Norges beste wienerpølse 2019

Styr unna disse wienerpølsene!

De dyreste pølsene i testen scorer dårligst.

Publisert Oppdatert
NORGES BESTE WIENER: Vi Menn kårer Norges beste wienerpølse. Følge med!
NORGES BESTE WIENER: Vi Menn kårer Norges beste wienerpølse. Følge med!

Hvem som vant testen leser du her: Dette er Norges beste Wienerpølse

Slå på stortrommene, rist med kastanjettene, Vi Menn kårer den beste wienerpølsa du kan kjøpe i dagligvarebutikken nær deg. Mens resten av verden skriker at jorda vil bryte sammen hvis vi ikke spiser mindre rødt kjøtt, slår vi et slag for en virkelig klassiker på det norske matfatet. Vi kan jo ikke slutte helt å spise kjøtt heller.

Wienerpølsa har slukket brølene fra skrikende tarmer hos utallige menn, på fotballkamper, på bilturer, på vei hjem fra jobb der fruen venter med ihjelkokt torsk, da har det vært godt å legge noen meter med wiener i bånn som sikringskost.

Glem burgere, glem tacos, pizza og kebab, det er wieneren som er den norske matsjela. Men hvor godt smaker den egentlig? Vanligvis når du spiser en wiener er du skrubbsulten, kanskje full også, og wieneren blir fortært med brød, lompe, rå- og stekt løk, ketchup og sennep, rekesalat og andre relisher.

I Vi Menns store wienertest kommer den nakne sannhet fram. Når du tester wieneren helt alene, oppdager du hva den egentlig smaker, hva den lukter, og at den ikke alltid er like god.

<b>WIENERJURY: </b>Hans Petter Moen (fra venstre), Hilde Charlotte Solheim og Bjørn Tore Teigen gikk grundig til verks.
WIENERJURY: Hans Petter Moen (fra venstre), Hilde Charlotte Solheim og Bjørn Tore Teigen gikk grundig til verks. Foto: Håkon Bonafede

Den pølseglade juryen, som bestod av Bjørn Tore Teigen, pølsemaker og konsulent i matprat.no, Hilde Charlotte Solheim, jeger som skyter maten sin selv, og sjåfør Hans Petter Moen fra Volvo Truck Center, fikk seg noen store overraskelser da identiteten til de 11 pølsene i blindtesten ble avslørt.

Det viste seg nemlig at de dyreste, såkalte eksklusive pølsene i testen scoret dårligst. Helt på bunnen havnet Leiv Vidars wiener uten melk og gluten.

- Her var det mye mjælsmak, fastslo Hans-Petter.

- Denne pølsa er helt uttafor, skikkelig dårlig. Tørr og med rar kryddersmak, mente Bjørn Tore.

- Rar og uvant både i lukt og smak, mente Hilde Charlotte, om pølsa som altså viste seg å være alternativet for dem som ikke tåler melk og gluten. Stakkars dem.

I de to neste numrene av Vi Menn avslører vi hvilke wienerpølser som falt i smak hos juryen.

Se video fra kåringen av Norges beste wienerpølse:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her